Din guide til at flytte hjemmefra

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan være en meget overvældende opgave, at flytte hjemmefra, selvom det måske er noget du har set frem til længe. Det er oftest en bedrift, som kræver en del forarbejde inden, at det kan blive en realitet. Udover planlægning, så kræver dét at flytte hjemmefra også, at du har en opsparing, eller i hvert fald nogle penge på lommen. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kan planlægge at flytte hjemmefra.

 

Budget

Inden du flytter hjemmefra, så er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Det nytter ikke noget, at kaste sig ud i en ny virkelighed, som du i virkeligheden slet ikke har råd til. Det kan blive rigtig surt i længden, at skulle leve af pasta med ketchup, dag ud og dag ind. Derfor kan det være til stor fordel, at sætte sig ned med en bankrådgiver eller sine forældre, og lave et realistisk budget. På den måde har du fra start styr på, hvor mange penge du har til rådighed.

Det kan være en fordel, at få sig en budgetkonto. Det er oftest således, at nogle måneder er dyrere end andre, da nogle regninger skal betales én gang i kvartalet eller én gang om året. Derfor er det en fordel, at have en budgetkonto, som du hver måned indsætter nogle penge på, så du også har råd til en hverdag i de måneder, hvor udgifterne er større end i andre. Det kan i samme forbindelse være en fordel, at tilmelde sine regninger til betalingsservice, så er du helt sikker på at alle dine regninger bliver betalt til tiden.

Sidst men ikke mindst, så er det en god ide at være påpasselig med at påtage sig en masse lån, som i længden gør din hverdag svær at have råd til. Du kan pludselig have optaget en masse ’billige’ forbrugslån, som sammenlagt ikke er så billige alligevel. Her kan et budget også være en fordel.

 

Bolig

En af de største udfordringer, når du skal flytte hjemmefra er, at finde sig en bolig, især hvis du ønsker at flytte til hovedstaden, som de fleste unge efterhånden vælger.

Der er stor rift om boligerne i det københavnske, og derfor er priserne oftest også ret høje. Derfor er det de færreste unge, som har råd til at bosætte sig i en bolig alene. Mange vælger at flytte sammen med en ven eller veninde, hvis ikke flere. Har man ikke en ven eller veninde, som man kan kigge efter bolig sammen med, så er der ikke andet for end, at finde sig en roommate, som du ikke nødvendigvis kender på forhånd. Findroommate.dk er en platform, som mange har haft stor succes med at benytte sig af. Platformen har 10 års erfaring i ryggen, og har gennem årene hjulpet mere en 100.000 brugere med at finde sig en roommate.

 

Møbler

Det kan være en dyr bedrift, at skulle købe køber til sit nye hjem eller blot værelse. Mange køber de fleste af deres møbler i IKEA, da det oftest er muligt at få sig en masse møbler billig, sammenlignet med andre boligindretningsforretninger. Det kræver dog oftest også, at du ikke er for kræsen. Tilhører du den kræsne målgruppe, tilbyder en masse boligindretningsforretninger rentefri lån, som du kan afbetale på. Det er naturligvis nødvendigt, at tage stilling til sit budget, inden man påtager sig et forbrugslån.

 

Tid til det sjove

Det er naturligvis ikke en hverdag, som udelukkende består af store og vigtige beslutninger konstant. Når du har styr på det praktiske, kan du begynde at slappe mere af, og så er der pludselig mere tid til alt muligt sjov.

Du kan når du har styr på budgettet, og måske endda får noget luft i økonomien begynde, at bruge penge på oplevelser og ikke mindst tøj til hverdagen. Helm.nu har f.eks. et stort udvalg af hverdagstøj, som oftest kan købes til budgetvenlige priser også. Holder du øje med udsalgsperioderne, får du naturligvis meget mere for dine penge.

Når du er faldet på plads i din bolig, kan du så småt begynde at planlægge en housewarming, som mange unge vælger. Djhuset.dk er et godt sted at starte, når du skal have fat i udstyret til den ultimative fest. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor mange penge og ressourcer du vælger at lægge i en housewarming fest. Det vigtigste er, at du holder en fest, som ikke efterfølgende gør din hverdag økonomisk stram. Planlæg derfor din fest, med dit faste månedlige budget i baghovedet.

