Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det bliver uhyyyggeligt: SKRÆKFEST indtager Odense

Af Christina Frederiksen

Så er der godt nyt til alle, der elsker at blive skræmt fra vid og sans, når horrorfestivalen Skrækfest byder på et væld af skrækindjagende oplevelser i den første uge af februar. 

Skrækfest indtager Odense i den første uge af februar med fokus på mytologisk horror.

Årets tema under Skrækfest er ”Myter” og i løbet af festivalen, vil de besøgende kunne dyrke deres passion for uhygge og koldsved gennem alt fra filmnætter med bl.a. folk-horror, religiøs fanatisme og spøgelseshistorier til brætspil, VR horror og koncerter.

Foredrag gør os klogere på den mytologiske horror

I løbet festivalen kan man opleve en række foredrag, hvor der både fredag og lørdag er hekse på programmet. Fredag åbnes med et fortryllende foredrag omkring heksen som horror af Maria Østerby, der er museumsinspektør ved HEX! Museum of Witch Hunt.

Om lørdagen giver forfatter Rikke Schbart et mere nutidigt blik på hekse i hendes foredrag om ”den moderne heks”, der har fået en uprising i vores moderne tid. Derudover kan man opleve forskellige forskere fortælle om videnskaben bag horror, om den japanske mytologiske horror og gyset i naturen.

De mest hårdkogte og koldblodige gyserfans kan også prøve kræfter med en helt ny dimension af skræk og rædsel gennem horror-computerspil baseret på Virtual Reality i en zone med skrækindjagende 3D gyserspil der, ifølge arrangørerne, vil kunne få selv de meste hærdede gyserfans til at flygte. Er man til ekstrem metal kan man træde ind i mørket på spillestedet Frølageret og lade sig forføre af de grænsesøgende toner fra det svensk-mexicanske black-metal band Nigrum og det Odenseanske death-metal band Blodrus.

Markedsplads for gys og horror

For tredie år i træk åbner festivalen dørene op for Dark Market som er et udvalg af boder med alt fra musik indenfor subgenrer som goth og industrial til merchandise indenfor det sære og bizarre med smykker, tøj, kunst og alt mellem himmel og jord.

Odense er en by med masser af gys i kraft af en lang række af kulturaktører der beskæftiger sig med de mørkere sider af kulturen gennem film, rollespil, brætspil og musik. Det er igennem stærkt samarbejde mellem disse aktører, der bl.a. tæller Metal Mekka, Kulturmaskinen og andre lokale aktører at SKRÆKFEST er en realitet.
 
Ifølge festivalarrangør Kathrine Dyrkilde, cand. mag. i Litteraturvidenskab og bibliotekar på Odense Hovedbibliotek handler festivalen om at introducere publikum til nicheområder, de normalt ikke støder på:

”Det er en af bibliotekernes styrker at alliere sig med andre aktører fra kulturscenen for at skabe øjenåbnende oplevelser for publikum. Derfor er en festival som denne, essensen af hvad vi gerne vil stå for – og så er vi rigtig glade for at Kulturmaskinen og Nordisk Film Biografer er med på ideen om at fejre gyset og gruen”, forklarer hun og fortsætter:

“Vi glæder os til at invitere de mange stærke aktører fra horror-scenen ind og give publikum oplevelser som de forhåbentligt sent vil glemme.”

Programmet for Skrækfest kan ses her.

Del artikel

Andre læser også