Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få overblikket: Disse restriktioner gælder fra i morgen

Af Stine Kjølby Christensen

Fra den 1. februar vil COVID-19 ikke længere være kategoriseret som samfundskritisk sygdom i Danmark. Derfor forsvinder langt de fleste restriktioner.

Det betyder konkret, at du ikke længere skal fremvise coronapas ved spisesteder etc., ikke bære mundbind i hverken supermarkeder, restauranter eller andre steder. Kort sagt: Alle restriktioner frafalder.

Epidemikommissionen har dog indstillet, at der stadig vil være visse restriktioner ved indrejse fra udlandet så som testkrav. Dette skal Epidemiudvalget nu forholde sig til.

Der vil der forsat være anbefalinger og opfordringer til brug af mundbind og coronapas på blandt andet hospitaler og i ældreplejen, for stadig at passe på de mest sårbare i samfundet.

Dog kan vi glæde os til en åben sommer, hvor krammere, festivaler og store arrangementer igen kan komme på tapetet.

Kan vende tilbage til efteråret

Selvom restriktionerne bliver fortid og hverdagen vender tilbage, vil myndighederne stadig følge Corona tæt.

Corona er uforudsigelig, og der kan komme nye varianter i efteråret. Derfor der er det helt afgørende, at vi er meget velforberedte, lød det på det seneste pressemøde.

Man forventer også allerede nu, at Corona vil få et uprise igen til efteråret. Derfor kan det blive aktuelt med revaccination igen senere på året.

Det kan dog være, at det kun bliver de mest udsatte, som i øjeblikket bliver tilbudt fjerde stik – men det kan også være, at vi alle sammen skal have et fjerde stik. Det vil tiden vise.

Du kan læse mere om den nye fase lige her. 

Del artikel

Andre læser også