Det siger “pling”: Ny undersøgelse viser stor tilfredshed med rejsekortet på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Det er i dag lidt over tre år siden, at de første passagerer med det velkendte ”pling” kunne checke det blå rejsekort ind i alle FynBus’ grønne busser.

Indførslen af rejsekortet betød, at tusindvis af fynboer kunne opleve, hvor nemt, billigt og smart rejsekortet er.

Tilfredsheden med rejsekortet var da også stor i 2017, hvor mere end 93.000 af fynboerne sagde ja tak til kortet – et tal som i 2018 og 2019 blev stadig større.

Den seneste tilfredshedsundersøgelse fra 2019 taler også sit tydelige sprog. Hele 78 % af rejsekortbrugerne mener, at rejsekortet gør det nemt at bruge den kollektive trafik.

Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Rejsekortets mange fordele

Der er især to ting, som fynboerne virkelig godt kan lide ved rejsekortet. Det er nemt og billigt at bruge kortet.

Rejsekortet samler nemlig, i ét kort, din billet til bus, tog, metro og letbane i hele Danmark.

Med kortet i hånden skal du hverken holde styr på zoner, kontanter eller billetter. Det eneste du skal huske, er at checke ind og ud, når du rejser.

Skal du udforske Odenses kulturelle og kulinariske oplevelser?

Så er rejsekortet din garanti for, at du stort set altid får din rejse til den billigste pris, når du sætter dig til rette i bussen.

Tro det eller ej, så sparer du penge allerede fra din første rejse. Derudover byder kortet på yderligere 20 % rabat uden for myldretiden og i weekenden.

Opdager du, at der er lavvande på rejsekortsaldoen, kan kortet tilmed klare en optankning helt automatisk, hvis du ønsker det.

Skulle panikkens koldsved melde sig på dit ansigt, fordi du har glemt at checke ud i bussen, skal du ikke blive bekymret.

Med Check Udvej-appen på din telefon klarer du nemt dit check ud, hvis glemsomheden har ramt dig på rejsen.

Hård fødsel, lykkelig historie

Rejsekortet har dog ikke altid været lutter fest og glade dage. Da kortet blev lanceret i 2010, havde kortet stærk modvind op ad opstartsrampen.

Det oplevede fynboerne dog aldrig. FynBus gik først på rejsekortet i 2017, hvor billetsystemet for længst var gennemtestet og havde rystet alle børnesygdommene af sig.

Odenseanerne og resten af fynboerne har her i 2020 i høj grad taget rejsekortet til sig. Langt de fleste rejser i busserne starter i dag med et pling og et ønske om en god rejse.

Sidder du tilbage og tænker, at du betaler for meget for din billet i bussen? Så skulle du tage og bestille dig et rejsekort her eller besøge FynBus’ kundecenter.

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Kage ad libitum: Café inviterer igen, igen til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Café Odeon Social
Foto: Café Odeon Social

Ja … Vi ved godt, at vi næsten lige har skrevet om Café Odeon Socials geniale kagebuffet.

Men vi misser aldrig en mulighed for at skrive om kage ad libitum, og nu er det tid til at skrive en dato i kalenderen igen.

Kagebuffeten er nemlig tilbage lørdag den 7. marts fra kl. 13.00 – 15.00.

Du kan se frem til en overflod af både luftige og snaskede kager, hvor der hverken er sparet på sukker, fløde, creme eller chokolade.

Giv den gas i kagebuffeten for kun 100 kr.

Det bedste af det hele er, at hele fornøjelsen kun koster 100 kr.

Derudover får du selvfølgelig alm. kaffe og te ad libitum med i prisen, så du har noget at skylle alt det søde ned med.

For 20 kr. ekstra kan du tilkøbe en skål softice til din kage.

Du kan købe din billet til smovsefesten lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Café Odeon Social, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense
Hvornår: 7. marts, kl. 13.00-15.00

Uimodståelige gourmethotdogs: Devil Dogs åbner snart i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.
En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Der var mange , der var kede af det, da Hotdog Heaven for lidt over et år siden drejede nøglen om i Storms Pakhus.

Madboden tilbød et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smagte lige så forrygende som de så ud.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er klar til at overtage tronen og åbner i Storms Pakhus onsdag den 1. april kl. 11.00 med gratis gourmet hotdogs til de første 100 gæster.

“Det er en drøm, der går i opfyldelse,” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Nu går jeg fuldtid på det her, og selvom det bliver rigtigt hårdt, og jeg kommer til at arbejde 70 timer om ugen, gør jeg det, fordi jeg har lyst.”

En masse nyt og noget traditionelt

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

En af de gourmet hotdogs Mik Fabricius har testet før åbningen.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs åbner i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense
Hvornår: 1. april, kl. 11.00

Burger Shack-kæden fylder fire år: Fejrer det med en menu for en halvtredser

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

For fire år siden åbnede den første restaurant i Frederiksgade i Aarhus – en lille hyggelig Shack med kig direkte ind i køkkenet og til den store grill, hvor flere end 1 million flammegrillede burgere er blevet til gennem årene.

Det er siden gået stærkt – og ikke mindst det sidste års tid.

I dag tæller Burger Shack-kæden hele 15 restauranter fordelt ikke kun i Jylland, men også på Fyn og siden sidste sommer også i København, hvor burger-scenen altid har været præget af hård konkurrence.

6 stjerner i to store medier

Burger Shack’s indtog i Carlsberg Byen gik da heller ikke ubemærket hen.

De fik både en 6-stjernet anmeldelse i Jyllands Posten og 6 hjerter fra Politiken.

Nu er det tid til at fejre fødselsdagen i Burger Shack-kæden heriblandt i de to restauranter her i Odense på Vintapperstræde og Englandsgade.

Det sker på mandag d. 24. februar, hvor man hele dagen kan få en Shack Burger Menu for kun 50 kr.

Menuen består af deres signatur-burger Shack Burger med en bøf sammensat af kød fra 3 prisvindende gårde, økologisk salat, tomat og løg i en lækker smørbagt bolle med det karakteristiske “The Shack”-brændemærke.

Dertil fritter af danske kartofler med friske krydderurter og hjemmerørt dip, og så naturligvis en sodavand.

Kæden oplyser, at man denne dag ikke kan forudbestille online eller på telefon.

Bæredygtighed i fokus

For Burger Shack er ikke kun pris og smag vigtig, men også tilgangen til at servere Danmarks bedste burger.

“For os betyder især bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi rigtig meget.

Det håber vi også gæsterne bemærker, når de træder ind ad døren hos os, og når de sætter tænderne i vores burger,” fortæller direktør Christoffer No, og fortsætter:

“Det er vigtigt for os, at råvarerne er af ordentlig kvalitet. At køerne, har levet under ordentlige forhold, at råvarerne så vidt muligt er økologiske, og ikke mindst, at vi forholder os til, at den energi vi forbruger, og affald vi genererer også er bæredygtigt.”

Hvad: Burger Shack 4 års fødselsdag
Hvor: Vintrapperstræde og Englandsgade
Hvornår: Mandag d. 24. februar kl. 11-21