Din guide til at flytte hjemmefra

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan være en meget overvældende opgave, at flytte hjemmefra, selvom det måske er noget du har set frem til længe. Det er oftest en bedrift, som kræver en del forarbejde inden, at det kan blive en realitet. Udover planlægning, så kræver dét at flytte hjemmefra også, at du har en opsparing, eller i hvert fald nogle penge på lommen. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kan planlægge at flytte hjemmefra.

 

Budget

Inden du flytter hjemmefra, så er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Det nytter ikke noget, at kaste sig ud i en ny virkelighed, som du i virkeligheden slet ikke har råd til. Det kan blive rigtig surt i længden, at skulle leve af pasta med ketchup, dag ud og dag ind. Derfor kan det være til stor fordel, at sætte sig ned med en bankrådgiver eller sine forældre, og lave et realistisk budget. På den måde har du fra start styr på, hvor mange penge du har til rådighed.

Det kan være en fordel, at få sig en budgetkonto. Det er oftest således, at nogle måneder er dyrere end andre, da nogle regninger skal betales én gang i kvartalet eller én gang om året. Derfor er det en fordel, at have en budgetkonto, som du hver måned indsætter nogle penge på, så du også har råd til en hverdag i de måneder, hvor udgifterne er større end i andre. Det kan i samme forbindelse være en fordel, at tilmelde sine regninger til betalingsservice, så er du helt sikker på at alle dine regninger bliver betalt til tiden.

Sidst men ikke mindst, så er det en god ide at være påpasselig med at påtage sig en masse lån, som i længden gør din hverdag svær at have råd til. Du kan pludselig have optaget en masse ’billige’ forbrugslån, som sammenlagt ikke er så billige alligevel. Her kan et budget også være en fordel.

 

Bolig

En af de største udfordringer, når du skal flytte hjemmefra er, at finde sig en bolig, især hvis du ønsker at flytte til hovedstaden, som de fleste unge efterhånden vælger.

Der er stor rift om boligerne i det københavnske, og derfor er priserne oftest også ret høje. Derfor er det de færreste unge, som har råd til at bosætte sig i en bolig alene. Mange vælger at flytte sammen med en ven eller veninde, hvis ikke flere. Har man ikke en ven eller veninde, som man kan kigge efter bolig sammen med, så er der ikke andet for end, at finde sig en roommate, som du ikke nødvendigvis kender på forhånd. Findroommate.dk er en platform, som mange har haft stor succes med at benytte sig af. Platformen har 10 års erfaring i ryggen, og har gennem årene hjulpet mere en 100.000 brugere med at finde sig en roommate.

 

Møbler

Det kan være en dyr bedrift, at skulle købe køber til sit nye hjem eller blot værelse. Mange køber de fleste af deres møbler i IKEA, da det oftest er muligt at få sig en masse møbler billig, sammenlignet med andre boligindretningsforretninger. Det kræver dog oftest også, at du ikke er for kræsen. Tilhører du den kræsne målgruppe, tilbyder en masse boligindretningsforretninger rentefri lån, som du kan afbetale på. Det er naturligvis nødvendigt, at tage stilling til sit budget, inden man påtager sig et forbrugslån.

 

Tid til det sjove

Det er naturligvis ikke en hverdag, som udelukkende består af store og vigtige beslutninger konstant. Når du har styr på det praktiske, kan du begynde at slappe mere af, og så er der pludselig mere tid til alt muligt sjov.

Du kan når du har styr på budgettet, og måske endda får noget luft i økonomien begynde, at bruge penge på oplevelser og ikke mindst tøj til hverdagen. Helm.nu har f.eks. et stort udvalg af hverdagstøj, som oftest kan købes til budgetvenlige priser også. Holder du øje med udsalgsperioderne, får du naturligvis meget mere for dine penge.

Når du er faldet på plads i din bolig, kan du så småt begynde at planlægge en housewarming, som mange unge vælger. Djhuset.dk er et godt sted at starte, når du skal have fat i udstyret til den ultimative fest. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor mange penge og ressourcer du vælger at lægge i en housewarming fest. Det vigtigste er, at du holder en fest, som ikke efterfølgende gør din hverdag økonomisk stram. Planlæg derfor din fest, med dit faste månedlige budget i baghovedet.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.