MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efterårsferie i børnehøjde: Odense byder på mange sjove aktiviteter for hele familien

Af Betina Vestergård Jepsen
Sanseudstillingen
Sanseudstillingen "Krystalgrotten" på Brandts.

Efterårsferien står for døren, og Odense og resten af Fyn byder på mange sjove aktiviteter for børnene. Vi har samlet en oversigt over nogle af dem her.

Harry Potter Festival

Torsdag den 19. oktober til lødag den 21. oktober bliver Odense for 15. gang forvandlet til et magisk univers, når Harry Potter Festivalen indtager byen.

Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Så find kappen, tryllestaven og brillerne frem, og deltag i de mange arrangementer rundt omkring i byen. Vær f.eks. med til at besejre Voldemort, oplev ægte ugler på tæt hold, bag Harry Potter cupcakes, kom til koncert med Odense Symfoniorkester, eller vær med i en ægte Quidditch-turnering. Det er blot nogle af de ting, I kan opleve til Harry Potter Festivalen.

Læs mere i vores artikel her, eller på Harry Potter Festivalens hjemmeside.

Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Halloween på Egeskov Slot

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober klokken 10 til 17 kan hele familien komme til u-hygge på Egeskov.
Den gamle grev Dracula skaber rigtig dårlig stemning. Han lurer i skyggerne og skræmmer Egeskovs gæster. I kan hjælpe med at få ham tilbage i krypten, hvor han hører hjemme.

Kom med på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder, hvor I skal finde kodeordet, der giver fred fra den blodtørstige greve. På jeres vej møder I mystiske væsner, hekse og en masse krible kable. Tør I?

Læs mere her.

Egeskov Slot.

Kom på besøg i Burger Anarchys køkken

Onsdag den 18. oktober inviterer Burger Anachy alle børn i alderen 6-12 år til Kids Kitchen fra klokken 12 til 15. Her får børnene lov til at være med i køkkenet og lave mad til familien, og så lærer de lidt om hygiejne, og hvordan man begår sig i et køkken. Desuden får børnene et flot diplom med hjem som minde om dagen.

Det er gratis for børnene at deltage, men det koster 75 kr. pr. spisende søskende og 150 kr. pr. voksen (ekskl. drikkevarer).

Du tilmelder dine børn via en privatbesked på Burger Anachys Facebookside.

Bemærk: Begrænset antal pladser.

Foto: Burger Anarcy.

Lær at trylle på Trylleakademiet

Hvis dit barn er vild med trylleri og magi, så er det værd at besøge Kulturmaskinen mandag den 16. oktober klokken 10 til 12. Her kommer tryllekunstner Henrik Christensen nemlig forbi og underviser i at trylle med reb, kort, mønter m.v., og man får alle de nødvendige rekvisitter med hjem.
Trylleworkshoppen er tilrettelagt på en pædagogisk måde, der sikrer, at alle får en positiv, personlig og lærerig oplevelse.

Minimumalder 9 år.

Tilmelding sker via mail info@trylleakademiet.dk (maks 20 deltagere), hvor du oplyser navn på deltager, alder og hvilken workshop tilmeldingen gælder.

Det koster 198 kr. at deltage (inkl. rekvisitter).

Du kan læse mere om Trylleakademiet her.

Foto: Trylleakademiet.dk.

Tag i teateret

Efterårsferien byder på mange sjove teaterforestillinger for børn. Her er nogle af dem:

Nørregårds Teater
Besøg Nørregaards Teater i Odense, som i efterårsferien tilbyder tre forskellige teaterforestillinger for børn i alle aldre. Forestillingerne er henholdsvis “Hov”, som handler om livets mange overraskelser, “1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”, som handler om en engel, der hjælper en stakkels mand, og “Knud Romers ABC”, hvor alfabetet bliver rusket rundt og sammensat i en ny kakafoni af farverige billeder, musik og dans.

