Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Disse ting er vigtige at have styr på, når du skal købe en andelsbolig

Af Annoncør

Skal du investere i en ny bolig? Og går du med overvejelser om at investere i en andelsbolig? Så kan du med fordel læse med i denne artikel. Der er nemlig en del ting, du skal have styr på, inden du begynder at investere i en andelsbolig – især hvis det er første gang, du skal købe en andelsbolig. Der er både fordele og ulemper ved andelsboliger, men det kan man sige om stort set alle typer boliger. Ikke desto mindre skal du gøre dig nogle grundige overvejelser, inden du investerer i en andelsbolig, og det er vigtigt, at du er klædt ordentlig på, så du kan træffe de bedst mulige beslutninger. Læs med i artiklen herunder og bliv klogere på nogle af de ting, du som minimum skal have styr på, når du skal købe en andelsbolig.

Finansieringen

Først og fremmest er det vigtigt, at du har styr på finansieringen, når du skal købe en andelsbolig. Når du skal låne penge til en andelsbolig, kan du ikke få lov til at optage et realkreditlån, da der for realkreditinstitutterne er for stor en usikkerhed forbundet ved at låne penge til andelsboliger i forhold til ejerboliger. Derfor er du nødt til at finde en anden måde, hvorpå du kan finansiere din andelsbolig. Her kan det være en fordel for dig at finde et andelsboliglån. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i denne type lån, da et andelsboliglån fungerer på en lidt anden måde end andre boliglån. Hvis du vil vide mere om andelsboliglån ⇒ Sammenlign lån til andelsbolig | Mybanker.

Foreningens økonomi

Når du skal købe en andelsbolig, er det også vigtigt, at du har styr på reglerne omkring økonomien i den forening, som du køber en andel i. Når du investerer i en andelsbolig, køber du dig som bekendt ind i en boligforening, som du får en bestemt andel i. Således hæfter du også for foreningens økonomi, og derfor kan det svært at vurdere, hvor mange penge du reelt skal betale for din andelsbolig om måneden. Det er derfor essentielt at have styr på foreningens økonomi, og det kan du blandt andet gøre ved at tjekke nøgleoplysningsskemaet, hvor du kan se, hvor stor din andel af foreningens gæld er.

Tjek om der er en vedligeholdelsesplan

Når du skal købe en andelsbolig, er det også en god idé at have styr på, hvorvidt der er en vedligeholdelsesplan for den andelsforening, du køber dig ind i. Hvis der findes sådan en plan for vedligeholdelse, kan du nemlig få et overblik over ejendommens tilstand, og om der er nogle kommende renoveringer ved ejendommen. På den måde kan du også få en fornemmelse af, om der er en masse kommende udgifter for renovering, som du jo også kommer til at hæfte for, når du køber dig ind i andelsforeningen

Del artikel

Andre læser også