Det sku’ du prøve: Fællesspisning på Odeon er et hit

Skrevet af: Morten Hopballe

Det er ikke fordi, det vrimler med mennesker i området foran Odeon på en tirsdag aften. Det gør det til gengæld, da jeg sammen med min 3-årige datter træder ind i Odenses nye kongres- og kulturhus. Der er kø for at komme ind i Odeon Social, som er husets café. Attraktionen er fællesspisningen, som foregår alle ugens syv dage kl. 18.00.

“Det er en kæmpe succes, og har været det lige fra starten. Der er masser af aftener, hvor vi har udsolgt, og der er altid mindst 50-60 gæster,” siger Sara Ekknud, kulturchef i Odeon, og tilføjer, at der er plads til 104 gæster til fællesspisningen.

“Jeg er dybt imponeret over, at der er fuldt hus i aften, men det er der.”

Alle snakker med alle

Det bekræftes i takt med at de sidste kommer på plads. Emma og jeg sætter os ved et af langbordene, hvor folk blander sig med hinanden, med folk, de ikke kender, og med odenseanere i alle aldre. Snakken går lystigt, og i hjørnet af caféen spiller en farfar – eller en morfar – bordfodbold med sit barnebarn. Og uanset resultatet, vinder stemningen til fællesspisningen. Det summer, der konverseres og grines, og stille og roligt bliver anretterbordet i midten fyldt op af caféens personale.

Som sagt er det tirsdag. Fiskedag. Og der bydes på ristet laks med nudler, bønner, nudler, grøn salat, brød og meget andet. Samtidig er det premieredag på sommerens nye tilbud: Grillpakken. Den springer Emma og jeg på, og vi får udleveret en børne- og en voksenudgave – indholdet tilbereder vi selv på grillen, der står ude foran caféen.

Inspireret af Absalons Kirke

Mens gasgrillen laver grillmærker på bøffen og sprænger pølserne, fortæller kulturchefen om det succesfulde tilbud.

“Inspirationen er hentet fra den tidligere Absalons Kirke i København, og vi troede, at det var et tilbud, som mange studerende ville benytte sig af. Men alle kommer. Unge, gamle, børnefamilier. Det er unge kærestepar, det er familier med børn og bedsteforældre, og det er venner, der lige har lyst til at spise sammen med andre. Det er fedt at opleve,” siger Sara Ekknud og tilføjer:

“Det mest fantastiske er, at de netop kommer for at møde mennesker, de ikke kender. Sætte sig ned og snakke med dem og høre deres historie. Og de bliver jo også bare placeret på langborde, hvor der lige er plads.”

Et anbefalelsesværdigt fællesskab

Kødet er færdigt. Vi nyder det sammen med kartoffelsalat og grøn salat. Emma får også soft ice. Jeg takker pænt nej og nyder i stedet at opleve, hvordan hundrede odenseanere samles om aftensmaden på en tilfældig tirsdag i juli. Man hjælpes ad med at hente mad til det bord, man sidder ved, men sørger for hinanden, og da tallerknerne efter en times tid er tomme, bliver bordene tømt på bedste højskolemaner.

Det er fællesspisning. Og fællesskab – på Odeonsk. Og det kan kraftigt anbefales.

Læs mere om fællesspisning i Odeon Social her.

 

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.