Det siger “pling”: Ny undersøgelse viser stor tilfredshed med rejsekortet på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Det er i dag lidt over tre år siden, at de første passagerer med det velkendte ”pling” kunne checke det blå rejsekort ind i alle FynBus’ grønne busser.

Indførslen af rejsekortet betød, at tusindvis af fynboer kunne opleve, hvor nemt, billigt og smart rejsekortet er.

Tilfredsheden med rejsekortet var da også stor i 2017, hvor mere end 93.000 af fynboerne sagde ja tak til kortet – et tal som i 2018 og 2019 blev stadig større.

Den seneste tilfredshedsundersøgelse fra 2019 taler også sit tydelige sprog. Hele 78 % af rejsekortbrugerne mener, at rejsekortet gør det nemt at bruge den kollektive trafik.

Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Rejsekortets mange fordele

Der er især to ting, som fynboerne virkelig godt kan lide ved rejsekortet. Det er nemt og billigt at bruge kortet.

Rejsekortet samler nemlig, i ét kort, din billet til bus, tog, metro og letbane i hele Danmark.

Med kortet i hånden skal du hverken holde styr på zoner, kontanter eller billetter. Det eneste du skal huske, er at checke ind og ud, når du rejser.

Skal du udforske Odenses kulturelle og kulinariske oplevelser?

Så er rejsekortet din garanti for, at du stort set altid får din rejse til den billigste pris, når du sætter dig til rette i bussen.

Tro det eller ej, så sparer du penge allerede fra din første rejse. Derudover byder kortet på yderligere 20 % rabat uden for myldretiden og i weekenden.

Opdager du, at der er lavvande på rejsekortsaldoen, kan kortet tilmed klare en optankning helt automatisk, hvis du ønsker det.

Skulle panikkens koldsved melde sig på dit ansigt, fordi du har glemt at checke ud i bussen, skal du ikke blive bekymret.

Med Check Udvej-appen på din telefon klarer du nemt dit check ud, hvis glemsomheden har ramt dig på rejsen.

Hård fødsel, lykkelig historie

Rejsekortet har dog ikke altid været lutter fest og glade dage. Da kortet blev lanceret i 2010, havde kortet stærk modvind op ad opstartsrampen.

Det oplevede fynboerne dog aldrig. FynBus gik først på rejsekortet i 2017, hvor billetsystemet for længst var gennemtestet og havde rystet alle børnesygdommene af sig.

Odenseanerne og resten af fynboerne har her i 2020 i høj grad taget rejsekortet til sig. Langt de fleste rejser i busserne starter i dag med et pling og et ønske om en god rejse.

Sidder du tilbage og tænker, at du betaler for meget for din billet i bussen? Så skulle du tage og bestille dig et rejsekort her eller besøge FynBus’ kundecenter.

Og hvad er barnets navn?: Disse navne hitter i Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Fyn blev der i alt født 4.634 drenge og piger i 2019 – heraf 2.306 i Odense – og nu her et halvt år efter har alle de nye små fynboere fået sine navne.

Og er du blevet moster/faster/onkel eller andet til en lille nyfødt i 2019, så er der en vis chance for, at barnet hedder Noah eller Clara.

Det er i hvert fald de absolutte topfavoritter her i Odense blandt nybagte mødre og fædre, når man spørger Danmarks Statistik.

De har netop opgjort hvilke navne, der var de mest populære blandt nyfødte børn i Danmark i 2019.

På drengesiden er vi ikke så forskellige fra resten af landet, her ligger William helt i top, og det navn finder vi på den odenseanske andenplads sammen med navnet Arthur.

Det mest populære drengenavn i Odense – og hele Fyn – er dog Noah, når alle de forskellige stavemåder tælles sammen. På landsplan ligger Noah nummer fire.

De ti mest populære drengenavne i Odense:

1. Noah / Noa / Nóah (24)
2. William (23)
2. Arthur /Artur (23)
4. Valdemar / Waldemar (21)
4. Malthe / Malte (21)
6. Alfred (19)
7. Oscar / Oskar (16)
7. Carl / Karl (16)
9. Emil (15)
10. August (14)

De odenseanske piger er derimod ik’ som de andre pi’r.

Hos os er Clara (Klara) og Ellie (Elli, Elly) på en delt førsteplads over de mestpopulære navne til de små babypiger.

På landsplan er Clare nummer tre, mens vi skal helt ned til listens 17. plads for at finde navnet Ellie.

Ser vi på hele Danmark er Emma den store favorit blandt pigenavnene, men det er helt nede på en 14. plads i Odense Kommune. Ser man på hele Fyn, er Emma dog det tredje mest populære navn. Så vi må nok bare konkludere, at Emma ikke rigtig rimer på Odense.

De ti mest populære pigenavne i Odense:

1. Clara / Klara (23)
1. Ellie / Elli / Elly (23)
3. Agnes (21)
3. Ella (21
5. Ida (19)
6. Alberte (18)
6. Luna (18)
8. Alma (17)
8. Asta (17)
10. Lærke (15)
10. Olivia (15)

Kilde: Danmarks Statistik

Voldsomme skader på Odense Havn: Efterslukning er fortsat i gang

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Bredskab Fyn har hele natten og onsdag været i gang med omfattende slukningsarbejde på Odense Havn efter en voldsom brand i flere industribygninger på havneområdet.

En brand så voldsom, at det har været nødvendigt med assistance fra beredskabsstyrelsen Sydjylland.

14 brandmænd herfra har blandt andet hjulpet med efterslukning, vandforsyning samt væltning af mure samt bidraget med ekstra slukningsudstyr.

Hvad årsagen til branden er, er forsat ukendt, da arbejdet med at efterslukke branden, ifølge vagtchefen ved Fyns Politi, Kenneth Taanquist, stadig er i fuld gang onsdag eftermiddag.

”Og før det sidste træ er dampet af, kan politiet ikke gå i gang med efterforskningen af brandårsagen,” udtaler han til MigogOdense.

Industribygningerne, der tidligere har været anvendt til opbevaring af foderstoffer, har taget voldsom skade, men ingen mennesker er kommet til skade i forbindelse med den omfattende brand.

Ild i lagerbygninger: Voldsom brand opstod i nat på Odense Havn

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

Klokken 01.06 i nat blev Fyns Politi kontaktet vedrørende en udbrudt brand på Odense Havn.

Det skriver EB.dk her til morgen.

Branden var opstået i nogle ubeboede gamle lagerbygninger og udviklede sig hurtigt voldsomt.

Brandvæsnet rykkede derned med det samme for at få styr på de store flammer. Her til morgen er der stadig ild tilbage i bygningerne, der stod til at skulle rives ned.

Lars Høg Schou, operativ chef i Beredskabsstyrelsen, skriver i dag på på Twitter, at der også har været tilkaldt beredskab fra andre landsdele.

“Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer natten til onsdag Beredskab Fyn med 14 brandfolk, autosprøjte, slangegruppe, redningskran og højtrykskompressor ved industribrand på Odense Havn,” skriver han.

Man har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, hvordan branden er opstået.

Ingen er kommet til skade.