Du kan se på deres hjemmeside her, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

3D dukketeater med Prop og Berta i Plantorama
Sammen med Det Ny Dukketeater inviterer Plantorama indenfor til en dukketeaterforestilling i 3D med de populære karakterer Prop og Berta.

Det foregår tirsdag den 17. oktober klokken 11 og klokken 14, og hver forestilling varer en time.

Du kan læse mere her.

Oliver Twist på Odense Teater
I kan også tage en tur i Odense Teater og få et kig ind bag forestillingen OLIVER TWIST, når Odense Teater inviterer til åbent hus tirsdag 17. oktober kl. 10-14.

Prøv at klæde dig ud som Oliver Twist, tegn din egen lommetyv, lær et par trylle-lommetyvetricks af en rigtig tryllekunstner, se kulissen til OLIVER TWIST på Store Scene med mere.

Læs mere her.

Oliver Twist spiller på Odense Teater i perioden fra den 9. november 2017 til den 6. januar 2018.

Løs mysteriet om spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober breder uhyggen sig på Danmarks Jernbanemuseum. Damplokomotivet B 45 er pludselig blevet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, ligesom der kommer lyde og damp fra det – et ægte spøgelsestog.

Ved hjælp af gamle filmoptagelser fra toget kan dine børn være med til at få svar på, hvorfor toget er blevet til et spøgelsestog. Museet ønsker nemlig, at toget bliver sig selv igen.

Det er gratis at løse mysteriet, når entréen til museet er betalt.

Læs mere her.

Spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum.

Halloweenfest i Bilka

Tirsdag den 17. oktober klokken 13 eller kokken 15 kan du tage børnene med på en (u)hyggelig ”Trick or Treat”-tur rundt i Bilka, som vil være pyntet flot op med Halloweenpynt. Og medarbejderne vil heller ikke ligne helt sig selv.
Bilka-ulven Billie følger børnene rundt til poster i varehusene, hvor der uddeles godter til alle – både store og små. På posterne kan man blandt andet pynte sin egen Halloween-muffin og kravle i spøgelsestunnelen.

De børn, der er udklædt, får en ekstra gave, når ”Trick or Treat”-turen er slut.

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

OBS: Turen kan være lidt for uhyggelig for dem under 4 år.

Læs mere her.

Halloweenfest i Bilka.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus

Onsdag den 18. oktober mellem klokken 12 og 16 er der åben troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Den islandske trolde-ekspert Sigrun Fanndal vil lære børn og deres forældre og/eller bedsteforældre at lave små trolde af sten, træ og uld. Sigrun kender mange gode historier om trolde, så I får sikkert også en fortælling undervejs.
På workshoppen kan man lave sin helt egen Mimik trold af træstubber og uld, som man må tage med sig hjem.

Det er gratis at deltage, og mens børnene hygger sig i troldeværkstedet, er der mulighed for at nyde en kop kaffe eller andre lækkerier i Restaurant Nordatlanten.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Sanseudstilling på Brandts

Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts.

Værd at nævne

Når man taler om børneaktiviteter i Odense, er der nogle aktiviteter, som udover de ovenstående bestemt er værd at nævne.

JumpingFun, som er en kæmpe trampolinpark med bl.a. vandrette og skrå trampoliner, slamdunk, skumgrave, jumptårn, parkour, dodgeball og meget mere.

Leos Legeland, som er ét stort legeland med klatrestativer, boldhav, tunneler, trampoliner, cykler, boldkanoner, rutsjebaner og meget mere.

Odense Zoo, som i efterårsferien er pyntet op med græskar og pynt i massevis i anledningen af Halloween.

Den Fynske Landsby, hvor I kan opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage.

Odins Odense, som er en stor jernalderlandsby i Odense. Der foregår mange spændende arrangementer i efterårsferien.

Funky Monkey Park, som tilbyder den ultimative klatreoplevelse. Klatreparken har kilometervis af udfordrende klatrebaner udendørs.

Del artikel

Andre læser også