Efterårsferie i børnehøjde: Odense byder på mange sjove aktiviteter for hele familien

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Sanseudstillingen
Sanseudstillingen "Krystalgrotten" på Brandts.

Efterårsferien står for døren, og Odense og resten af Fyn byder på mange sjove aktiviteter for børnene. Vi har samlet en oversigt over nogle af dem her.

Harry Potter Festival

Torsdag den 19. oktober til lødag den 21. oktober bliver Odense for 15. gang forvandlet til et magisk univers, når Harry Potter Festivalen indtager byen.

Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Så find kappen, tryllestaven og brillerne frem, og deltag i de mange arrangementer rundt omkring i byen. Vær f.eks. med til at besejre Voldemort, oplev ægte ugler på tæt hold, bag Harry Potter cupcakes, kom til koncert med Odense Symfoniorkester, eller vær med i en ægte Quidditch-turnering. Det er blot nogle af de ting, I kan opleve til Harry Potter Festivalen.

Læs mere i vores artikel her, eller på Harry Potter Festivalens hjemmeside.

Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Halloween på Egeskov Slot

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober klokken 10 til 17 kan hele familien komme til u-hygge på Egeskov.
Den gamle grev Dracula skaber rigtig dårlig stemning. Han lurer i skyggerne og skræmmer Egeskovs gæster. I kan hjælpe med at få ham tilbage i krypten, hvor han hører hjemme.

Kom med på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder, hvor I skal finde kodeordet, der giver fred fra den blodtørstige greve. På jeres vej møder I mystiske væsner, hekse og en masse krible kable. Tør I?

Læs mere her.

Egeskov Slot.

Kom på besøg i Burger Anarchys køkken

Onsdag den 18. oktober inviterer Burger Anachy alle børn i alderen 6-12 år til Kids Kitchen fra klokken 12 til 15. Her får børnene lov til at være med i køkkenet og lave mad til familien, og så lærer de lidt om hygiejne, og hvordan man begår sig i et køkken. Desuden får børnene et flot diplom med hjem som minde om dagen.

Det er gratis for børnene at deltage, men det koster 75 kr. pr. spisende søskende og 150 kr. pr. voksen (ekskl. drikkevarer).

Du tilmelder dine børn via en privatbesked på Burger Anachys Facebookside.

Bemærk: Begrænset antal pladser.

Foto: Burger Anarcy.

Lær at trylle på Trylleakademiet

Hvis dit barn er vild med trylleri og magi, så er det værd at besøge Kulturmaskinen mandag den 16. oktober klokken 10 til 12. Her kommer tryllekunstner Henrik Christensen nemlig forbi og underviser i at trylle med reb, kort, mønter m.v., og man får alle de nødvendige rekvisitter med hjem.
Trylleworkshoppen er tilrettelagt på en pædagogisk måde, der sikrer, at alle får en positiv, personlig og lærerig oplevelse.

Minimumalder 9 år.

Tilmelding sker via mail info@trylleakademiet.dk (maks 20 deltagere), hvor du oplyser navn på deltager, alder og hvilken workshop tilmeldingen gælder.

Det koster 198 kr. at deltage (inkl. rekvisitter).

Du kan læse mere om Trylleakademiet her.

Foto: Trylleakademiet.dk.

Tag i teateret

Efterårsferien byder på mange sjove teaterforestillinger for børn. Her er nogle af dem:

Nørregårds Teater
Besøg Nørregaards Teater i Odense, som i efterårsferien tilbyder tre forskellige teaterforestillinger for børn i alle aldre. Forestillingerne er henholdsvis “Hov”, som handler om livets mange overraskelser, “1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”, som handler om en engel, der hjælper en stakkels mand, og “Knud Romers ABC”, hvor alfabetet bliver rusket rundt og sammensat i en ny kakafoni af farverige billeder, musik og dans.

