Efter 21 år med samme ejer: Kendte navne overtager Ryan’s of Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Et af Odenses mest legendariske steder skifter nu hænder.

Efter 21 år har Jim Newman valgt at give nøglerne til Ryan´s videre.

Jim Newman åbnede Ryan´s tilbage i 1998, men har nu valgt at overlade stedet til Bargroup, som driver flere af byens kendte restaurationer og er partnere i Storms Pakhus.

Jim og de 3 ejere bag Bargroup har kendt hinanden i flere år, men beslutningen om at sælge blev først taget, da tiden var helt rigtig.

Jim ville gerne finde nogen, der havde øjne for potentialet i historiens ånd fremfor i pengene.

Jim overlader nøglerne til Bargroup i starten af september, og det er ikke tilfældigt, at det blev netop dem, der skulle overtage hans irske pub.

Har en række kendte restaurationer i Odense

Martin Bødker, Gregers Schmidt og Bjørn Hentze er mændene bag Bargroup.

De ejer i dag en række af byens kendte restaurationer og arbejder hver dag for at skabe oplevelser for både turister og odenseanere.

De har i mange år taget del i byens udvikling, og har nu i samarbejde med Jim fundet en retning for Ryan´s, der fortsat skal være en del af byens centrum.

Ryan´s åbner allerede for servering igen samme dag som de overtager – nemlig den 2. september.

De gamle lokaler gemmer på en særlig ånd

På væggen hænger der et billede, der blev taget på en Pub i Irland.

Billedet viser historien, der går forud for Ryan´s of Odense.

Jim Newman er født og opvokset i Irland – og som han selv siger, så blev han født med stemningen fra de irske pubber i blodet.

Han kom til Danmark for første gang i 1975, og åbnede den 30. marts 1998, sammen med hans bror, Ryan´s of Odense.

Da Jim åbnede Ryan´s, var planen at give branchen et halvt til et helt år.

Nu er der gået lidt over 21 år, og selvom det blev en længere rejse end planlagt, er tiden inde til, at nye tanker skal fortsætte det irske eventyr.

“Jeg er stolt over helheden – over at have taget noget med fra den irske kuffert. Der er mange sjove historier i hvert billede, i hvert møbel og i hver øl, der er blevet skænket gennem årene.

Jeg vil gerne fortsat komme ned forbi og drikke en pint, og jeg skal prøve, om jeg kan lade være med at kigge over baren, for at se om de nu også kan finde ud af det, men måske jeg råber: Turn up the fucking sound, I’m trying to watch the football,” siger Jim Newman, forhenværende ejer af Ryan´s.

Vil skabe endnu flere oplevelser

Det store spørgsmål er så, om Ryans forbliver på hjørnet i hjertet af byen?

“Vi har købt Ryan´s, fordi vi ikke er klar til, at sige farvel til det Jim startede, og fordi vi vil være en del af byens udvikling og forsat gøre det attraktivt at bruge byens centrum.

Vi har været på udkig efter et sted, hvor vi kan skabe endnu flere oplevelser for både turister og odenseanere, og vi har fundet det helt rigtige sted til vores næste skridt.

Nu tager vi over og får lov til at føre Ryan´s og stedets ånd videre i respekt for navnet, stedet og den rejse Jim har startet – det er Odenses Pub, sportsbar og livemusikscene,” siger Bjørn Hentze, partner i Bargroup.

Beholder lokaler autentiske

Bargroup har flere af byens kendte beværtninger som bl.a. tæller: Viggos, Blomsten & Bien, Klosterkroen, Den Brølende And og sammen med Street Food Distrect er de partnere i Storms Pakhus.

Deres plan er, at beholde lokalerne som de er – autentiske og nærværende.

Aftalen er, at de med tiden giver stedet det løft, Jim drømte om, og at de får lov til at sætte deres præg på de hyggelige lokaler.

Men Ryan´s forbliver på hjørnet i hjertet af Odense, og de irske traditioner bliver der ikke rykket ved.

“Vi ved, der har været flere om buddet, og vi er stolte af, at Jim har valgt os til at føre det her videre,” slutter Bjørn Hentze.

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.