Fed weekend i vente: Dyrskue klar med udelivsmesse og nyt parkområde


Når du besøger dyrskuepladsen i weekenden, er alting ikke helt, som det plejer.
Godt nok vil der stadig være masser af køer, grise, klappedyr og landbrugsmaskiner. Det er nemlig fundamentet for dyrskuet at facilitere mødet mellem land og by, mellem mennesker og dyr.
Men selv om man er en fynsk kulturinstitution med mere end 140 somre på bagen, skal der også sættes nye spirer i jorden.
Derfor vil man som besøgende på årets dyrskue som noget nyt møde en udelivsmesse og et stort parkområde.

Parkområdet vil blandt andet have én stor scene, hvor der igennem hele dyrskuet vil være begivenheder og spændende foredrag.
Og udelivsmessen byder blandt andet på en masse forskellige stande inden for bl.a. outdoor, jagt og fiskeri.
Dyrskuet sætter også endnu mere fokus på fynske fødevarer. Det sker på det store fødevaremarked, hvor du også kan nyde en masse smagsprøver.
Stjernekokke konkurrerer
De fynske fødevarer er ligeledes helt centrale, når der søndag afholdes den store kokkekonkurrence Schiøtz Prisen på dyrskuepladsen.
Dyrskuet har hentet seks stjernekokke ud af deres vante rammer i industrikøkkenet og bedt dem dyste i kokkefagets ædle kunst over bål.
Over ilden skal kokkene tilberede lækre retter med lokale råvarer, og undervejs kan dyrskuets gæster få smagsprøver.
Og så kan man møde Jim Lyngvild, Sebastian Klein samt kokken Nikolaj Kirk fra tv-programmet ’Nak og Æd’, ligesom man kan opleve traktor-ringridning for børn, en mini-bondegård, den kreative stald samt alle de klassiske konkurrencer med de mange dyr.
Som noget helt nyt vil der også være en maskinring, hvor man som gæst kan komme helt tæt på, når udstillerne tester og fremviser deres landbrugsmaskiner.
Se mere om Det Fynske Dyrskue her, hvor man også kan købe billetter.