Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI varsler: Stormen Ciara rammer Fyn i weekenden

Af Redaktionen

Det kan blive særdeles blæsende søndag og i starten af næste uge, når lavtrykket sender sit kraftige vindfelt med vindstød af orkanstyrke og sine fronter med regn frem mod Danmark.

I Storbritannien har man allerede døbt stormen “Ciara”, og den ventes at fortsætte fra de Britiske Øer mod Danmark. Her vil den især ramme den jyske vestkyst samt Nordjylland.

Men Fyn ser heller ikke ud til at slippe nådigt. DMI forventer stormende kuling 20-23 meter i sekundet samt vindstød af stormstyrke 25-30 meter i sekundet.

Det kan bl.a. medføre, at man lukker broer i en periode.

“Vinden ventes at kulminere i tidspunktet fra sidst på eftermiddagen til natten til mandag fra en sydvestlig retning.

Vi har i øjeblikket et varsel ude om stormende kuling fra sydvest, med vindstød af orkanstyrke, gældende for den nordlige og vestlige del af Jylland.

I resten af landet bliver det dog også blæsende, der forventes udbredt vindstød af stormstyrke, men middelvinden ser ud til de fleste steder at holde sig på hård vind til hård kuling,” skriver DMI.

Hele næste uge bliver blæsende

Ifølge TV2 Vejret kan vi se frem til en særdeles blæsende Uge 7 i næste uge, hvor hovedparten af landet har vinterferie.

“Det kraftige blæsevejr kan blive starten på en meget blæsende vinterferie.

Syd for stormlavtrykket ventes flere mindre lavtryk at bevæge sig nær Danmark i næste uge. Det kan give perioder med vindstød af stormstyrke, og måske kan en regulær storm også nå at ramme Danmark, inden vinterferien er omme,” skriver TV2 Vejret.

Del artikel

Andre læser også