Spis lækkert for få penge: DinnerDays er startet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis man overvejer at tage ud og spise i den kommende uge i Odense, så er det faktisk en rigtig god idé.

For den store landsdækkende restaurantfestival DinnerDays kører hele ugen frem til søndag.

Elsker du god mad og et godt tilbud, så er det nu, at du skal slå til. DinnerDays åbnede officielt i fredags på en række toprestauranter i Odense.

Madfestivalen, hvor du kan spise tre retter fra 210 kr. på 11 restauranter i Odense og en enkelt i Svendborg, har oplevet en voksende appetit for konceptet i den fynske hovedstad.

Noé Vinbar var oprindeligt med i DinnerDays, men grundet de udfordrende omstændigheder på stedet, så har man nu trukket sig. Noé Vinbar er lige nu lukket ned – det kunne MigogOdense fortælle om tidligere på ugen – læs det her.

DinnerDays er populært i Odense

Billetsalget i Odense har allerede oversteget salget for DinnerDays i uge 42.

En stigning der er sket på trods af at hele 65,9% flere gæster på Fyn fik forkælet smagsløgene med en middag i uge 42 i forhold til DinnerDays i uge 7 samme år.

På grund af succesen i uge 42 fik gæsterne endnu mere at tygge på med hele 12 restauranter på menuen i Odense og Svendborg.

På trods af et endnu større udbud denne gang blev ARO lige som sidste gang udsolgt første dag.

Og flere af de deltagende restauranter er allerede mere end godt fyldt op. Men der er stadig pladser på flere af byens gode spisesteder. Nordatlanten, MASH og Fynboen har stadig ledige pladser.

Derudover er der også plads flere steder på Valentines Dag d. 14. februar.

Se hele oversigten i dette link – hvor restauranterne står helt i bunden

Så få booket og tag ud og spis.

HVORNÅR: 8.-17. februar 2019

HVOR: På 100 restauranter i København, Aarhus, Odense, øvrige Sjælland og øvrige Jylland

PRIS: 210 kr. + gebyr (fra 25 kr.). Enkelte gourmetmenuer koster 400 kr. + gebyr (fra 30 kr.)

Book din billet her til DinnerDays i Odense

Disse restauranter i Odense og omegn deltager i DinnerDays

Næsbyhovedskov

Balcony (UDSOLGT)

Nordatlanten

Vår på første

Restaurant Vår

Aro (UDSOLGT)

Mash

Fynboen

Anarkist

Oluf Bagers Gård

Eydes

Børsen

Hårdt ramt: Restaurantkæde begærer deres Odense-restaurant konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Restaurant Ilden
Arkivfoto Restaurant Ilden

I september sidste år åbnede Restaurant Ilden en afdeling i Odense.

Det gjorde de i Danske Banks gamle lokaler på Fisketorvet her i byen. Men nu tyder alt på, at restauranten er lukket permanent.

Således skriver både B.T. samt Ekstra Bladet lørdag formiddag, at restaurant-kæden Ilden har begæret tre af deres restauranter konkurs.

Det drejer sig blandt andet om afdelingen i Odense.

Ifølge Ekstra Bladet ser det ud til, at kun afdelingen i Næstved fortsætter.

Kæmpe kød-buffet

Ilden har været i fokus i mange medier, fordi de er blevet beskyldt af den kendte restaurantkæde Flammen for at kopiere konceptet.

Begge restaurant-kæder slår sig op på deres store kød-buffet, hvor man kan få skåret ud af al slags kød og så selv tage en masse tilbehør.

Tidligere på ugen begærede en anden stor restaurantkæde 13 af deres i alt 35 restauranter konkurs.

Dalle Valle-kæden lukker bl.a. i Aalborg og Aarhus, men endnu er der ikke meldt noget ud om Dalle Valle i Odense eller deres café-koncept Café A.

Odenses restaurationsbranche har allerede mærket store konsekvenser af Corona-krisen.

Tidligere er populære Restaurant Carlslund bukket under, og i går var det historiske Den Gamle Kro, som meldte ud, at de begærer konkurs.

Det kan du læse om her.

Sød trend breder sig: Derfor er der bamser i mange vinduer i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Først begyndte vi at synge i fællesskab fra altaner og terrasser, sådan som man havde set fra Italien og Spanien.

Nu er en ny international trend begyndt at brede sig i hele Danmark inklusiv her i Odense-området.

Måske er du allerede hoppet med på trenden og smidt Dogsy, Bitsy, Lolo og hvad man ellers kalder sine bamser i vinduet.

Måske har du undret dig over, hvorfor der er bamser i mange vinduer, du passerer.

Hyggelig familieaktivitet

Årsagen er ganske simpel. Det er til glæde for børnefamilierne. I en tid hvor børnene savner skolekammerater, legeaftaler og fritidsaktiviteter, så er det nu blevet en hyggelig familieaktivitet at gå på bamsejagt.

Den dille har bredt sig til hele landet. Det skriver bl.a. TV 2 og DR. Her i Odense har MigogOdense også selv konstateret, at flere gør det.

Især i kvarterer hvor der bor mange børnefamilier.

Flere er begyndt at stille bamser frem i deres vinduer, så børn og forældre sammen kan gå på jagt efter de lodne tøjdyr.

Dillen er blevet så populær, at flere har skrevet opslag om jagten på forstadsbyernes lokale facebook-grupper.

Så kan børnene notere, hvor og hvor mange bamser de har set på turen.

Især i den kommende påskeferie bliver der rig lejlighed til at gå på jagt.

Både ældre og yngre er med på dillen

Bamsejagten skal være med til at få tankerne lidt væk fra coronakrisen, så der også er noget positivt i hverdagen hos familierne.

Den nye populære dille har både fået ældre og yngre beboere i byerne til at gå i gemmerne og finde bamser frem, der kan glæde børn rundt i landet.

Nyt offer for krisen: Kendt Odense Restaurant begærer konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Den Gamle Kro
Foto: Den Gamle Kro

Nedlukningen af Danmark har især haft store konsekvenser for restaurationsbranchen, og nu må et af Odenses mest legendariske steder dreje nøglen om.

Det skriver Den Gamle Kro i dag på Facebook.

“Kære Venner og Gæster.

Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro.

Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted,” skriver Jens og Tina som forpagter stedet.

Corona har kostet dyrt

“De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk).

Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen – især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser,” skriver de videre.

“Vi vil gerne sige tak til alle jer, der har været gæster på kroen gennem årene. Det har været en udsøgt fornøjelse.

Vi vil også gerne sige en helt særlig tak til vores dygtige, faglærte personale. I ved hver især, hvor meget I betyder for os. Vi giver jer alle sammen vores bedste håb og anbefalinger med videre.

Vi er trætte og meget kede af det, men ønsker jer alle sammen fremtidige gode stunder med godt selskab, god mad og dejlige vine.”