MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

E-handel: Udfordringer med lagerkapacitet og stigende fragtpriser

Af Anders Sommersang & Annoncør

E-handelens evne til at tilpasse sig og trives i det udfordrende landskab er intet mindre end bemærkelsesværdig. Ifølge de seneste studier ser næsten 2 ud af 3 butikker frem til at behandle det dobbelte af deres nuværende pakkevolumen inden for de næste tre år, sammenlignet med 2022. Men det er uundgåeligt at støde på betydelige udfordringer undervejs, navnlig stigende fragtpriser og begrænset lagerkapacitet.

En dybere analyse af vækstforventningerne

I 2021 håbede 3 ud af 4 butikker på at fordoble pakkeantalene inden for en treårsperiode. I 2022 er dette tal faldet til 2 ud af 3 (omkring 65%). På trods af inflation, dalende forbrugerforventninger og stigende energipriser, er e-handelsbranchen stadig domineret af optimisme. Fordoblingen af fysiske pakker inden for de næste tre år vidner om, at udsigterne er meget positive.

Hovedudfordringer: Fragtpriser og Lagerkapacitet

Fragtpriser og lagerkapacitet er nogle af de mest presserende problemer, e-handelsvirksomheder står over for i dag. Små og mellemstore virksomheder kæmper med at overholde deadlines og aftaler med deres leverandører. På den anden side har større virksomheder udfordringer med at opfylde kundernes forventninger om hurtig ekspedition og levering.

Kundens forventninger: Leveringsvalg og bæredygtighed

Kunderne har mange leveringsmuligheder at vælge imellem, hvilket er en afgørende konkurrencefordel. Gratis levering er også en vigtig faktor. Bæredygtig og klimavenlig emballage og levering er tæt på at følge med. Tilbuddet om ekspreslevering har mistet betydning, med kun 28% af virksomhederne, der prioriterer dette, sammenlignet med 33% i 2021 og 54% i 2019.

Bæredygtighed som konkurrencefaktor

Bæredygtighed tager en stadig større plads i virksomhedernes bestræbelser. Hurtighed og forskellige leveringsmuligheder er dog stadig afgørende for konkurrencen. Over en tredjedel af virksomhederne tror, at bæredygtig emballage bliver et konkurrenceparameter, men kun en tiendedel (12%) tror, at forbrugerne er klar til at betale for det.

Bæredygtighed: Virkelighed eller illusion?

Virksomheder har bemærket, at bæredygtighed i øjeblikket spiller en mindre rolle i den faktiske købssituation på nettet. Studier fra første halvår af 2022 viser, at kun 1 ud af 10 kunder tillægger bæredygtighed ”stor betydning” ved e-handel. 2 ud af 10 siger ”ingen betydning”, og resten svinger ligeligt mellem ”nogen betydning” og ”mindre betydning”.

Del artikel

Andre læser også