ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dyrskue i KÆMPE forvandling: Streetfood og udelivsmesse skal trække endnu flere gæster til

Af Christina Frederiksen

Når Det Fynske Dyrskue åbner portene ind til dyrskuepladsen i juni 2023, vil de besøgende både møde det velkendte dyrskue, men også et væld af nye tiltag. 

Heriblandt et stort parkområde med street food, små, hyggelige oaser, en udelivsmesse under åben himmel og flere scener med underholdning og oplæg.

Der vil stadig være fokus på grise, køer, traktorer og mejetærskere på 2023-udgaven af Det Fynske Dyrskue, men det moderne landbrug har meget mere at byde på, så derfor vil der også være mange nye og innovative tiltag.

Dyrskuet, som i år tiltrak næsten 50.000 besøgende, blænder til juni næste år således op for et stort parkområde med street food og hyggelige oaser, en helt ny udelivsmesse under åben himmel og hele tre scener med blandt andet spændende oplæg.

Derudover vil der være en masse aktiviteter med dyrene og fremvisning af maskiner for at skabe de bedst mulige rammer for både udstillere og besøgende.

Anita Christoffersen, dyrskuechef.

”Vi holder fast i rødderne, for Det Fynske Dyrskue er en fynsk kulturinstitution gennem 140 år. Men vi vil forsøge at lægge det lidt støvede image fra os og tænke i nye, kreative baner for virkelig at bringe dyrskuet ind i det 21. århundrede,” siger dyrskuechef, Anita Christoffersen.

Dyrskuet sætter fokus på udeliv

Hun tiltrådte som ny dyrskuechef i august og har siden da sammen med resten af arrangørteamet lagt mange kræfter i at udvikle en mere moderne identitet for dyrskuet, der blandt andet i endnu højere grad end tidligere skal favne natur, udeliv og spille en aktiv rolle i den grønne omstilling.

”Dyrskuet skal være attraktivt for endnu flere, og derfor lancerer vi en udelivsmesse under åben himmel, ligesom vi også skruer op for antallet af stande, siger Anita Christoffersen og fortæller, at udelivsmessen har fokus på blandt andet outdoor-aktiviteter, hus og have samt især grøn energi.

”Vi går mere og mere op i lokalt producerede fødevarer, og vi bruger meget tid i naturen og på udendørsaktiviteter. Meget af det udspringer fra landbruget, så det skal vi som dyrskue også afspejle – blandt andet i form af mad lavet energirigtigt. Vi vil være en aktiv spiller i forhold til den grønne omstilling af erhvervet,” siger Anita Christoffersen.

Alt det velkendte – og en erhvervsklub

Dyrskuechefen understreger, at moderniseringen af dyrskuet sker med afsæt i det stærke DNA, som Det Fynske Dyrskue har udviklet siden 1882.

”Vi prøver hele tiden af modernisere dyrskuet, og i år indretter vi også pladsen, så de besøgende oplever et bedre flow, men vi bevarer stadig dyrskuets rødder og traditioner,” siger Anita Christoffersen og tilføjer:

Fakta om Det Fynske Dyrskue:

– Det Fynske Dyrskue er landets ældste dyrskue, som har været afholdt siden 1882 – og på Dyrskuepladsen i Odense siden 1961. Ca. 50.000 gæster deltager hvert år.

– Børnedyrskuet på Det Fynske Dyrskue er Nordens største og har været afholdt siden 1953.

”Vi vil gerne inddrage landbruget og erhvervslivet endnu mere, så derfor etablerer vi en ny erhvervsklub, hvor landbruget og det øvrige erhvervsliv kan netværke, samarbejde og bygge bro mellem land og by. På den måde vil vi gerne gøre dyrskuet til en del af løsningen i forhold til at gøre landbruget grønnere.” 

2023-udgaven af Det Fynske Dyrskue finder sted den 9.-11. juni 2023.

Del artikel