Det er en evig jagt at finde det helt rette babyudstyr

Skrevet af: Martin Jørgensen

Når først den lille guldklump er kommet til verden, så er der intet andet i livet for de nybagte forældre. Det er som om, at hele livet bliver sat på pause, og alt drejer sig om, at babyen har det så godt som muligt. Denne boble er rar at befinde sig i, men det kan omvendt også være svært at sikre de helt perfekte forhold for den lille ny. Det rette udstyr koster ofte mange penge, når man ikke vil gå ned på kvaliteten, og derfor er det på mange måder en evig jagt at finde frem til det helt rigtige babyudstyr. Dette er der dog heldigvis råd for, hvis man leder de rette steder på nettet.

Nichébutikkerne er oftest de bedste steder at lede

Babyudstyr sælges i mange former og afskygninger hos rigtige mange forskellige webbutikker. Herudover er der tonsvis af fysiske butikker, der lokker med lækkert udstyr til den lille ny, og det kan være en verden, der er uoverskuelig og svær at finde rundt i. Her må man simpelthen bare sortere i de forskellige butikker og vælge de butikker, der udelukkende har fokus på babyudstyr. Det er oftest ikke de billigste butikker, men det er dem, der har det mest kvalitetsfyldte udstyr, fordi de netop har 100 % styr på sagerne. Hvis man samtidig kan kombinere dette med et lokalt baseret firma, så er det let at komme i kontakt med nogen, hvis der skulle være noget galt med produktet. Det er derfor oplagt, når man bor i Odense, at man shopper babyudstyr hos Mammashop, der er en virksomhed med base i Odense. Selvom der ikke er en fysisk butik at shoppe i, så er der bare en større tryghed ved et lokalt firma, og når priserne samtidig er konkurrencedygtige, hvorfor så i virkeligheden lede andre steder? Tryghed er i virkeligheden nøgleordet, når det handler om babyens ve og vel, og hvis forældrene er trygge, så er barnet det som oftest også.

Afstem behov, inden der går shop-amok i den

Det kan være nærliggende at købe rub og stub i forhold til babyudstyr til den lille ny, fordi man bare ikke skal gå ned på udstyr. Dette er dog en dyr og ofte unødvendig løsning, når der skal finde babyudstyr på nettet eller i butikken. Man får simpelthen købt meget mere udstyr, end man reelt har brug for, og her kan det være gavnligt at afstemme behovene, inden man svinger dankortet for meget. Her er det vigtigt at forholde sig til, hvad babyen har brug for nu og indenfor den nærmeste fremtid. Der er f.eks. ingen grund til med det samme at købe gyngehest og massevis af legetøj, som barnet først skal bruge to eller tre år senere. Derfor bør man altid finde frem til det essentielle udstyr, barnet har brug for, hvorefter man kan forholde sig til, hvilket stykke udstyr der er det bedste til formålet.

Når man vælger babyudstyr, bør man altid forholde sig til diverse tests på nettet, hvis man vil have det mest kvalitetsfyldte produkt. Markedet er fyldt med babyudstyr, der ikke er lavet til at holde til flere års brug, og det er så ærgerligt at skulle bruge penge på at købe det samme udstyr flere gange. Her kan en større udskrivning til at starte med vise sig at være en god investering på den lange bane – kvaliteten af udstyr til babyen kan ikke forklejnes.

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.