Du kan se på deres hjemmeside her, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

3D dukketeater med Prop og Berta i Plantorama
Sammen med Det Ny Dukketeater inviterer Plantorama indenfor til en dukketeaterforestilling i 3D med de populære karakterer Prop og Berta.

Det foregår tirsdag den 17. oktober klokken 11 og klokken 14, og hver forestilling varer en time.

Du kan læse mere her.

Oliver Twist på Odense Teater
I kan også tage en tur i Odense Teater og få et kig ind bag forestillingen OLIVER TWIST, når Odense Teater inviterer til åbent hus tirsdag 17. oktober kl. 10-14.

Prøv at klæde dig ud som Oliver Twist, tegn din egen lommetyv, lær et par trylle-lommetyvetricks af en rigtig tryllekunstner, se kulissen til OLIVER TWIST på Store Scene med mere.

Læs mere her.

Oliver Twist spiller på Odense Teater i perioden fra den 9. november 2017 til den 6. januar 2018.

Løs mysteriet om spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober breder uhyggen sig på Danmarks Jernbanemuseum. Damplokomotivet B 45 er pludselig blevet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, ligesom der kommer lyde og damp fra det – et ægte spøgelsestog.

Ved hjælp af gamle filmoptagelser fra toget kan dine børn være med til at få svar på, hvorfor toget er blevet til et spøgelsestog. Museet ønsker nemlig, at toget bliver sig selv igen.

Det er gratis at løse mysteriet, når entréen til museet er betalt.

Læs mere her.

Spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum.

Halloweenfest i Bilka

Tirsdag den 17. oktober klokken 13 eller kokken 15 kan du tage børnene med på en (u)hyggelig ”Trick or Treat”-tur rundt i Bilka, som vil være pyntet flot op med Halloweenpynt. Og medarbejderne vil heller ikke ligne helt sig selv.
Bilka-ulven Billie følger børnene rundt til poster i varehusene, hvor der uddeles godter til alle – både store og små. På posterne kan man blandt andet pynte sin egen Halloween-muffin og kravle i spøgelsestunnelen.

De børn, der er udklædt, får en ekstra gave, når ”Trick or Treat”-turen er slut.

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

OBS: Turen kan være lidt for uhyggelig for dem under 4 år.

Læs mere her.

Halloweenfest i Bilka.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus

Onsdag den 18. oktober mellem klokken 12 og 16 er der åben troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Den islandske trolde-ekspert Sigrun Fanndal vil lære børn og deres forældre og/eller bedsteforældre at lave små trolde af sten, træ og uld. Sigrun kender mange gode historier om trolde, så I får sikkert også en fortælling undervejs.
På workshoppen kan man lave sin helt egen Mimik trold af træstubber og uld, som man må tage med sig hjem.

Det er gratis at deltage, og mens børnene hygger sig i troldeværkstedet, er der mulighed for at nyde en kop kaffe eller andre lækkerier i Restaurant Nordatlanten.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Sanseudstilling på Brandts

Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts.

Værd at nævne

Når man taler om børneaktiviteter i Odense, er der nogle aktiviteter, som udover de ovenstående bestemt er værd at nævne.

JumpingFun, som er en kæmpe trampolinpark med bl.a. vandrette og skrå trampoliner, slamdunk, skumgrave, jumptårn, parkour, dodgeball og meget mere.

Leos Legeland, som er ét stort legeland med klatrestativer, boldhav, tunneler, trampoliner, cykler, boldkanoner, rutsjebaner og meget mere.

Odense Zoo, som i efterårsferien er pyntet op med græskar og pynt i massevis i anledningen af Halloween.

Den Fynske Landsby, hvor I kan opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage.

Odins Odense, som er en stor jernalderlandsby i Odense. Der foregår mange spændende arrangementer i efterårsferien.

Funky Monkey Park, som tilbyder den ultimative klatreoplevelse. Klatreparken har kilometervis af udfordrende klatrebaner udendørs.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.