Efterårsferie i børnehøjde: Odense byder på mange sjove aktiviteter for hele familien

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Sanseudstillingen
Sanseudstillingen "Krystalgrotten" på Brandts.

Efterårsferien står for døren, og Odense og resten af Fyn byder på mange sjove aktiviteter for børnene. Vi har samlet en oversigt over nogle af dem her.

Harry Potter Festival

Torsdag den 19. oktober til lødag den 21. oktober bliver Odense for 15. gang forvandlet til et magisk univers, når Harry Potter Festivalen indtager byen.

Harry Potter Festivalen er en festival for hele familien. De fleste aktiviter henvender sig til børn i alderen 8-12 år, men der er også aktiviteter for unge og for magiske mugglere uanset alder.

Så find kappen, tryllestaven og brillerne frem, og deltag i de mange arrangementer rundt omkring i byen. Vær f.eks. med til at besejre Voldemort, oplev ægte ugler på tæt hold, bag Harry Potter cupcakes, kom til koncert med Odense Symfoniorkester, eller vær med i en ægte Quidditch-turnering. Det er blot nogle af de ting, I kan opleve til Harry Potter Festivalen.

Læs mere i vores artikel her, eller på Harry Potter Festivalens hjemmeside.

Foto: Odense Fotografiske Amatørklub.

Halloween på Egeskov Slot

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober klokken 10 til 17 kan hele familien komme til u-hygge på Egeskov.
Den gamle grev Dracula skaber rigtig dårlig stemning. Han lurer i skyggerne og skræmmer Egeskovs gæster. I kan hjælpe med at få ham tilbage i krypten, hvor han hører hjemme.

Kom med på en spøgefuld skattejagt til de uhyggeligste steder, hvor I skal finde kodeordet, der giver fred fra den blodtørstige greve. På jeres vej møder I mystiske væsner, hekse og en masse krible kable. Tør I?

Læs mere her.

Egeskov Slot.

Kom på besøg i Burger Anarchys køkken

Onsdag den 18. oktober inviterer Burger Anachy alle børn i alderen 6-12 år til Kids Kitchen fra klokken 12 til 15. Her får børnene lov til at være med i køkkenet og lave mad til familien, og så lærer de lidt om hygiejne, og hvordan man begår sig i et køkken. Desuden får børnene et flot diplom med hjem som minde om dagen.

Det er gratis for børnene at deltage, men det koster 75 kr. pr. spisende søskende og 150 kr. pr. voksen (ekskl. drikkevarer).

Du tilmelder dine børn via en privatbesked på Burger Anachys Facebookside.

Bemærk: Begrænset antal pladser.

Foto: Burger Anarcy.

Lær at trylle på Trylleakademiet

Hvis dit barn er vild med trylleri og magi, så er det værd at besøge Kulturmaskinen mandag den 16. oktober klokken 10 til 12. Her kommer tryllekunstner Henrik Christensen nemlig forbi og underviser i at trylle med reb, kort, mønter m.v., og man får alle de nødvendige rekvisitter med hjem.
Trylleworkshoppen er tilrettelagt på en pædagogisk måde, der sikrer, at alle får en positiv, personlig og lærerig oplevelse.

Minimumalder 9 år.

Tilmelding sker via mail info@trylleakademiet.dk (maks 20 deltagere), hvor du oplyser navn på deltager, alder og hvilken workshop tilmeldingen gælder.

Det koster 198 kr. at deltage (inkl. rekvisitter).

Du kan læse mere om Trylleakademiet her.

Foto: Trylleakademiet.dk.

Tag i teateret

Efterårsferien byder på mange sjove teaterforestillinger for børn. Her er nogle af dem:

Nørregårds Teater
Besøg Nørregaards Teater i Odense, som i efterårsferien tilbyder tre forskellige teaterforestillinger for børn i alle aldre. Forestillingerne er henholdsvis “Hov”, som handler om livets mange overraskelser, “1-2-3-4-5-6-7-8-9-10”, som handler om en engel, der hjælper en stakkels mand, og “Knud Romers ABC”, hvor alfabetet bliver rusket rundt og sammensat i en ny kakafoni af farverige billeder, musik og dans.

Du kan se på deres hjemmeside her, hvornår de forskellige forestillinger spiller.

3D dukketeater med Prop og Berta i Plantorama
Sammen med Det Ny Dukketeater inviterer Plantorama indenfor til en dukketeaterforestilling i 3D med de populære karakterer Prop og Berta.

