Din guide til at flytte hjemmefra

Skrevet af: Martin Jørgensen

Det kan være en meget overvældende opgave, at flytte hjemmefra, selvom det måske er noget du har set frem til længe. Det er oftest en bedrift, som kræver en del forarbejde inden, at det kan blive en realitet. Udover planlægning, så kræver dét at flytte hjemmefra også, at du har en opsparing, eller i hvert fald nogle penge på lommen. Vi har lavet en lille guide til, hvordan du kan planlægge at flytte hjemmefra.

 

Budget

Inden du flytter hjemmefra, så er det vigtigt, at du har styr på din økonomi. Det nytter ikke noget, at kaste sig ud i en ny virkelighed, som du i virkeligheden slet ikke har råd til. Det kan blive rigtig surt i længden, at skulle leve af pasta med ketchup, dag ud og dag ind. Derfor kan det være til stor fordel, at sætte sig ned med en bankrådgiver eller sine forældre, og lave et realistisk budget. På den måde har du fra start styr på, hvor mange penge du har til rådighed.

Det kan være en fordel, at få sig en budgetkonto. Det er oftest således, at nogle måneder er dyrere end andre, da nogle regninger skal betales én gang i kvartalet eller én gang om året. Derfor er det en fordel, at have en budgetkonto, som du hver måned indsætter nogle penge på, så du også har råd til en hverdag i de måneder, hvor udgifterne er større end i andre. Det kan i samme forbindelse være en fordel, at tilmelde sine regninger til betalingsservice, så er du helt sikker på at alle dine regninger bliver betalt til tiden.

Sidst men ikke mindst, så er det en god ide at være påpasselig med at påtage sig en masse lån, som i længden gør din hverdag svær at have råd til. Du kan pludselig have optaget en masse ’billige’ forbrugslån, som sammenlagt ikke er så billige alligevel. Her kan et budget også være en fordel.

 

Bolig

En af de største udfordringer, når du skal flytte hjemmefra er, at finde sig en bolig, især hvis du ønsker at flytte til hovedstaden, som de fleste unge efterhånden vælger.

Der er stor rift om boligerne i det københavnske, og derfor er priserne oftest også ret høje. Derfor er det de færreste unge, som har råd til at bosætte sig i en bolig alene. Mange vælger at flytte sammen med en ven eller veninde, hvis ikke flere. Har man ikke en ven eller veninde, som man kan kigge efter bolig sammen med, så er der ikke andet for end, at finde sig en roommate, som du ikke nødvendigvis kender på forhånd. Findroommate.dk er en platform, som mange har haft stor succes med at benytte sig af. Platformen har 10 års erfaring i ryggen, og har gennem årene hjulpet mere en 100.000 brugere med at finde sig en roommate.

 

Møbler

Det kan være en dyr bedrift, at skulle købe køber til sit nye hjem eller blot værelse. Mange køber de fleste af deres møbler i IKEA, da det oftest er muligt at få sig en masse møbler billig, sammenlignet med andre boligindretningsforretninger. Det kræver dog oftest også, at du ikke er for kræsen. Tilhører du den kræsne målgruppe, tilbyder en masse boligindretningsforretninger rentefri lån, som du kan afbetale på. Det er naturligvis nødvendigt, at tage stilling til sit budget, inden man påtager sig et forbrugslån.

 

Tid til det sjove

Det er naturligvis ikke en hverdag, som udelukkende består af store og vigtige beslutninger konstant. Når du har styr på det praktiske, kan du begynde at slappe mere af, og så er der pludselig mere tid til alt muligt sjov.

Du kan når du har styr på budgettet, og måske endda får noget luft i økonomien begynde, at bruge penge på oplevelser og ikke mindst tøj til hverdagen. Helm.nu har f.eks. et stort udvalg af hverdagstøj, som oftest kan købes til budgetvenlige priser også. Holder du øje med udsalgsperioderne, får du naturligvis meget mere for dine penge.

Når du er faldet på plads i din bolig, kan du så småt begynde at planlægge en housewarming, som mange unge vælger. Djhuset.dk er et godt sted at starte, når du skal have fat i udstyret til den ultimative fest. Det er naturligvis helt op til dig selv, hvor mange penge og ressourcer du vælger at lægge i en housewarming fest. Det vigtigste er, at du holder en fest, som ikke efterfølgende gør din hverdag økonomisk stram. Planlæg derfor din fest, med dit faste månedlige budget i baghovedet.