Inspireret af risalamanden: Chokolademager fra Odense lancerer særlig julekollektion

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er højsæson for chokolade, og naturligvis har chokolademager Morten Aagaard fra Mortens Chokolade i Odense skabt en kollektion af chokolade særligt afstemt højtiden varme og hygge.

De fleste kan genkalde sig julens dufte og smage. De smage, som vi kender fra julebordet, juletræet og småkagerne, er inspirationen til jule-kollektionen hos Mortens Chokolade.

“Det sværest har været at vælge, for julen har så mange traditioner, og de fleste har noget at gøre med mad og forskellige smage.

Derfor har jeg haft lyst til at lade mig inspirere, af de smage vi kender fra julens traditioner, og så har jeg sat dem i ind i en ny sammenhæng, nemlig chokolade,” siger chokolademager, Morten Aagaard.

Find mandlen … i chokoladen

En af kollektionens chokolader er hentet direkte fra julebordet juleaften.

“Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har spist risalamande. Der er aldrig blevet snydt med mandlen, og derfor skulle kampen om mandlen selvfølgelig overføres til chokoladerne.

Der er de blevet på den måde, at jeg har lavet et stykke fyldt chokolade med hakkede mandler og hvid chokoladecreme med masser af vanilje.

I alle stykkerne har jeg lagt et tørret kirsebær – men i et af dem ligger der en hel mandel. På den måde kan man finde mandlen, selv når man spiser chokolade en hyggelig eftermiddag i december,” siger Morten Aagaard.

Også barndommens minder som de ikoniske bismarksstokke har fundet vej til chokoladebutikken.

“De røde og hvide bolchestokke er et af de tydeligste minder om julens slik, jeg har. Den er så genkendelig. Jeg kan egentlig ikke huske, at vi spiste dem, men jeg kan huske, at de var der.

Måske hang de bare på juletræet og pyntede,” siger han.

Julens krydderier

En ting er julens smage, en anden er dens dufte.

Julen er fyldt med krydderier og hver eneste småkage har sin duft.

Det er der også kommet en chokolade ud af.

“Jeg har altid været sådan en der bagte op til jul, og jeg vender altid tilbage til de samme opskrifter.

Især brunkager er jeg glad for. De har nemlig lidt af alle julens varme krydderier.

Så det var helt sikkert fra starten, at jeg skulle lave en chokolade med de krydderier. J

eg har lavet en særlig krydderblanding, som jeg putter i en chokoladeganache. På den måde får man alt det bedste fra chokoladen og fra krydderierne,” siger Morten Aagaard.

Chokoladekollektionen med julens smage udkommer den 22. november og sælges fra til jul hos Mortens Chokolade, Kongensgade 45, Odense.

I forbindelse med kollektionen holder Mortens Chokolade en prøvesmagningsaften, hvor nysgerrige kan smage chokoladerne og få historien om udviklingen og hvorfor smagene er blevet om de er.

Læs mere her.

Stjernespækket musikprogram: Her er sommerens koncerter i Landsbyen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De loyale fans bliver belønnet i et nyt koncept, der rammer Den Fynske Landsby til sommer.

Der er mere musik for pengene – og endnu flere oplevelser til de skønne sommeraftener.

Selvom det er koldt udenfor, så er lyden af sommer allerede landet på Fyn.

Landsbyen er et nyt koncept præsenteret af koncertarrangøren Live Culture, der fylder Den Fynske Landsby med danske darlings i de varme måneder.

For første gang nogensinde afslører Live Culture hele sommerens program på én gang og i et og samme koncept – og det er der en god grund til.

Det bliver nemlig muligt at få fingrene i særlige koncertpakker, hvor du kan opleve en række koncerter til en ekstraordinær pris.

“Med koncertpakkerne sammensætter du selv lyden af din sommer.

Vælg dine favoritter – eller forkæl dig selv med hele sæsonens ni koncerter.

Det er samtidig den perfekte musikalske gaveidé fyldt med oplevelser og kvalitetstid,” siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Store oplevelser i mindeværdige rammer
Landsbyen repræsenterer et bredt spænd af i alt 21 danske folkelige artister på en af de mest stemningsfulde scener, vi har herhjemme.

De smukke bøgetræer i Den Fynske Landsby står klar til at svaje i takt til de helt store klassikere.

