DinnerDays kommer igen til Odense: Få 3 retter for 210 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Glæd ganen med gode middage, når DinnerDays er tilbage i Odense fra den 8.-17. februar. 

Vinterferien venter forude, og her kan du se frem til at fylde maven, når 12 toprestauranter i Odense inviterer på middag til en pris, som er lige til at fordøje.

Spis en tre retters middag fra 210 kr. (+ gebyr) til restaurantfestivalen DinnerDays, som finder sted d. 8.-17. februar 2019.

Enkelte af gourmetrestauranterne kører med en pris på 400 kr. (+ gebyr), hvilket dog stadig er en vanvittig lav pris i forhold til spiseoplevelsen.

Bliv mæt for få penge hos restauranter som populære ARO og Nordatlanten.

Nyd en middag i Albanis gamle bryggerihaller på Anarkist eller spis dejlige danske og nordiske retter på Oluf Bagers Gård og meget mere.

ARO har blandt andet netop landet en fem-stjernet anmeldelse i selveste Berlingske.

Skal den lige have et ekstra skud krydderi, har du også mulighed for at købe en menu til 400 kr (+ gebyr) på anmelderoste The Balcony og Restaurant Vår samt spise bøffer, der smelter på tungen, på MASH.

Stor appetit i Odense

Appetitten for konceptet vokser i den fynske hovedstad.

De otte restauranter der deltog i uge 42, måtte alle melde stort set udsolgt. Pladserne på Aro blev revet væk første dag.

Vår kom lige i hælene og måtte også melde alt udsolgt. Det samme måtte Noé Vinbar og The Balcony, der begge satte ekstra billetter til salg.

Endnu mere at tygge på

Derfor får gæsterne denne gang endnu mere at tygge på med hele 12 restauranter på menuen i Odense.

Bag DinnerDays er DinnerBooking.com, som er Danmarks største restaurantsite, hvor du kan finde inspiration, se ledige tider og booke bord på omkring 1000 forskellige restauranter og caféer.

DinnerBooking afholder DinnerDays to gange om året, og er herudover medarrangør af restaurantfestivalen Spis & Støt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

“Vi sætter stor pris på den stigende interesse, vi oplever på Fyn, og vi er glade for, at kunne tilbyde endnu flere gode spiseoplevelser i Odense i denne omgang,” siger Laura Madsen, PR & Communications Manager hos DinnerBooking.

Spiser sig ind på markedet

DinnerDays har blot eksisteret i tre år, og i den periode er antallet af deltagende restauranter tidoblet –  fra 10 til nu 100 restauranter.

Festivalen har spist sig ind på markedet og i uge 42 blev alle rekorder slået, da billetsalget steg 43 procent på landsplan.

Hele 65,9 % flere gæster på Fyn fik forkælet smagsløgene med en middag i uge 42 2018 i forhold til DinnerDays i uge 7 samme år.

Billetsalget blev lanceret torsdag d. 3. januar kl. 10.00 på – du kan booke lige her.

Det gælder om at være hurtig på aftrækkeren og sikre dig billet, før din yndlingsrestaurant har fyldt bordene hele ugen

Hvad: DinnerDays februar 2019

HVORNÅR: 8.-17. februar 2019

HVOR: På 100 restauranter i København, Aarhus, Odense, øvrige Sjælland og øvrige Jylland

PRIS: 210 kr. + gebyr (fra 25 kr.). Enkelte gourmetmenuer koster 400 kr. + gebyr (fra 30 kr.)

Disse restauranter i Odense deltager i Uge 7 i 2019

Odense & omegn

Noé Vinbar

Næsbyhovedskov

Balcony

Nordatlanten

Vår på første

Restaurant Vår

Aro

Mash

Fynboen

Anarkist

Oluf Bagers Gård

Eydes

Børsen

Street Movement rykker til Odense: Fede parkour-faciliteter åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

For første gang vil den erfarne parkour-organisation Street Movement tilbyde børn og unge i Odense helt ned til seksårs-alderen muligheden for at lege og udfolde sig i de udendørs omgivelser omkring Havnen og Byens Ø.

Over hele landet vinder gadeidrætten frem, og her er Odense ingen undtagelse.

Med start fra uge 5 får børn og unge helt ned til seksårs-alderen muligheden for at udfordre sig selv kropsligt og mentalt gennem parkourtræning og -leg i lokale omgivelser ved Byens Ø på Finlandsvej.

Det nye gadeidrætstilbud er skabt af Street Movement, der har mere end 15 års erfaring med at tilbyde parkourundervisning og -forløb og lære børn og unge at se aktivitetsmuligheder i deres lokale byrum.

Øget efterspørgsel

Nu er turen kommet til at introducere Odense for parkour som fysisk disciplin og idræt, hvor to dygtige instruktører vil lære børn og unge i aldersgruppen 6-14 at respektere og se på byrummet som et sted for sund, kropslig aktivitet og socialt samvær.

“Grunden til vi nu har valgt at tilbyde flere aktiviteter i Odense, handler om, vi kan mærke en øget efterspørgsel uden for vores normale arbejdsradius.

