Det skal du lave på en sjov weekendtur til Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Drømmer du om at komme på en forlænget weekend til Odense, eller har du allerede booket din tur til Fyns smukke storby, kan du godt begynde at glæde dig.

Vi har her samlet et par tips til, hvad du kan få tiden til at gå med, mens du er i Odense.

Hvis du drømmer om en weekendtur til Odense, men ikke har penge til det, så lån penge nu og tag dig den frihed at komme afsted inden for den nærmeste fremtid. Det skylder du dig selv, hvis du ikke før har været i byen.

H.C. Andersen

Først og fremmest er Odense jo hjembyen for vores allesammens digter H.C. Andersen.

Du kan blandt andet besøge hans gamle barndomshjem, mens du er i byen, eller du kan besøge hans berømte statue, som turister verden over drager til Odense for at opleve – blandt andet på digterens fødselsdag, som hvert år trækker mange mennesker til.

Har du aldrig gået i fodsporene på H.C. Andersen, bør du ikke snyde dig selv for at komme helt tæt på Danmarks største forfatter gennem tiden.

Odense Zoo

Er du til dyr, kan du også vælge at tage en tur forbi Odense Zoo, som altid er et besøg værd. Her kan du komme helt tæt på de mange eksotiske skabninger, og der er altid åbent, så uanset hvornår du kommer forbi på året, har du mulighed for at komme en tur i Odense Zoo.

Det er også det perfekte sted at tage hen, hvis du har børnene med på tur. De vil elske at komme en tur ind at hilse på de mange dyr, du finder i haven. Det er en udflugt for hele familien, og alle kan være sikret en forrygende dag.

Odense Boldklub

Er du glad for fodbold, kan du jo også vælge at undersøge, om der er hjemmebanekamp på Odense Stadion, mens du er i byen. Odense Boldklub er en af landet største og ældste fodboldklubber, og de har lagt græs til mange store fodboldoplevelser gennem tiden.

Det kan jo være, du er heldig at komme forbi i lige netop en weekend, hvor de spiller hjemme, og så er det jo bare med at anskaffe dig en billet, så du kan komme en tur på stadion og se byens stolthed spille kamp.

Shopping

Sidst, men ikke mindst, er Odense også den perfekte by til shopping. Der er mange butikker, du kan gå at ose i, og der er masser af muligheder for at bruge mange penge. Lån penge online hvis du ikke har råd til lommepenge, når du skal til Odense.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan købe, når du er i Odense. De har mange af de største brands og butikker, så du skal ikke være bange for, at du løber tør for shoppingmuligheder, mens du er i byen.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.