Det nye giga-hit i Odense: Vi har testet Bubble Waffles tre steder

Skrevet af: Kamilla Kilias
Den Italienske Isbutik
Den Italienske Isbutik

Solstrålerne har endelig lagt sig over Odense igen, og der er derfor atter en god undskyldning for at mæske sig i de delikatesser, der unægtelig hører sommeren til.

En af de ting er runde, søde og cremede is-kugler. Hidtil har den is-elskendes største bekymring været, hvorvidt lækkerierne skulle serveres i vaffel eller bæger.

Den beslutning er nu blevet udfordret af en hel ny vaffel-variant.

Den nye vaffel kaldes Bubble Waffels, og det er en væsentligt upgrade fra de gammeldags isvafler, vi indtil nu har været bekendt med.

Den nye boblefyldte vaffel er lavet i et specielt vaffeljern, der giver en knasende skal med blød midte, der gør, at de hverken er tørre eller kedelige at spise.

Hvad gør det endnu bedre er, at hele tre steder i Odense nu forhandler delikatessen. MigOgOdense har været ude og prøvesmage udvalget.

Shak’n Bake

Shak’n Bake er lokaliseret i Bazar Fyn i Odenses centrum. Her har man mulighed for at nyde sin is indendørs eller i basarens udendørs arealer. Det er småt, lokalt og hyggeligt. Køen er ikke eksisterende, så du får hurtigt sat tænderne i godterne til den nette sum af 45 kroner.

Bubble-vaflen er her dejlig lun, men med en lidt blødere skorpe. Den er let og luftig, og den har en passende størrelse til dets to kuglers-fyld.

Vaflen kan enten fyldes med to kugler eller softice. Går man med det første, så kan man vælge mellem chokolade-, vanilje- og jordbæris. Et ganske almindeligt udvalg som går lige i hjertet på langt de fleste.

Det er uden tvivl på tilbehøret, at Shak’n Bake udmærker sig. Med seks forskellige former for drys og tre forskellige chokoladestænger, så er der altså rigeligt at pynte sin vaffel med. For at toppe det, kan man runde af med enten nutella-, jordbær-, karamel- eller chokoladesauce samt flødeskum.

Shake’n Bake

Vaffl

Den næsten nyåbnede Vaffl er med sin centrale placering i Klaregade allerede et hit i byen. Her strømmer unge mennesker til, så der er altid liv at spotte i den lille, velorganiserede isbutik. Man kan også her få en Bubble Waffle til 45 kroner.

Vaflerne masseproduceres på stedet, og du får dem derfor serveret nylavet og med en dejlig sprød skorpe. Bag skorpen gemmer sig en blød midte, der gør vaflen til et godt supplement til den fyldige is.

Bubble-vaflen kan her fyldes af enten en enkelt eller to kugler, og man fristes let til at gå med det sidste. Det kan nemlig være svært at vælge mellem stedets tolv forskellige og sjove is-varianter. Kuglernes størrelse er heller ikke til at klage over.

Hos Vaffl kan man vælge imellem ti forskellige slag drys, fem former for hakket chokoladebarer og ikke mindst en håndfuld forskellige sauce. Der er derfor rig mulighed for at sætte sit eget præg på isen, der serveres i en praktisk papholder.

Vaffl

Den italienske Isbutik

Den italienske Isbutik er også centralt placeret i Odense, nærmere bestemt i Sankt Knuds Kirkestræde. Den lægger derfor op til et pit-stop efter en lang shoppetur eller en pause fra solbadningen.

Der er linet borde og stole op ude foran butikken, så man skal ikke bevæge sig ret langt for at nyde sin is siddende. Man kan få en vaffel med i hånden til 50 kroner.

Vaflen serveres her nylavet og lun med en knasende sprød skorpe, der også indeholder en luftig og blød midte.

Butikken er kendt for dets hjemmelavede, italienske is. Der er ikke en finger at sætte på isen, og heller ikke det store udvalg af den. Der er 18 varianter, der dagligt skiftes ud. Det gør det derfor nemt at smage på noget nyt.

