Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det Rygende Barn: Kontroversiel skulptur afsløret

Af Christina Frederiksen

Danmark har en kedelig verdensrekord, når det kommer til rygning.

Det er nemlig hos os, at unge får den tidligste rygestart.

16,4 år er de unge i Danmark i gennemsnit, når de begynder at ryge.

Derfor vil skulpturen, Det Rygende Barn, i juni måned være opstillet på Odense Banegård Center for at sætte fokus på den ikke særligt imponerende verdensrekord.

Skulpturen blev i dag officielt budt velkommen af Odense Kommunes Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose sammen med Kræftens Bekæmpelse, Røgfrit Odense og omkring 20 elever fra Hjalleseskolen.

Røgfri generation i 2025

“Jeg er glad for, at vi har fået skulpturen her til Odense. Med den får vi en god anledning til at sætte endnu mere fokus på det vigtige arbejde med at få nedbragt antallet af rygere i vores by. Vi arbejder målrettet med vores rygeindsatser, og heldigvis kan vi se, at det går den rigtige vej. Men vi er ikke i mål endnu”, udtaler Sundhedsrådmand Tommy Hummelmose.

Odense Byråd har en vision om, at Odense skal være røgfri i 2030 med den første røgfrie generation i 2025, hvilket betyder, at ingen børn og unge ryger i 2025.

Røgfrit Odense er sat i verden for at være med til at realisere den vision.

“Initiativet Røgfrit Odense blev skabt som led i ambitionen om at gøre vores by røgfri. Vi arbejder hver eneste dag i samarbejde med vores partnere om råd, vejledning og gratis stop-forløb for at hjælpe vores borgere af med afhængigheden. Man er altid velkommen som borger til at kontakte os i Røgfrit Odense for at få hjælp til at kvitte tobakken”, lyder det fra Anette Stensgaard, der er øverste leder af Røgfrit Odense.

Skulpturen kan ses på Odense Banegård Center frem til 24. juni.

Del artikel

Andre læser også