Din guide til weekenden i Odense: Øl, teater, musik og shopping i lange baner

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
På lørdag åbner Mikkeller Odense.
På lørdag åbner Mikkeller Odense.

Så er det atter blevet fredag, og som altid byder Odense på en masse hyggelige aktiviteter for alle aldre. Vi giver dig her et overblik over Odenses mange weekendoplevelser.

Denne weekend byder på alt fra åbningsfest hos Mikkeller og Saint Patrick’s Day i Storms Pakhus til spændende forestillinger i Odense Teater og fodring af girafferne i Odense ZOO.

God weekend!

Musik

Fredag kl. 21: Koncert med “UDE AF KONTROL” på Posten
I aften kan du opleve Munken, Englando og Balken, som tilsammen danner gruppen UDE AF KONTROL. De har de seneste år skabt en bølge at hits i deres unikke og vilde Melbourne/Bounce univers. Med mere end 50 millioner streams alene på Spotify er drengene vokset med opgaven i takt med deres stigende popularitet.

Billetterne koster 185 kr., hvis du køber dem i forsalg, og 205 kr. i døren. Du finder billetter til UDE AF KONTROL på Posten her.

Lørdag kl. 20: Folkeklubben i ODEON
Den populære trio inviterer for første gang publikum til akustiske koncerter. Det sker på en eksklusiv turné rundt i landet, hvor de også inviterer gæstemusikere med på scenen. På en akustisk aften med Folkeklubben vil man ifølge arrangørerne opleve nye og uventede versioner af orkesterets sange og få et indblik i de filosofiske tanker og særlige historier, der knytter sig til musikken, til teksterne og til det at være Folkeklubben.

Billetterne koster mellem 255 og 305 kr. Læs mere om Folkeklubbens koncert i ODEON, og find billetter her.

Foto: http://liveculture.dk.

Lørdag kl. 21: Koncert med “Defecto” på Posten
I morgen gæster metalbandet Defecto Posten til en vild koncert. Defecto har ifølge arrangørerne taget metalscenen med storm, siden deres debut-album udkom i marts 2016. Bandet står for stærk progressiv musik, uden at det går ud over sangskrivningen eller de stærke melodier. Defecto varmede op for netop Metallica den 9. februar sidste år, hvor Lars Ulrich og Co. indviede den nye Royal Arena i København.

Billetterne koster 145 kr. i forsalg og 165 kr. i døren. Du finder billetter til Defecto på Posten her.

Mad og drikke

Fredag-søndag kl. 18.00: Fællesspisning i Café Odeon Social
Alle ugens dage kan du komme til fællesspisning i Café Odeon Social. Du sidder ved langborde, og dagens ret bliver serveret på fade, som alle deler med hinanden.

Det koster 85 kr. pr. voksen og 55 kr. pr. barn at deltage, og det er ikke nødvendigt at bestille bord. Du kan læse mere her, og du kan også læse vores artikel om arrangementet her.

ODEONs fællesspisning.

Fredag-lørdag kl. 17-20: Wine & Dine i Arkaden Food Market
Hvis du er en af dem, som elsker, når mad og vin går op i en højere enhed, så er Wine & Dine lige et arrangement for dig. Wine & Dine-konceptet går ud på, at der hver dag i hele marts udvælges én vin, som komplementerer én menu fra en af madboderne i Arkaden Food Market. Vinen udvælges af vineksperter fra H.J. Hansen, så du kan være sikker på, at vinen passer til maden. Fredag er det OTTOs, og lørdag er det Marrakech Street Food.

Her kan du se, hvornår din favoritbod på Arkaden Food Market har sit Wine & Dine-tilbud.

Events

Fredag kl. 18–23: FIFA 18-turnering på LA Bar i Odense
Er du den lokale FIFA 18-mester? Og kan du godt lide en festlig aften og en tur i byen? Så ved vi, hvad du skal lave på i aften.

LA Bar i Odense afholder nemlig en festlig FIFA-turnering, hvor der skal kæmpes om titlen som Odenses bedste FIFA-spiller. Turneringen vises på storskærm på strandbaren, og du skal blot medbringe din kampgejst og en portion festhumør. Spillet er FIFA 18, og konsollen er PlayStation.

Læs mere om FIFA-turneringen på LA Bar her.

Foto: LA Tequila Bar.

Lørdag kl. 12: Åbningsfest på Mikkeller
I morgen åbner Mikkellers bottle shop og ølbar endelig i Odense, og de inviterer til Grand Opening, hvor du blandt andet kan se frem til gratis øl.