Chokolade ad libitum: Kom med på Chokolade cruise på Åen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Kan du heller ikke modstå fristelsen af chokolade?

Så skal du helt sikkert med til Chokolade på Åen, der vil byde på et væld af kager, anretninger og søde sager – alt sammen med fællesnævneren: CHOKOLADE!

Odense Aafart er kendt for sine geniale alternative rundfarter på Åen, og det her bliver ingen undtagelse.

Det hele finder sted lørdag den 29. august.

“Vi byder på en overflod af chokolade i alt fra luksuslagkager, fromagekager, cheeescakes, cupcakes, fyldte chokolader og meget mere.

Alle afskygningerne af chokolade vil være repræsenteret: mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade og Ruby chokolade, som er en nyopdaget kakaobønne, der er kendt for sin frugtige chokoladesmag og lyserøde farve,” skriver de om eventet.

Alle kagerne er kreeret af den autodidakte konditor Lone Ebdrup, som har mere end 25 års erfaring som kagebager.

I 2016 deltog Lone som medvirkende i ”Kagekampen” på Kanal 5, og siden har hun gjort kærligheden til kagerne og konditorfaget til sin levevej.

Hele herligheden koster 299,- pr. person og er inklusiv sejltur (tur/retur), kaffe, te og kage ad libitum.

Hvad: Chokolade på Åen
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag den 29. august

Du finder mere info her.

Vi mødes 15 minutter før afgang ved Odense Aafarts billetsalg, Filosofgangen 30B 5000 Odense.

Dejlig sommernyhed: H.C. Andersen Paraden spiller igen i Eventyrhaven

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune

Samfundet er langsomt ved at genåbne, og coronakrisen kommer heldigvis ikke til at bremse H.C. Andersen Paraden.

Dermed bliver det atter muligt at opleve hjertevarmen, stemningen og hyggen ved “24 eventyr på 24 minutter”, når forfatteren selv – i skikkelse af Torben Iversen – og de mange dygtige børn vækker eventyrene til live.

Kulturoplevelser binder os sammen, og vi bliver klogere på os selv og hinanden.

Det gælder i allerhøjeste grad også for H.C. Andersens fortællinger, og derfor glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sig over, at det er blevet muligt for H.C. Andersen Paraden at fortsætte sin 33 års lange tradition med forestillinger og parader gennem byen – næsten – som normalt.

“Kulturen giver smil på læben og indhold i livet. Det er det gode liv. Det er noget, vi glæder os over – og til. Den seneste tid har været fyldt med aflysninger, men heldigvis kan vi se, at kulturens tilbud langsomt, men sikkert, vender tilbage til os.

Vi kan glæde os igen. I Odense er H.C. Andersen Paraden en del af sommeren, og for mange familier er paraden en fast tradition, som de nu kan se frem til. Forhåbentlig vil der også komme mange besøgende fra resten af Danmark, som får lejlighed til at opleve de fantastiske børn og de vidunderlige eventyr,” siger Jane Jegind.

Sådan bliver paraden

Torben Iversen står traditionen tro i spidsen for H.C. Andersen Paraden, og han kan mærke forventningens glæde.

“Vi kan næsten ikke vente med tage imod vores stampublikum i Odense – og de mange danske sommergæster, som vi håber, vil besøgereventyrets hovedstad i år.

Ved hovedindgangen til Eventyrhaven vil en stor opslået eventyrbog byde velkommen med teksten: “Velkommen! Vi skal være sammen igen! Men på afstand!”,” siger Torben Iversen og forklarer, at der bliver taget hensyn til de aktuelle forhold:

“Vi har kejserlige virus-vagter/pandemi-pager, som vil tilbyde håndsprit fra guldsifon. Og så er vi ellers klar med forestillingen “24 eventyr på 24 minutter”.

Efter optræden er der igen tid til foto, men dog ikke så tæt, som vi plejer. Til gengæld er cirka 60 store og små eventyrfigurer klar og oplagt til eventyr – og ihhh, hvor vi glæder os!   “

Foruden håndspritten vil der være kontrol med, at sundhedsmyndighedernes regler overholdes, så der er den nødvendige afstand mellem personer, som ikke bor sammen.

Opstillingen af Eventyrslottet begynder i uge 24.

H.C. Andersen Paraden har forestillinger fra 27. juni til 8. august – mandag til lørdag kl. 11 og 13.

Derudover er der optakt på Flakhaven (Ællingen og Svanen) mandag til fredag kl. 12.45, ligesom der er parade gennem City-gågaderne lørdag kl. 12.30.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.