MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det skal være nemt at sælge brugt: Odense-butik går forrest med ny platform

Af Christina Frederiksen
PR foto
PR foto

Køb og salg af brugte varer er mest noget, vi kender fra private, der sælger deres gamle havemøbler, legehuse og vaskemaskiner.

Men nu skal konceptet også rulles ud til detailhandlen.

I hvert fald hvis det står til virksomheden, WePlayAgain. En virksomhed, der har udviklet en platform, så det bliver meget nemmere for forhandlere at handle med kundernes brugte varer.

Ifølge DBA’s genbrugsindex har hver dansk husholdning i gennemsnit brugte varer, de ikke længere anvender, til en værdi af 8.000 kroner stående i hjemmet. Det svarer til mere end 20 milliarder kroner.

De værdier og ressourcer skal i langt højere grad frigives til gavn for miljøet og danskernes pengepung, og hvis det skal lykkedes skal det være langt nemmere og mere bekvemt at få værdi for sine brugte varer.

Og det er altså her, at WePlayAgain kommer ind i billedet.

Odense-virksomhed bliver frontløber

WePlayAgain har nemlig udviklet en forhandler-platformen udviklet, der er klar til at blive taget i brug i detailhandlen.

I første omgang er det branchen for sports- og fritidsudstyr, som WePlayAgain har fokuseret på at få med ombord, og det bliver med den odenseanske forhandler af padel-, tennis-, badminton- og squash-udstyr, Zerv, som frontløber.

Zerv er af mange kendt for sin medvirken i DR-programmet, Løvens Hule, og behøvede ikke meget betænkningstid for at sige ja til at blive en del af WePlayAgains platform.

“Jeg tror, at en stadig stigende del af forbrugerne i fremtiden kommer til at stille krav til producenter og forhandlere om at påtage sig et medansvar i forhold til miljø og klima.

Brugtmarkedet findes under alle omstændigheder, men det er klart, at det kan være en udfordring som forhandler at inkludere det i sit sortiment af flere forskellige årsager.

I et samarbejde med WePlayAgain får vi nu mulighed for at give vores kunder værdi for deres brugte udstyr nemt og bekvemt, og vi er med til at forlænge produkternes levetid på en måde, som også giver økonomisk mening for os”, udtaler Torben Van Den Brekel Kulmbak, direktør og medejer af Zerv.

Drevet frem af ungdommen

Søren Heilmann, CEO og Co-founder af WePlayAgain, er ikke i tvivl om, at modellen med at tage brugt i bytte for nyt vil blive markant mere udbredt de kommende år:

”Der er flere årsager til, at det her kommer til at ske, og det kommer til at ske hurtigt. Men den vigtigste grund er nok,  at her bliver det drevet frem af ungdommen.

Det genbrugsindeks som DBA netop har udgivet fortæller os, at de 18-30 årige er de mest aktive genbrugere, og 41 procent af disse forventer endda at øge handlen med brugte varer fremover.  Kommer detailhandlen ikke med ombord nu, risikerer den at tabe de kommende generationer til onlinegenbrugsplatforme og loppemarkeder.

Nu giver vi detailhandlen mulighed for at tappe ind i et kæmpe marked og skabe en synergi mellem brugt og nyt, uden de selv skal fylde deres butikker med brugte varer og løbe en risiko, og den model har de første pionerer vi har præsenteret modellen for taget fantastisk godt imod,” siger Søren Heilmann.

Del artikel

Andre læser også