Det foregår tirsdag den 17. oktober klokken 11 og klokken 14, og hver forestilling varer en time.

Du kan læse mere her.

Oliver Twist på Odense Teater
I kan også tage en tur i Odense Teater og få et kig ind bag forestillingen OLIVER TWIST, når Odense Teater inviterer til åbent hus tirsdag 17. oktober kl. 10-14.

Prøv at klæde dig ud som Oliver Twist, tegn din egen lommetyv, lær et par trylle-lommetyvetricks af en rigtig tryllekunstner, se kulissen til OLIVER TWIST på Store Scene med mere.

Læs mere her.

Oliver Twist spiller på Odense Teater i perioden fra den 9. november 2017 til den 6. januar 2018.

Løs mysteriet om spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum

Fra lørdag den 14. oktober til søndag den 22. oktober breder uhyggen sig på Danmarks Jernbanemuseum. Damplokomotivet B 45 er pludselig blevet overdækket med spindelvæv, skeletter og edderkopper, ligesom der kommer lyde og damp fra det – et ægte spøgelsestog.

Ved hjælp af gamle filmoptagelser fra toget kan dine børn være med til at få svar på, hvorfor toget er blevet til et spøgelsestog. Museet ønsker nemlig, at toget bliver sig selv igen.

Det er gratis at løse mysteriet, når entréen til museet er betalt.

Læs mere her.

Spøgelsestoget på Danmarks Jernbanemuseum.

Halloweenfest i Bilka

Tirsdag den 17. oktober klokken 13 eller kokken 15 kan du tage børnene med på en (u)hyggelig ”Trick or Treat”-tur rundt i Bilka, som vil være pyntet flot op med Halloweenpynt. Og medarbejderne vil heller ikke ligne helt sig selv.
Bilka-ulven Billie følger børnene rundt til poster i varehusene, hvor der uddeles godter til alle – både store og små. På posterne kan man blandt andet pynte sin egen Halloween-muffin og kravle i spøgelsestunnelen.

De børn, der er udklædt, får en ekstra gave, når ”Trick or Treat”-turen er slut.

Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding.

OBS: Turen kan være lidt for uhyggelig for dem under 4 år.

Læs mere her.

Halloweenfest i Bilka.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus

Onsdag den 18. oktober mellem klokken 12 og 16 er der åben troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Den islandske trolde-ekspert Sigrun Fanndal vil lære børn og deres forældre og/eller bedsteforældre at lave små trolde af sten, træ og uld. Sigrun kender mange gode historier om trolde, så I får sikkert også en fortælling undervejs.
På workshoppen kan man lave sin helt egen Mimik trold af træstubber og uld, som man må tage med sig hjem.

Det er gratis at deltage, og mens børnene hygger sig i troldeværkstedet, er der mulighed for at nyde en kop kaffe eller andre lækkerier i Restaurant Nordatlanten.

Troldeworkshop i Nordatlantisk Hus.

Sanseudstilling på Brandts

Tag hele familien med på en eventyrlig ekspedition til ukendte og underlige verdener i Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts. Kæmp jer igennem den tætte skov, udforsk grotten med de magiske krystaller, forsøg at krydse den glødende lavasø uden at brænde jer, og tag turen gennem universets vægtløse mørke, hvor de mange stjerner lyser. Måske ender rejsen tilbage på jordens overflade. Måske ikke. For det er ikke sikkert, at verden ligner sig selv, til trods for at solsorten fløjter, som den plejer i solnedgangen.

Sanseudstillingen er i år skabt af den danske billedkunstner Bjørn Pierri Enevoldsen.

Læs mere her.

Sanseudstillingen “Krystalgrotten” på Brandts.

Værd at nævne

Når man taler om børneaktiviteter i Odense, er der nogle aktiviteter, som udover de ovenstående bestemt er værd at nævne.

JumpingFun, som er en kæmpe trampolinpark med bl.a. vandrette og skrå trampoliner, slamdunk, skumgrave, jumptårn, parkour, dodgeball og meget mere.

Leos Legeland, som er ét stort legeland med klatrestativer, boldhav, tunneler, trampoliner, cykler, boldkanoner, rutsjebaner og meget mere.

Odense Zoo, som i efterårsferien er pyntet op med græskar og pynt i massevis i anledningen af Halloween.

Den Fynske Landsby, hvor I kan opleve, hvordan Danmark så ud i gamle dage.