Der er ikke noget, der er sat tilfældigt på de is, som Den italienske Isbutik serverer. Vaflen toppes med KitKat stænger, friske jordbær og hvilken som helst sauce, som hjertet begærer. Derudover kan man tilvælge flødeskum eller hjemmerørt guf til at slutte af på.

 

Den Italienske Isbutik

Lidt til enhver smag

I Odense kan man altså få serveret Bubble Waffles til enhver smag.

Er man til en enkelt is men med masser af topping, så er Shak’n Bake stedet. Er man derimod til det lidt mere hippe og foretrækker rigeligt med valgmuligheder, så er Vaffl stedet.

Vægter man derimod isens kvalitet højest, så skal man få sin Bubble Waffles serveret hos Den italienske Isbutik.

Uanset hvad man vælger, så er man garanteret en lækker smagsoplevelse. De populære bubble waffle er ikke blevet et hit for ingenting.

Populær kaffebar udvider med nye lokaler: Se de første billeder indefra

Skrevet af: Kamilla Kilias

Fredo’s Coffee Right har de seneste måneder været under lidt af en forvandling.

Kaffebaren i Brandts Passage har nemlig overtaget nabolejemålet, der er blevet tilkoblet det allerede eksisterende lokale via huller i væggen.

Fredo’s er derfor nu blevet udvidet til næsten dobbelt størrelse. På lørdag holder de Grand Opening med forskellige smagsprøver fra forskellige leverandører. Deriblandt lækkerier fra 1423.dk – World Class Spirits, lækker kaffe fra illy , lidt lækkert sødt fra Odense Chokoladehus og Det Gode Brød.

”Vi har længe gerne ville have mere plads og være mere synlige, så for et halvt års tid siden gav det mening for os at udvide, da vi fik muligheden,” fortæller Désirée, der sammen med sin mor er indehaver af stedet.

Foto: Fredo’s Coffee Right

Dobbelt op på størrelsen

Med næsten det dobbelte råderum er de ønsker blevet imødekommet:

”Før havde vi kun en masse små caféborde, hvor vi nu har både sofaområde og vinduespladser. Det gør, at her er flere hyggelige kroge, og at der kan ske flere ting på en gang,” siger Désirée og understreger, at der stadig vil forblive en intim og afslappet stemning.

Det har de blandt andet sørget for ved at lade baren udforme sig i en hestesko, der forbinder lokalerne.

”På den måde kan vi betjene gæsterne fra alle sider og dermed være i bedre kontakt med dem,” forsætter Désirée, hvorefter hun smilende byder en stamkunde velkommen og serverer hende ’det sædvanlige’.

 

Fredo’s
Fredos

Udvidelsen medfører flere muligheder

Udvidelsen har ikke kun skabt større rum og flere hyggelige områder, den har også haft en væsentlig indflydelse på menukortet.

De flere kvadratmeter har gjort, at der er blevet plads og overskud til at udvide sortimentet, således at der fremadrettet vil være flere madmuligheder at vælge i mellem.

Og selvom at kaffen er stedets centrum, vil de også lægge væsentligt mere fokus på deres udvalg af cocktails, hvor deres egne drinksopskrifter er at finde.

Fredo’s

Grand Opening
På lørdag d. 15. september mellem kl. 17 og 19 bliver det alt sammen fejret på allerfineste manér, når de byder venner og gæster inden for til Grand Opening af deres nye lokaler, der er tæt på at være færdige.

Der vil i den anledning være et udpluk af deres leverandører til stede, så de fremmødte kan smage på lidt af det, som Fredo’s Coffee Right tilbyder.

Du kan følge med omkring deres Grand Opening her

Det stopper aldrig: Isbutik lancerer himmelsk Cookiesandwich

Skrevet af: Kamilla Kilias

Elsker du den sprøde cookiekage med store chokolade stykker, og værdsætter du samtidigt en god, cremet is?

Så har isbutikken Vaffl i Odense lanceret den helt perfekte kombination til netop dig!