Men det har været vigtigt for os at sikre, at vi har nogle folk til rådighed, vi stoler på, og det har vi i Odense.

Faciliteterne er også på plads, og vi ser masser af potentiale i området omkring Havnen og Byens Ø, der i forvejen er en fed lokation og et stort kulturelt samlingspunkt,” forklarer direktør for Street Movement, Mikkel Rugaard.

De to faste instruktører er Emilie Meyer Christensen og Moritz Krauff, der er begge er idrætsstuderende på SDU, og en velkendt del af den større Street Movement-familie.

Fokus er på at have det sjovt

Parkour som disciplin er en sund og positiv træningsform, der fremelsker evnen til at løse problemer og den simple glæde ved bevægelse.

Med legen og glæden i centrum lærer udøverne at se mulighederne i byrummet omkring os.

Det er denne legende tilgang til fysisk udfoldelse, Mikkel Rugaard ser som en af årsagerne til den øgede efterspørgsel:

“Vi har hen over de senere år oplevet en øget interesse blandt børn og unge på tværs af alder, etnicitet og social baggrund for parkour og gadeidræt generelt.

Det vi hører fra vores unge deltagere, er, at de trives med, der ikke er fokus på præstation, konkurrence eller turnering at vinde, som man normalt kender fra sportens verden.

I stedet fokuserer vi på leg, kreativitet og menneskelige værdier samt evnen til at lære nye færdigheder og dygtiggøre sig,” siger Mikkel Rugaard og fortsætter:

“Det er også dét, der driver os – at have det sjovt og hjælpe deltagerne til at udvikle sig og se den personlige udvikling og selvsikkerhed de gennemgår.

Parkour er en meget inkluderende idræt. Alle bliver mødt på deres niveau og der er plads til alle uanset erfaring, fysisk form eller andet udgangspunkt.”

For de 6-9-årige er der fra den 28. januar træning hver tirsdag fra. 15.00-16.00, hvorefter de 10-14-årige træner fra 16.00-17.30.

Du kan læse mere om Street Movement her

Buldrer mod varmerekord: Tæt på varmeste januar nogensinde i Danmark

Skrevet af: Redaktionen

Det er vinteren, der måske aldrig nogensinde dukker op.

Januar har nærmest bare været som et forlænget efteråret, og intet tyder på, at det ændrer sig.

Det meddeler DMI i en ny 4 ugers prognose, der fortsat ser ud til at blive mild i temperaturerne.

Så ingen udsigt til sne og hård frost.

Faktisk er vi støt på vej mod en ny varmerekord. Holder prognoserne for næste år, så bliver det den varmeste januar nogensinde målt i Danmark.

Varmeste januar målt i 2007

Den varmeste januar måned hidtil målt var i 2007, hvor middeltemperaturen lå på 5 grader.

Januar 2020 ligger lige nu på en middeltemperatur på 5,5 grader.

Det har fået DMI til at melde ud på Twitter, at vi nærmer os en varmerekord for januar. Man forventer, at måneden ender på 5,2 grader i gennemsnit.

“Der jo stadig ti dage tilbage, men lige i øjeblikket ligner det, at det meget milde vejr fortsætter. Der er meget, der peger i retning af en rekord, men det er stadig tidligt,” siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Du kan se prognose for de kommende tre uger i Danmark her

Tre retter for under 300 kr.: Spis billigt i Odense i Uge 5

Skrevet af: Michael Qureshi
Velsmagende og mørt stykke lam.
Velsmagende og mørt stykke lam.

I uge 7 kan vi glæde os til Danmarks største restaurantfestival DinnerDays, der har 15 Odense-restauranter med i år.

Men allerede i næste uge kan du glæde dig til årets første restaurantfestival her i Odense.

SPIS! Odense er en tilbagevendende begivenhed her i byen, hvor man fejrer kvalitet, smag, det gode håndværk, nærvær og nydelse på gastronomien.

Programmet bugner af restauranttilbud, hvor der er otte Odense-restauranter er med. Denne først på året kaldes for SPIS Uge 5.

Flere gode Odense-restauranter er med

Det kører ikke overraskende i uge 5 fra mandag 27. januar og frem til weekenden som tager hul på februar måned.

Her er gode Odense-restauranter som Restaurant Fynboen, Druen & Bønnen, Bacchus, Restaurant By H.C. Meyers og flere med.

Fynboen har eksempelvis vundet Fyns største kokke-konkurrenceSchiøtzprisen 2019 hele tre år i træk.

Fælles for hovedparten af restauranterne er, at de alle har menuer med tre-fire retter for maksimalt 300 kr.

Undtagelserne er trioen Restaurant Fynboen, der kører fire serveringer for 325 kr., Restaurant Grand med tre retter for 345 kr. samt Bacchus med en menu til 315 kr.

Du kan bl.a. få tre retter på populære Druen & Bønnen for 239 kr.

Restaurant Marv har fire serveringer for 300 kr. og således kan man selv udforske menuer og priserne.

Du kan tjekke det ud via dette link, hvor du skal trykke på restauranternes logoer for at komme ind til billetsalg og menuer.