Det nye giga-hit i Odense: Vi har testet Bubble Waffles tre steder

Skrevet af: Kamilla Kilias
Den Italienske Isbutik
Den Italienske Isbutik

Solstrålerne har endelig lagt sig over Odense igen, og der er derfor atter en god undskyldning for at mæske sig i de delikatesser, der unægtelig hører sommeren til.

En af de ting er runde, søde og cremede is-kugler. Hidtil har den is-elskendes største bekymring været, hvorvidt lækkerierne skulle serveres i vaffel eller bæger.

Den beslutning er nu blevet udfordret af en hel ny vaffel-variant.

Den nye vaffel kaldes Bubble Waffels, og det er en væsentligt upgrade fra de gammeldags isvafler, vi indtil nu har været bekendt med.

Den nye boblefyldte vaffel er lavet i et specielt vaffeljern, der giver en knasende skal med blød midte, der gør, at de hverken er tørre eller kedelige at spise.

Hvad gør det endnu bedre er, at hele tre steder i Odense nu forhandler delikatessen. MigOgOdense har været ude og prøvesmage udvalget.

Shak’n Bake

Shak’n Bake er lokaliseret i Bazar Fyn i Odenses centrum. Her har man mulighed for at nyde sin is indendørs eller i basarens udendørs arealer. Det er småt, lokalt og hyggeligt. Køen er ikke eksisterende, så du får hurtigt sat tænderne i godterne til den nette sum af 45 kroner.

Bubble-vaflen er her dejlig lun, men med en lidt blødere skorpe. Den er let og luftig, og den har en passende størrelse til dets to kuglers-fyld.

Vaflen kan enten fyldes med to kugler eller softice. Går man med det første, så kan man vælge mellem chokolade-, vanilje- og jordbæris. Et ganske almindeligt udvalg som går lige i hjertet på langt de fleste.

Det er uden tvivl på tilbehøret, at Shak’n Bake udmærker sig. Med seks forskellige former for drys og tre forskellige chokoladestænger, så er der altså rigeligt at pynte sin vaffel med. For at toppe det, kan man runde af med enten nutella-, jordbær-, karamel- eller chokoladesauce samt flødeskum.

Shake’n Bake

Vaffl

Den næsten nyåbnede Vaffl er med sin centrale placering i Klaregade allerede et hit i byen. Her strømmer unge mennesker til, så der er altid liv at spotte i den lille, velorganiserede isbutik. Man kan også her få en Bubble Waffle til 45 kroner.

Vaflerne masseproduceres på stedet, og du får dem derfor serveret nylavet og med en dejlig sprød skorpe. Bag skorpen gemmer sig en blød midte, der gør vaflen til et godt supplement til den fyldige is.

Bubble-vaflen kan her fyldes af enten en enkelt eller to kugler, og man fristes let til at gå med det sidste. Det kan nemlig være svært at vælge mellem stedets tolv forskellige og sjove is-varianter. Kuglernes størrelse er heller ikke til at klage over.

Hos Vaffl kan man vælge imellem ti forskellige slag drys, fem former for hakket chokoladebarer og ikke mindst en håndfuld forskellige sauce. Der er derfor rig mulighed for at sætte sit eget præg på isen, der serveres i en praktisk papholder.

Vaffl

Den italienske Isbutik

Den italienske Isbutik er også centralt placeret i Odense, nærmere bestemt i Sankt Knuds Kirkestræde. Den lægger derfor op til et pit-stop efter en lang shoppetur eller en pause fra solbadningen.

Der er linet borde og stole op ude foran butikken, så man skal ikke bevæge sig ret langt for at nyde sin is siddende. Man kan få en vaffel med i hånden til 50 kroner.

Vaflen serveres her nylavet og lun med en knasende sprød skorpe, der også indeholder en luftig og blød midte.

Butikken er kendt for dets hjemmelavede, italienske is. Der er ikke en finger at sætte på isen, og heller ikke det store udvalg af den. Der er 18 varianter, der dagligt skiftes ud. Det gør det derfor nemt at smage på noget nyt.

Der er ikke noget, der er sat tilfældigt på de is, som Den italienske Isbutik serverer. Vaflen toppes med KitKat stænger, friske jordbær og hvilken som helst sauce, som hjertet begærer. Derudover kan man tilvælge flødeskum eller hjemmerørt guf til at slutte af på.

 

Den Italienske Isbutik

Lidt til enhver smag

I Odense kan man altså få serveret Bubble Waffles til enhver smag.

Er man til en enkelt is men med masser af topping, så er Shak’n Bake stedet. Er man derimod til det lidt mere hippe og foretrækker rigeligt med valgmuligheder, så er Vaffl stedet.

Vægter man derimod isens kvalitet højest, så skal man få sin Bubble Waffles serveret hos Den italienske Isbutik.

Uanset hvad man vælger, så er man garanteret en lækker smagsoplevelse. De populære bubble waffle er ikke blevet et hit for ingenting.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!