Vaffl har netop udvidet deres is-univers og tilføjet noget nyt og lækkert til menukortet. Deres nye og lækre fristelse er en cookiesandwich med is, der sammensætter det bedste fra begge verdener.

MigogOdense drønede naturligvis derned i sidste uge for at prøvesmage, og der er ingen tvivl. Konceptet holder.

Cookieisens base består af hjemmelavede, sprøde chokoladecookies, der holdes på køl for at sandwichens is-midte ikke smelter. Hertil kommer den svære udvælgelse af lige præcis is-fyldet i midten.

Cookiesandwichens midte er nemlig en valgfri is-variant fra den meget alsidige is-disk, der indeholder tolv forskellige og sjove varianter.

Og bedst som man troede, at det ikke kunne blive bedre, så er der også et hav af toppings til at runde af med. Der er fem forskellige former for hakket chokoladebarer, man kan drysse på toppen eller inden i sin cookiesandwich.

Der er ligeledes en håndfuld forskellige sauce, som man slutteligt kan toppe med, så man er sikker på, at sandwichen ikke mangler spor.

Vaffl
Vaffl åbnede for første gang dørene op i Odense i maj, og er dermed Odenses nyeste is-butik. Udover at servere den nye cookiesandwich med is, sælger de en masse forskellige varianter af milkshaes, Stick Waffles og ikke mindst den kendte og instagramvenlige Bubble Waffles, som de tilmed var først med i Odense.

Vi har tidligere anmeldt deres Bubble Waffles her

Hos Vaffl er udvalget stort og tilbehøret ligeså. Der er tilfredsstillende mange forskellige toppings at vælge i mellem, og så er de alle i topkvalitet og lavet på lækre råvarer. Den søde tand har rig mulighed for at blive fornøjet.

Læste du også den anden store isnyhed i Odense? Stor iskæde har netop lanceret brunsvigerisen til odenseanerne

Åbner på tirsdag: Odense-profiler står bag Café Kongens Have

Skrevet af: Kamilla Kilias

I juli overtog Morten Bay, Stig Berthelsen og Leo Rebaz Café og Restaurant Kongens Have, og de har i løbet af den seneste måned givet det lidt af en make-over.

På tirsdag har de deres officielle åbning, og de er mere end klar til at byde odenseanerne indenfor.

En gammel kending har henover sommeren fået nyt liv. Det har krævet den helt store renovering og idéudvikling for at opfylde de krav og ambitioner, de tre herrer har med den nye Café og Restaurant Kongens Have:

”Vi vil skabe et sted i øjenhøjde. Her skal være hyggeligt og gæsterne skal have en god oplevelse. Og så skal det hele selvfølgelig være til rimelige priser,” fortæller Leo strålende af entusiasme, mens Stig anerkender en enighed og tilføjer:

”Men det skal ikke gå på kompromis med kvaliteten.”

Masser af plads på caféen

Det understreger den generelle tilgang, som drengene har til stedet. Intet gøres halvt, og der er tænkt over detaljerne for at gøre plads til alle:

”Man skal have lyst til at opholde sig her længere tid ad gangen. Vi har derfor inddelt caféen i forskellige området. Her skal både være studievenligt, plads til hygge og selvfølgelig almindeligt cafébrug,” fortæller Stig og referer til caféens indretning.

Caféens kæmpe vinduesparti med udkig til gaden er indrammet af et langt bord med barstole og masser af stikkontakter, der byder de studerende hjerteligt velkommen.

I en anden krog af caféen kan man slænge sig i sofaen med en kop kaffe og hyggelig snak, mens det resterende rum er fyldt ud med caféborde og stole, hvor man nemt kan nyde den mad, caféen serverer.

Menukortet er lækkert


Maden på menukortet har de også været ekstra omhyggelige med. De har med inspiration fra udlandsrejser sammensat alt fra Bali-inspireret bowls til London-inspireret åbne sandwich.

Alt sammen med udgangspunkt i, at det skal være indbydende og smage godt.

