Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dette lærer HR på en stresscoachuddannelse

Af Annoncør

Vil du ruste HR til at håndtere stressede medarbejdere og være med til at forebygge sygemeldinger med stress eller psykisk mistrivsel som årsag? Se kan du sende HR på stresskurser, hvor de lærer at genkende tegn på stress og kortlægge kilder til stress i konkrete tilfælde. Ved siden af dette kan HR på et stresskursus, fx en stresscoachuddannelse, også lære forskellige stressinterventioner at kende.

Opkvalificér HR med stresscoachuddannelse

På en stresscoachuddannelse bliver HR klædt på til at lave en prognose for behandlingsforløbet for den stressede ansatte og at udarbejde en præcis handleplan. Og så får HR også indsigt i, hvordan en tidligere stresssygemeldt medarbejder lige så stille bliver startet op igen. Kort fortalt kan HR og evt. andre ansatte sendt på en stresscoachuddannelse lære, hvordan de håndterer stress fra start til slut.

Hvorfor sende HR på kursus?

Hvad er logikken ved at sende HR på kursus frem for bare at tage fat i en erhvervspsykolog, når du står med stressede medarbejdere? Der er ting, der taler for begge dele. Men fordelene ved at sende HR på stresscoachuddannelse er, at du holder stresshåndteringen inden for virksomheden, og at du i det lange løb sparer penge ved at opkvalificere fx HR frem for at betale for ekstern hjælp hele tiden.

Er ansattes trivsel mål eller middel?

HR’s primære funktion er at tjene virksomhedens ledelse ved at tage hånd om personalerelaterede udfordringer. Det er ikke som sådan HR’s job at sikre, ansatte trives – i den forstand at trivsel bliver set som et mål frem for et middel til at sikre øget produktivitet eller færre sygemeldinger i firmaet.

Ansattes trivsel er derimod erhvervspsykologens mål, hvilket måske kan gøre ansatte trygge ved at snakke med en erhvervspsykolog. Dette taler for at række ud efter en erhvervspsykolog, når du har en stresset medarbejder. Du må i det konkrete tilfælde vurdere, om en stresscoach er tilstrækkelig.

Del artikel

Andre læser også