Publikum kan blandt andet opleve Poul Krebs, der til næste år fejrer 25-års jubilæum med succespladen ”Små sensationer.

Det vil også være muligt at få en unik oplevelse med Danmarks Underholdningsorkester, der med ”Sounds Of Symphony” optræder med en række forskellige kunstnere som Burhan G og Pernille Rosendahl.

Landsbyen kalder på et publikum, der ikke går på kompromis med kvalitet og oplevelsesværdi. Det at hygge sig og have det rart, er første prioritet,” understreger Rune Erbs Ledet.

Køb billetter fra mandag den 18. november kl. 10.00 på liveculture.dk

Pakkerne indeholder:

  • Sølv-pakken: 3 koncerter / 850 kr.
  • Guld-pakken: 5 koncerter / 1.200 kr.
  • Platin-pakken: Hele sæsonen (9 koncerter) / 1.800 kr.
    Alle priser er inkl. gebyr.

Standardbillet: 1 koncert / 350 kr.

Gæster i Landsbyen kan glæde sig til:

19/6: Jacob Dinesen

20/6: Queen Machine

14/8: Malurt

15/8: The Savage Rose + Søren Huus

28/8: Poul Krebs

29/8: Burhan G, Noah, Dorthe Gerlach, Pernille Rosendahl & Danmarks Underholdningsorkester

3/9: Almost AC/DC + Bryan Adams Tribute + Dressed for Roxette

4/9: Lis Sørensen + Hush

5/9: Lars Lilholt + En lille pose støj

Hvad: ”Landsbyen”
Hvor: Den Fynske Landsby
Hvornår: Sommeren 2020

Verdens største julefestival åbner i næste uge: Kom med til åbningsfest på Glow

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto fra Glow i Vancouver
Pressefoto fra Glow i Vancouver

Torsdag d. 21. november i næste uge åbner verdens største indendørs julefestival deres allerførste event i Odense – faktisk det allerførste event i hele Europa.

Med mere end én million glødende pærer, velkomstmusik og besøg fra hele Danmarks chipskonge, Jørgen fra KiMs, bliver det et brag af en åbning, som alle er inviteret med til.

Glow Odense er en magisk lysoplevelse for hele familien med plads til hygge og nærvær.

Et indendørs vintereventyr på 6000 kvadratmeter krydret med mere end en million smukke lys og glødende pærer, interaktive lege, lokale kunstnere, julehygge og mulighed for masser af familietid – alt sammen med udgangspunkt i de kendte eventyr.

“Det kribler i maven, og vi glæder os helt vildt til at slå dørene op for det første europæiske Glow-event i næste uge.

Og vi håber, at en masse spændte gæster har lyst til at være med til åbne Glow og som de første træde ind i vores eventyrlige univers torsdag i næste uge,” siger Eva Pasgaard, der er direktør for Glow Odense.

PR-foto

Odense Pigegarde og kendt DJ spiller

Til den store åbning bliver gæsterne budt velkommen med manér, når Odense Pigegarde spiller op ved indgangen, og saxofonist Da Rune og DJ’en Jeppe Dex lader sprøde toner flyde fra Glows store scene.

Og så har gæsterne naturligvis mulighed for at tage billeder med den danmarkskendte chipskonge, Jørgen, med Glows eventyrlige vinterunivers som baggrund.

Et sprødt samarbejde

Det er ikke kun gæsterne, der kommer til Glow Odenses åbningsdag, som kan glæde sig til at smage chips fra KiMs.

Sammen med Glow Odense har de nemlig indgået et sprødt samarbejde, som varer hele festivalen ud.

KiMs er blandt andet sponsor for jule- og vinterfestivalens skattejagt og deler små chipsposer ud til alle børn, der finder de forsvundne gaver.

“Hos KiMs elsker vi julen, fordi den lægger op til masser af hygge med venner, familie og lækkerier i form af blandt andet franske kartofler, nødder og chokolade.

Glows hyggelige jule- og vinterfestival er et fantastisk initiativ, som med garanti vil skabe juleglæde og hyggelige stunder for både unge og ældre. Og det vil vi meget gerne støtte op om,” siger Louise Witting, der er trade marketing manager for KiMs.

Glow Odense finder sted fra torsdag 21. november 2019 til og med lørdag 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis.

Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.