I den forgangne uge har de holdt ’prøveuge’ i caféen, for at få de sidste detaljer finpudset:

”Vi har den seneste uge haft venner og bekendte samt walk-ins til at prøvesmage menukortet, og så har vi justeret småting efter deres feedback,” fortæller Stig, hvortil Leo tilføjer, at deres burger for eksempel har fået ny dressing efter prøveugen.

”Vores menukort er bredt uden at være kæmpestort,” forklarer Stig og mener, at de har lidt til enhver smag.

Spændende samarbejde med Odense Teater


Caféen ligger lige op ad Odense teater, og det kommer også til at være synligt i deres serveringer. Der kommer til at være signatur drinks i forlængelse af de store forestillinger på teateret.

Den første forestilling hvortil der kommer en drink, er Anne Sophie Hedvig. Drinken vil her blive serveret i Tekander og kopper. Selve drinken er stadig under udarbejdelse, men den vil med garanti indeholde Hendrick’s Gin.

Har også natklubben Nunchi

Både Stig og Leo har længe arbejdet i diskoteksbranchen, og selvom der ikke kommer en direkte forbindelse mellem caféen og klubben Nunchi, som de er indehavere af, så har de gjort nytte af deres tidligere erfaringer:

”Vi er meget detaljeorienteret, og så har vi lært at tage den med ro,” siger Leo, mens Stig tilføjer, at hastværk er lastværk.

De har derfor taget sig god tid med selve åbningen af caféen, som officielt kan byde folk velkomne tirsdag d. 21. august kl. 10.

De vil senere hen yderligere åbne en bar i lokalerne og i september en restaurant på stedets øverste etage.

Nyt lækkert spisested åbnet: Nouvelle skiller sig ret meget ud i Odense

Skrevet af: Kamilla Kilias

I begyndelsen af juli åbnede et nyt spisested i hjertet af Odense, der med sin nyfortolkning af det klassiske morgenmads- og frokostbord har givet et frisk og moderne pust til odenseanernes caféudvalg.

Det nye spisested i Odense slog for allerførste gang dørene op onsdag 4. juli, og stedet har fået navnet Nouvelle.

Det er der en helt særlig grund til:

”Nouvelle betyder ‘noget nyt’ på fransk, og det er det, som vi gerne vil tilføje Odense – noget nyt inden for morgenmad og frokost,” fortæller Maria Andersen, der er indehaver af stedet.

Hun mener, at der længe har manglet et lækkert brunch og frokost alternativ i Odenses bybillede. I forvejen har Maria Andersen også kaffebaren “Den Lille Smalle” i Vestergade.

Nyfortolket mad

Det er da heller ikke en klassisk cafémenu, man kan opstøve hos Nouvelle.

”Menukortet er baseret på retter, som jeg selv kan lide, og som jeg synes har manglet som alternativ til netop de klassiske ting,” siger Maria Andersen og tilføjer, at hun med udgangspunkt i egne favoritter har samarbejdet tæt med kokkene om de specifikke opskrifter.

Deres nyfortolkning af klassiske retter ses blandt andet i deres udgave af Egg Benedict, der ikke serveres helt, som man kender den. På Nouvelle får man nemlig serveret et dampet spejlæg med urtesauce og cremet spinat.

Retten storhitter allerede blandt gæsterne, og det er måske ikke helt uden grund:

”Jeg håber, man kan smage, at det er lavet med kærlighed og er af høj kvalitet. Det er nemlig vigtigt for mig, at vi laver veltilberedt mad på de bedste råvarer,” pointerer Maria.

Fransk inspireret indretning

Det er ikke kun menukortet, der skiller sig ud. Maria har også lagt mange tanker i selve indretningen:

”Jeg har i samarbejde med Trendbazaar i Ringe fået specialproduceret nogle møbler,” fortæller hun og henviser blandt andet til den lange kongeblå sofa og baren af bambus, som begge er produceret på Bali.

Hun har ladet sig inspirere af, hvad man typisk ser på franske caféer og kombineret det med noget moderne. Med farvede vægge, marmorborde, gæve lamper og et 13 meter langt vægmaleri skiller spisestedet sig i den grad ud.

