Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Regnen bremser issalget: Til gengæld hitter disse lækkerier

Af Christina Frederiksen

Silende regn rimer ikke ligefrem på hverken softice eller gammeldags isvafler.

Men selvom det våde vejr måske nok sætter en bremser for det helt vilde issalg, så forsvinder vores søde tand ikke bare, fordi det regner lidt.

Den tendens har man bemærket hos Frellsen Chokolade.

For godt nok bliver der ikke langet mange is over disken denne sommer, men folk besøger stadig delikatesseforretningen i stor stil.

“Sidste sommer solgte vi en del flere softice, men så kommer folk til gengæld ind og køber chokolade,” lyder det i Frellsen Chokolade i Vestergade.

Seks flødeboller og tre “stænger” fra Frellsen Chokolade. Det er det, kunderne vil have, når sommeren regner væk, og vejret ikke er til is.

Et sikkert hit hele året er Frellsens flødeboller, der kommer i et væld af varianter.

“Når du beder om en æske med seks af de mest populære flødeboller, kunne du egentlig nøjes med to slags – nemlig dem med marcipanbund, for det er virkelig dem, vi sælger allerflest af,” siger ekspedienten, da MigogOdense kigger forbi.

Vi er nemlig lækkersultne og selvom, at en softice fra Frellsen bare er en klassiker, så synes vi simpelthen, at det er for koldt og vådt til den slags.

Og det er vi altså ikke ene om.

Prisvindende romkugler

Her i de våde sommertider er det altså ikke is, men overraskende nok nogle lidt tungere sager, som kunderne går efter – nemlig chokoladestænger!

“Cognac-stænger, nougatbrud og nougattærterne er klart blandt de mest populære,” meddeler ekspedienten i Frellsen Chokolade.

Så vi køber seks flødeboller og tre “stænger” med til kontoret.

Samme melding – altså at folk er vilde med chokolade, når sommeren er våd – lyder hos Kaffe & Thehuset i Vintapperstræde.

De mega-populære romkugler – oprindeligt fra Nørre Aaby, nu fra Bak’s Bakery & Deli.

“Jeg har solgt mange flere romkugler, end jeg plejer på en almindelig sommer.

Jeg har faktisk lige fået leveret en sending mere her i dag, fordi jeg har solgt så mange de andre dage,” siger indehaver Mette Odgaard og tilføjer:

“Man har jo normalt ikke så meget lyst til chokolade, når det er varmt, men det er det jo så heller ikke denne sommer.”

Hos Kaffe & Thehuset er det ikke en hvilken som helst romkugle, man sælger. Det er simpelthen den fine og prisvindende romkugle, som er kåret til Danmarks bedste, der bliver solgt fra montren.

Man kender dem som romkuglerne fra Nørre Aaby, men i dag bliver de faktisk produceret af Bak’s Bakery & Deli.

Vi kan ikke vælge mellem de forskellige smage, så vi køber seks forskellige romkugler med.

På turen tilbage til kontoret begynder det – igen – at stå ned i stænger, og nej, det er bestemt ikke chokoladestænger fra Frellsen.

Vi må løbe hele vejen for, at lækkerierne ikke sejler væk.

Det undgår vi lige nøjagtigt og kan altså sætte tænderne i et bredt udvalg af sommerens populære chokolade-sager.

Vi kan konstatere, at en cognacstang ligger tungere i maven end en softice, men det gør ingenting.

For hvem har ikke brug for noget at styrke sig på i sådan et såkaldt sommervejr.

Del artikel

Andre læser også