Din guide til weekenden i Odense: Øl, teater, musik og shopping i lange baner

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
På lørdag åbner Mikkeller Odense.
På lørdag åbner Mikkeller Odense.

Så er det atter blevet fredag, og som altid byder Odense på en masse hyggelige aktiviteter for alle aldre. Vi giver dig her et overblik over Odenses mange weekendoplevelser.

Denne weekend byder på alt fra åbningsfest hos Mikkeller og Saint Patrick’s Day i Storms Pakhus til spændende forestillinger i Odense Teater og fodring af girafferne i Odense ZOO.

God weekend!

Musik

Fredag kl. 21: Koncert med “UDE AF KONTROL” på Posten
I aften kan du opleve Munken, Englando og Balken, som tilsammen danner gruppen UDE AF KONTROL. De har de seneste år skabt en bølge at hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce univers. Med mere end 50 millioner streams alene på Spotify er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet.

Billetterne koster 185 kr., hvis du køber dem i forsalg, og 205 kr. i døren. Du finder billetter til UDE AF KONTROL på Posten her.

Lørdag kl. 20: Folkeklubben i ODEON
Den populære trio inviterer for første gang publikum til akustiske koncerter. Det sker på en eksklusiv turné rundt i landet, hvor de også inviterer gæstemusikere med på scenen. På en akustisk aften med Folkeklubben vil man ifølge arrangørerne opleve nye og uventede versioner af orkesterets sange og få et indblik i de filosofiske tanker og særlige historier, der knytter sig til musikken, til teksterne og til det at være Folkeklubben.

Billetterne koster mellem 255 og 305 kr. Læs mere om Folkeklubbens koncert i ODEON, og find billetter her.

Foto: http://liveculture.dk.

Lørdag kl. 21: Koncert med “Defecto” på Posten
I morgen gæster metalbandet Defecto Posten til en vild koncert. Defecto har ifølge arrangørerne taget metalscenen med storm, siden deres debut-album udkom i marts 2016. Bandet står for stærk progressiv musik, uden at det går ud over sangskrivningen eller de stærke melodier. Defecto varmede op for netop Metallica den 9. februar sidste år, hvor Lars Ulrich og Co. indviede den nye Royal Arena i København.

Billetterne koster 145 kr. i forsalg og 165 kr. i døren. Du finder billetter til Defecto på Posten her.

Mad og drikke

Fredag-søndag kl. 18.00: Fællesspisning i Café Odeon Social
Alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café Odeon Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret bliver serveret på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

ODEONs fællesspisning.

Fredag-lørdag kl. 17-20: Wine & Dine i Arkaden Food Market
Hvis du er en af dem, som elsker, når mad og vin går op i en højere enhed, så er Wine & Dine lige et arrangement for dig. Wine & Dine-konceptet går ud på, at der hver dag i hele marts udvælges én vin, som komplementerer én menu fra en af madboderne i Arkaden Food Market. Vinen udvælges af vineksperter fra H.J. Hansen, så du kan være sikker på, at vinen passer til maden. Fredag er det OTTOs, og lørdag er det Marrakech Street Food.

Her kan du se, hvornår din favoritbod på Arkaden Food Market har sit Wine & Dine-tilbud.

Events

Fredag kl. 18–23: FIFA 18-turnering på LA Bar i Odense
Er du den lokale FIFA 18-mester? Og kan du godt lide en festlig aften og en tur i byen? Så ved vi, hvad du skal lave på i aften.

LA Bar i Odense afholder nemlig en festlig FIFA-turnering, hvor der skal kæmpes om titlen som Odenses bedste FIFA-spiller. Turneringen vises på storskærm på strandbaren, og du skal blot medbringe din kampgejst og en portion festhumør. Spillet er FIFA 18, og konsollen er PlayStation.

Læs mere om FIFA-turneringen på LA Bar her.

Foto: LA Tequila Bar.

Lørdag kl. 12: Åbningsfest på Mikkeller
I morgen åbner Mikkellers bottle shop og ølbar endelig i Odense, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark. Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run. Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

Du kan læse mere om Mikkellers åbningsfest i Odense her.

Lørdag kl. 17: Saint Patrick’s Day i Storms Pakhus
Storms Pakhus fejrer i morgen Irlands nationaldag Saint Patrick’s Day med gratis whiskey, irsk livemusik og grønne øl. Samtidig sørger deres DJ for lækre toner til dig og din lørdag aften. Så hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din lørdag aften på, er det et godt bud!

Du kan læse mere om Saint Patrick’s Day på Storms Pakhus her.

Lørdag kl. 23: Marc Johnson live på Nunchi
I morgen kan du glæde dig til at danse natten lang til de største hits fra 00’erne og opleve en af 00’ernes hotteste navne; nemlig Johnson. Ved denne liveoptræden kan du høre Johnsons største hits gennem tiden.

Hvis du kommer mellem klokken 23-24, er der Happy Hour.

For familien

Fredag-søndag: En tur i Odense ZOO
Odense ZOO holder som altid åbent hele weekenden, så du og din familie har rig mulighed for at nyde en hyggelig dag i selskab med alle de søde dyr.

I morgen klokken 11.30 kan I f.eks. komme helt tæt på girafferne og se dem blive fodret. Du kan også få lov til selv at mærke den bløde og varme mule mod din hånd. Meget tættere på det imponerende savannedyr er det vist ikke muligt at komme.

Både i dag, i morgen og søndag holder Odense ZOO åbent fra klokken 9-17.

Foto: Odense ZOO.

Lørdag kl. 11-12-30: Påskehygge for de små på Hovedbiblioteket
I morgen kan du og dine børn komme og hygge med at lave påskepynt i det kreative værksted i Hovedbibliotekets børneområde. Det er gratis at deltage.

Shopping

Lørdag kl. 8-13: Torvedag
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Kultur

Fredag kl. 19.30: Catch Me If You Can på Odense Teater
Er du musicalelsker, så smut forbi Odense Teater i weekenden. Her kan du se den swingende broadwaymusical Catch Me If You Can, som handler om den charmerende, sympatiske storsvindler Frank Abagnale, der vokser op i et fint kvarter, men begynder at småsvindle efter farens konkurs og forældrenes skilsmisse. Svindlerierne tager til og fører til en hæsblæsende forbryderjagt ledt an af FBI-agenten Carl Hanratty. Forestillingen og sangene opføres på dansk.

Fredag er sidste chance for at opleve musicalen på Odense Teater.

Du kan se mere her.

Odense Teater – Catch me if you can.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Intet” på Odense Teater
I Intet filosoferes der over, hvad der er meningen med det hele. Ifølge drenge Pierre Anthon er svaret INTET, for jorden kommer alligevel til at gå under, det hele er ligegyldigt, der findes ingen mening, og intet betyder noget. Han sætter sig derfor op i et træ og nægter at komme ned.

Pierre Anthons klassekammerater beslutter sig for at bevise, at der findes ting med betydning. De begynder at samle en fælles dynge af betydning, som skal få Pierre Anthon ned fra træet. De bliver mere og mere modige og kræver stadig mere af hinanden for at tvinge Pierre Anthon til at indrømme, at han tager fejl – og det ender med at løbe af sporet. Helt af sporet.

Se mere her.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her