ANNONCE
Din guide til at flytte hjemmefra
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Din guide til at flytte hjemmefra

Af Annoncør

Det kan være en meget overvældende opgave, at flytte hjemmefra, selvom det måske er noget du har set frem til længe. Det er oftest en bedrift, som kræver en del forarbejde inden, at det kan blive en realitet. Udover planlægning, så kræver dét at flytte hjemmefra også, at du har en opsparing, eller i hvert fald nogle penge på lommen. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kan planlægge at flytte hjemmefra.

 

Budget

Inden du flytter hjemmefra, så er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Det nytter ikke noget, at kaste sig ud i en ny virkelighed, som du i virkeligheden slet ikke har råd til. Det kan blive rigtig surt i længden, at skulle leve af pasta med ketchup, dag ud og dag ind. Derfor kan det være til stor fordel, at sætte sig ned med en bankrådgiver eller sine forældre, og lave et realistisk budget. På den måde har du fra start styr på, hvor mange penge du har til rådighed.

Det kan være en fordel, at få sig en budgetkonto. Det er oftest således, at nogle måneder er dyrere end andre, da nogle regninger skal betales én gang i kvartalet eller én gang om året. Derfor er det en fordel, at have en budgetkonto, som du hver måned indsætter nogle penge på, så du også har råd til en hverdag i de måneder, hvor udgifterne er større end i andre. Det kan i samme forbindelse være en fordel, at tilmelde sine regninger til betalingsservice, så er du helt sikker på at alle dine regninger bliver betalt til tiden.

Sidst men ikke mindst, så er det en god ide at være påpasselig med at påtage sig en masse lån, som i længden gør din hverdag svær at have råd til. Du kan pludselig have optaget en masse ’billige’ forbrugslån, som sammenlagt ikke er så billige alligevel. Her kan et budget også være en fordel.

 

Bolig

En af de største udfordringer, når du skal flytte hjemmefra er, at finde sig en bolig, især hvis du ønsker at flytte til hovedstaden, som de fleste unge efterhånden vælger.

Der er stor rift om boligerne i det københavnske, og derfor er priserne oftest også ret høje. Derfor er det de færreste unge, som har råd til at bosætte sig i en bolig alene. Mange vælger at flytte sammen med en ven eller veninde, hvis ikke flere. Har man ikke en ven eller veninde, som man kan kigge efter bolig sammen med, så er der ikke andet for end, at finde sig en roommate, som du ikke nødvendigvis kender på forhånd. Findroommate.dk er en platform, som mange har haft stor succes med at benytte sig af. Platformen har 10 års erfaring i ryggen, og har gennem årene hjulpet mere en 100.000 brugere med at finde sig en roommate.

 

Møbler

Det kan være en dyr bedrift, at skulle købe køber til sit nye hjem eller blot værelse. Mange køber de fleste af deres møbler i IKEA, da det oftest er muligt at få sig en masse møbler billig, sammenlignet med andre boligindretningsforretninger. Det kræver dog oftest også, at du ikke er for kræsen. Tilhører du den kræsne målgruppe, tilbyder en masse boligindretningsforretninger rentefri lån, som du kan afbetale på. Det er naturligvis nødvendigt, at tage stilling til sit budget, inden man påtager sig et forbrugslån.

 

Tid til det sjove

Det er naturligvis ikke en hverdag, som udelukkende består af store og vigtige beslutninger konstant. Når du har styr på det praktiske, kan du begynde at slappe mere af, og så er der pludselig mere tid til alt muligt sjov.

Du kan når du har styr på budgettet, og måske endda får noget luft i økonomien begynde, at bruge penge på oplevelser og ikke mindst tøj til hverdagen. Helm.nu har f.eks. et stort udvalg af hverdagstøj, som oftest kan købes til budgetvenlige priser også. Holder du øje med udsalgsperioderne, får du naturligvis meget mere for dine penge.

Når du er faldet på plads i din bolig, kan du så småt begynde at planlægge en housewarming, som mange unge vælger. Djhuset.dk er et godt sted at starte, når du skal have fat i udstyret til den ultimative fest. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor mange penge og ressourcer du vælger at lægge i en housewarming fest. Det vigtigste er, at du holder en fest, som ikke efterfølgende gør din hverdag økonomisk stram. Planlæg derfor din fest, med dit faste månedlige budget i baghovedet.

Del artikel

Seneste nyt