Klokken 12 åbner bottle shoppen, hvor en eksklusiv Mikkeller San Diego øl bliver lanceret for første gang i Danmark. Klokken 16 er der gratis øl, før Mikkellers egen løbeklub Mikkeller Running Club drager afsted på deres Grand Opening Run. Og endelig klokken 17 åbner ølbaren med gratis øl og fejring af, at den populære ølbar endelig åbner i Odense.

Du kan læse mere om Mikkellers åbningsfest i Odense her.

Lørdag kl. 17: Saint Patrick’s Day i Storms Pakhus
Storms Pakhus fejrer i morgen Irlands nationaldag Saint Patrick’s Day med gratis whiskey, irsk livemusik og grønne øl. Samtidig sørger deres DJ for lækre toner til dig og din lørdag aften. Så hvis du ikke ved, hvad du skal bruge din lørdag aften på, er det et godt bud!

Du kan læse mere om Saint Patrick’s Day på Storms Pakhus her.

Lørdag kl. 23: Marc Johnson live på Nunchi
I morgen kan du glæde dig til at danse natten lang til de største hits fra 00’erne og opleve en af 00’ernes hotteste navne; nemlig Johnson. Ved denne liveoptræden kan du høre Johnsons største hits gennem tiden.

Hvis du kommer mellem klokken 23-24, er der Happy Hour.

For familien

Fredag-søndag: En tur i Odense ZOO
Odense ZOO holder som altid åbent hele weekenden, så du og din familie har rig mulighed for at nyde en hyggelig dag i selskab med alle de søde dyr.

I morgen klokken 11.30 kan I f.eks. komme helt tæt på girafferne og se dem blive fodret. Du kan også få lov til selv at mærke den bløde og varme mule mod din hånd. Meget tættere på det imponerende savannedyr er det vist ikke muligt at komme.

Både i dag, i morgen og søndag holder Odense ZOO åbent fra klokken 9-17.

Foto: Odense ZOO.

Lørdag kl. 11-12-30: Påskehygge for de små på Hovedbiblioteket
I morgen kan du og dine børn komme og hygge med at lave påskepynt i det kreative værksted i Hovedbibliotekets børneområde. Det er gratis at deltage.

Shopping

Lørdag kl. 8-13: Torvedag
Alle lørdage året rundt er der torvedag på Sorte Brødre Torv, som ligger ved Claus Bergs Gade. Her kan du købe alt fra frisk frugt og grønt til nyfanget fisk og friskrøget rygeost.

Lørdag kl. 10-16: Åbent i Odense City
Butikkerne i Odense City holder åbent hver lørdag fra klokken 10 til klokken 16. Så tag familien, vennerne eller kæresten under armen til en god shoppetur i midtbyen og hold varmen med en dejlig kop varm kakao.

Lørdag kl. 10-16: Butikkerne i Tarup Center holder åbent
Tag på shopping i det hyggelige Tarup Center, der holder åbent lørdag klokken 10-16.

Lørdag-søndag kl. 10-17: Åbent i Rosengårdcentret
Hver lørdag og søndag holder Rosengårdcentret åbent fra klokken 10 til klokken 17. Enkelte butikker kan dog holde søndagslukket.

Kultur

Fredag kl. 19.30: Catch Me If You Can på Odense Teater
Er du musicalelsker, så smut forbi Odense Teater i weekenden. Her kan du se den swingende broadwaymusical Catch Me If You Can, som handler om den charmerende, sympatiske storsvindler Frank Abagnale, der vokser op i et fint kvarter, men begynder at småsvindle efter farens konkurs og forældrenes skilsmisse. Svindlerierne tager til og fører til en hæsblæsende forbryderjagt ledt an af FBI-agenten Carl Hanratty. Forestillingen og sangene opføres på dansk.

Fredag er sidste chance for at opleve musicalen på Odense Teater.

Du kan se mere her.

Odense Teater – Catch me if you can.

Lørdag kl. 16: Forestillingen “Intet” på Odense Teater
I Intet filosoferes der over, hvad der er meningen med det hele. Ifølge drenge Pierre Anthon er svaret INTET, for jorden kommer alligevel til at gå under, det hele er ligegyldigt, der findes ingen mening, og intet betyder noget. Han sætter sig derfor op i et træ og nægter at komme ned.

Pierre Anthons klassekammerater beslutter sig for at bevise, at der findes ting med betydning. De begynder at samle en fælles dynge af betydning, som skal få Pierre Anthon ned fra træet. De bliver mere og mere modige og kræver stadig mere af hinanden for at tvinge Pierre Anthon til at indrømme, at han tager fejl – og det ender med at løbe af sporet. Helt af sporet.

Se mere her.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!