Her er tænkt over detaljerne, og det er ikke uden grund:

”Jeg vil gerne skabe en hyggelig stemning og give gæsterne en god oplevelse.”

Fra idé til handling

Lige præcis det med at give kunder en god oplevelse, ligger ikke fjernt for Maria.

”Jeg har i mange år arbejdet som daglig leder på Barsushi, og der fik jeg smag for branchen. Jeg tænkte, hvis jeg kan finde ud af det her, så kan jeg også åbne mit eget.”

Det førte i 2016 til, at Maria åbnede kaffebaren Den Lille Smalle, som Odense allerede har taget rigtig godt imod. Efter succesoplevelsen med kaffebaren, er hun nu klar til at forkæle odenseanernes smagsløg med Nouvelle.

Nouvelle ligger i Pogestræde 31A og har åbent alle dage med undtagelse af mandage.

Du kan se menuen og få mere info på deres hjemmeside – klik her

Et par timer kagehimlen: Vi prøvede Arkadens Sweet Walk

Skrevet af: Kamilla Kilias

Tærte, cheesecake og chokoladedrømme – intet mindre end et overdådigt kagegilde.

Det boomer i disse dage med søde sager i hjertet af Odense, når Arkaden Food Market afvikler eventet Sweet Days fra 11.-13. maj. Her er det søde køkken i højsædet, og særligt sukkermunde vil føle sig forkælet.

Sweet Walk


Fredag lød startskuddet, og ballet blev åbnet med en Sweet Walk gennem Arkadens mange fristelser, hvor fem boder uddelte delikate og sukkerfyldte fristelser. MigOgOdense var selvfølgelig med, da de mange søde muligheder fra Arkaden skulle testes.

PINSAME

er kendt for deres lette og sprøde pinsadej, der er et godt alternativ til den traditionelle pizzabund. Pinsaen er lavet på ingredienser med lavt kulhydrat- og fedtindhold, der gør den let uden at gå på kompromis med sprødheden.

Dejen er her kombineret med Nutella, jordbær og flormelis. Det lyder ganske enkelt, men det smager himmelsk. Hele herligheden koster 85 kr.

KlOKKEDYBET

havde i dagens anledning langet et hav af forskellige tærter på disken. Her kunne man frit vælge mellem blåbær-, brombær-, rabarber- og hindbærtærte. Alt sammen anrettet med en god mængde cremefraiche, der kun komplimenterede den saftige tærte. De serveres for 46 kr. stk.

PASTEL BRASIL

kommer til at ændre din holdning til de klassiske churros, så snart du har sat tænderne i deres karamelliserede version. Den brasilianske udgave er med karamelfyld, der smelter sammen med kanel- og sukkerdrysset, så snart du tager en bid.  Smagssymfonien koster 49 kr. for 10 stk.

REN OG STÆRK

bød på cheesecake, der hverken indeholder gluten, laktose, e-numre eller andre tilsætningsstoffer. På en bund af mandler og dadler er der blændede cashewnødder, pænt toppet med økologisk hindbærsauce og honningvente mandler. Til 30kr. stk. kan du altså mætte din søde tand med god samvittighed.

J.R’S AMERICAN CORNER

har med inspiration i den amerikanske pecan-tærte kreeret denne chokoladedrøm, der med sin brownie-konsistens og karamel-topping måske kan syne tung. Men med vaniljeis på toppen fejes den bekymring af banen, og det får det hele til harmonere. Kagen kan nydes til 50kr. stk.

De næste par dage

Festlighederne forsætter weekenden over, og de næste par dage er ligeledes spækket med lækkerier. Alle de kageglade sjæle får blandt andet mulighed for at udfolde sig kreativt og pynte deres helt egne cupcakes.

Det hele kulminerer med konkurrencen ”Ar’kagen”, hvor du kan komme med dit bud på en lækker kage. Herefter kommer selveste Nip og Jesper fra Den store Bagedyst og kårer en vinder.

Du kan læse mere om det specifikke program her de følgende dage her