MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det vælter ind med gæster: Udstilling er vildt populær

Af Christina Frederiksen
Foto: Lærke Beck Johansen.
Foto: Lærke Beck Johansen.

Allerede før første afsnit var løbet over skærmen havde udstillingen om årets nye julekalendere trukket flere end 1500 gæster.

Det er første gang, effekter og dragter fra årets aktuelle TV-julekalenderne er kommet på museum, samtidig med at de bliver vist på TV. Og selv om årets TV-julekalendere først havde premiere i aftes, 1. december, er der allerede flere end 1500 gæster, som har været forbi Møntergården for at kigge ind bag kulisserne.

Julekalenderudstillingen er blevet til i et samarbejde mellem de to tv-kanaler TV 2 og DR, producenterne bag julekalenderne, Mastiff Fiktion og Cosmo Film, Museum Odense, FilmFyn, Destination Fyn og en række fynske turistaktører, der ligesom Møntergården og Den Fynske Landsby har været brugt som kulisse.

Museum Odenses direktør Henrik Harnow er glad for at være en del af et større fynsk samarbejde.

Han siger:

”TV-julekalendere er kulturhistorie. I år har julekalenderen været vist i TV i 60 år og dermed samlet flere generationer lige så længe. Præcis derfor er vi så ovenud glade for at kunne vise julekalenderudstillingen netop i år, hvor begge kalendere endda er optaget på Fyn.

Møntergården er byens museum men også resten af Fyns museum, og det er derfor helt rigtigt for os, at vi er med i et bredt fynsk samarbejde med så mange kulturaktører, som julekalenderudstillingen er udtryk for”.

Det er første gang, at aktører på Fyn har arbejdet så tæt sammen om så stort et projekt, og at udstillingen ”24 pakker – Kom bag kulisserne på årets TV-julekalendere” på Møntergården tegner til at blive et hit, glæder også samarbejdspartnerne.

Rækker ud til fynske lokationer

Destination Fyns kommercielle chef, Sofia Wulff, er begejstret over, at gæsterne har taget godt imod udstillingen på Møntergården, før TV-julekalenderne har haft TV-premiere.

Hun siger:

”Det er en fin udstilling, som flot rækker ud til de øvrige fynske filmlokationer, der har medvirket. Når vi kommer lidt længere ind i december, og børnene følger historierne i årets julekalendere tæt, håber vi, at endnu flere har lyst til at tage til Fyn og Odense og opleve udstillingen og de mange spændende filmlokationer”.  

FilmFyns direktør Klaus Hansen er mere end tilfreds med, at en julekalenderudstilling på Møntergården bygger oven på filmoptagelserne til de to julekalendere, der har fundet sted flere steder rundt omkring på Fyn. Han siger:

”Fyn er hele Danmarks Filmø. Det manifesterer vi i år ved at vise, at begge de populære TV-julekalendere er optaget her på Juleøen Fyn, som vi nu kalder den. Med julekalenderudstillingen på Møntergården får Fyn som filmlokation for julekalenderne forlænget publikumsinteresse for de to gange 24 afsnit – 24 i hver julekalender. Interessen gælder ikke alene i Odense men også rundt på Fyn til de steder, hvor optagelserne har fundet sted”.

Udstillingen kan ses til og med 8. januar 2023.

I forbindelse med arrangementet ”Jul på Møntergården” de kommende to weekender (3.-4. december og 10.-11. december) koster det 50 kroner at komme ind for voksne, børn er gratis.

Del artikel

Andre læser også