MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter tre års pause: Tinderbox 2022 blev endnu et rekordår

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Morten Rygaard
Foto: Morten Rygaard

Tusindårsskoven husede i weekenden dagligt 48.000 mennesker, da forventningerne endelig blev indfriet efter tre, lange Tinderbox-frie år.

Cirka 11.000 flæskestegssandwich, 42 tons is og 11 km hegn er bare en brøkdel af de komponenter, der sammen med over 70 musikalske og underholdende indslag udgjorde den sjette udgave af Tinderbox, som oprindeligt skulle være afholdt i 2020.

Fra torsdag den 23. juni til lørdag den 25. juni kunne festivalen langt om længe løbe af stablen under en bagende sol.

Helmig spillede røven ud af bukserne

Det var det spirende lokale act Statisk, der stod med opgaven at åbne årets musikprogram, hvilket de løste fantastisk med en højenergisk performance på Teltscenen, inden den allestedsnærværende popstjerne Drew Sycamore åbnede den største scene Red Stage med sin hitkavalkade.

I løbet af festivalens tre dage kunne man derudover opleve artister som Thomas Helmig, som – bogstaveligt talt – spillede røven ud af bukserne, grime-rapperen Stormzy, den svenske hitmaskine Zara Larsson, verdensstjernerne Aqua med et spektakulært jubilæumsshow, stadionrockikonerne Muse, lokale helte som MØ og Andreas Odbjerg, Danmarks mest efterspurgte liveband The Minds of 99, og ikke mindst amerikanske Imagine Dragons, som lukkede hele herligheden med et eksplosivt poprockshow i de sene timer natten til søndag.

Sideløbende fyldte danske og internationale DJ’s MagicBox, som traditionen tro havde fået nyt design.

Scenen præsenterede hovednavne som Purple Disco Machine, Timmy Trumpet, Oliver Heldens, Brennan Heart, Vintage Culture og Lost Frequencies og fungerede igen som et uhyre velbesøgt tilløbsstykke for dansehungrende EDM-fans.

Carpark North reddede aflysning

Kameleon-scenen Groovebox præsenterede alt fra 90’er-nostalgi med acts som Cascada og Barcode Brothers over live podcast med Hav & Kamal og Det, Vi Taler Om til comedy med blandt andre Heino Hansen, Christian Fuhlendorff og Natasha Brock, som skabte brede smil på de mange sveddryppende læber.

Festivalen blev ramt af en enkelt aflysning fra engelske George Ezra, som dagen inden sin performance fredag måtte melde afbud grundet sygdom.

Heldigvis trådte Carpark North til med et brag af en koncert, som samlede ung som gammel foran Blue Stage.

Solen bagte mildest talt ned over festivalgæsterne, og det fik flere til at søge skygge ved Moonshine og skyde genvej i de smukke omgivelser ved Smutvejen.

For første gang skulle Tinderbox være fri for vand på plastikflasker i boderne til fordel for genanvendelige vandflasker, der kunne fyldes ved vandposterne. På grund af varmen blev plastikflaskerne dog genindført for at sikre gæsterne ekstra adgang til væske.

2022 blev til gengæld det første år, hvor det ikke længere var muligt at købe tobak på festivalpladsen.

Andre tiltag talte blandt andet indvielsen af det nye konferenceområde FORUM, som i samarbejde med Odense Kommune satte bæredygtighed på programmet med spændende talks og vidensdeling med førende stemmer på området.

Var også udfordret på frivillighed

Tinderbox stod – ligesom resten af festivaldanmark – i år over for en udfordring på frivillighed, hvor en række foreninger ikke kunne stille med det antal frivillige, de normalt gør.

Festivalens vurdering er, at det er en direkte konsekvens af Coronapandemien, hvor manges planer har ændret sig, og hvor flere fællesskaber desværre er blevet brudt og nu skal bygges op igen.

Manglen på frivillige betød, at i alt 600 personer blev hyret ind til primært sceneproduktion og ved indgangene.

Den ekstra udgift kommer dog ikke til at have store økonomiske konsekvenser for festivalen, som til gengæld har haft færre udgifter på booking som endnu en direkte konsekvens af blandt andet krigen i Ukraine og Coronapandemiens påvirkning på international turnéaktivitet, som ikke ventes normaliseret før næste år.

Stor opbakning fra publikum

Der har op til sommerens mange festivaler været heftig debat om især de yngre generationers måde at feste på efter to år uden større begivenheder.

Politiet melder dog generelt om god ro og orden, og festivalen er taknemmelig for den overordnede gode opførsel, de rekordmange gæster har vist, sagtens kan gå hånd i hånd med fest og forløsning.

Om Tinderbox 2022 udtaler festivalchef Brian Nielsen:

“Vi er så enormt glade for den opbakning, publikum har vist os. 2022 bliver et rekordår for os på alle parametre. Vejret har været fantastisk weekenden igennem, og den er forløbet godt uden de helt store problemer.

Nu glæder vi os til at tage den glæde med ind i arbejdet for at gøre 2023-versionen endnu bedre! Stor tak til artister, frivillige, leverandører og medarbejdere for en fantastisk festival.”

Del artikel

Andre læser også