Odins Odense, som er en stor jernalderlandsby i Odense. Der foregår mange spændende arrangementer i efterårsferien.

Funky Monkey Park, som tilbyder den ultimative klatreoplevelse. Klatreparken har kilometervis af udfordrende klatrebaner udendørs.

Giga-nyhed: Ed Sheeran kommer til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Til sommer 2019 giver verdensstjernen Ed Sheeran koncert i Danmark, og du kan møde ham lige her i Odense.

“Det er et scoop for Ed Sheeran-fans og et scoop for Odense, at Odense med et koncertområde som Tusindårsskoven kan tiltrække en musiker af Ed Sheerans kaliber.

Han er et etableret verdensnavn, og jeg er virkelig glad for, at dygtige folk har kunnet trække ham hertil.

Odense har udviklet sig til en rigtig stærk musikby med en etableret festival, store koncerter og en levende musikscene, og jeg har store forventninger til, at Ed Sheeran vil give os en fabelagtig oplevelse.”

Sådan lyder reaktionen fra Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel på, at Ed Sheeran den 28. juli 2019 giver koncert i Tusindårsskoven i Odense.

Står bag kæmpehits

Den 27-årige popmusiker og singer-songwriter er manden bag kæmpehits som Thinking Out Loud, Shape of You og The A Team fra hans tre plader, hvoraf den seneste ‘Divide’ fra 2017 høstede en Grammy-pris for bedste ‘Pop Vocal Album’.

“Det er unikt, at Odense med Tusindårsskoven har et sted, som kan lægge scene til så stor en enkeltkoncert, som Ed Sheerans med garanti bliver.

Tusindårsskoven er ved at udvikle sig til hele Danmarks koncertscene. Skoven har allerede bevist, at den på bedste vis kan huse Tinderbox, en af landets største musikfestivaler, og nu kobler vi i den grad en gedigen enkeltkoncert på.

Det lover rigtig godt for fremtidige koncerter i Odense og for odenseanernes musikoplevelser,” siger Peter Rahbæk Juel.

Eneste i Danmark

Koncerten i Tusindårsskoven bliver Ed Sheerans eneste i Danmark, Sverige, Norge og Nordtyskland næste år.

Koncerten er en del af en Europa-turné, som Ed Sheeran indleder til maj 2019. Det er koncertarrangøren Down the Drain, som arranger Ed Sheerans koncert i Tusindårsskoven.

“Da muligheden for at få at lov til at lave en dansk koncert med Ed Sheeran opstod, var det helt naturligt for os at foreslå Tusindårsskoven og Odense som hjem for hans største danske koncert nogensinde.

Vi har fra Tinderbox virkelig gode erfaringer med at præsentere verdensnavne som Rammstein og Depeche Mode i de flotte omgivelser i godt samarbejde med Odense Kommune.

Så når verdens største popstjerne til juli går på scenen i Odense, bliver det med garanti et show, der får skoven til at se flottere ud end nogensinde før,” siger talsmand John Fogde.

Her kan du tjekke for billetter

Bond på en helt ny måde: Casino Royale som filmkoncert i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

James Bond har mange fans over hele verden, og filmene trækker altid mange fans i biografen.

Til november har odenseanerne mulighed for at opleve filmlegenden på en helt ny måde, når Casino Royale vises onsdag d. 7 november kl 19.30 i ODEON.

Mens filmen vises på det store lærred, leverer Odense Symfoniorkester, synkront med filmens scener, den legendariske Bond-musik af David Arnold.

Dagen før optræder Odense Symfoniorkester i Aalborg med Casino Royale opsætningen, så det er særdeles eftertragtet.

Den mest sete film i rækken

Det er Daniel Craig, der indtager rollen som agent 007 i Casino Royale, og faktisk var det hans første Bond-rolle i rækken, der vakte stor begejstring blandt fans og anmeldere.

Ud over Daniel Craig tæller rollelisten også de kendte skuespillere Eva Green, Judi Dench, Westworld-aktuelle Jeffrey Wright og ikke mindst de to danske stjerner Jesper Christensen som Mr. White og Mads Mikkelsen i rollen som Le Chiffre.

Dermed kan publikum glæde sig til at opleve en ægte Bond-klassiker i en storslået musikalsk atmosfære.

James Bond – Casino Royale er den 21. i rækken af den populære James Bond-serie, og var den mest sete film i de danske biografer i 2006 med 700.000 solgte billetter.

Det er Film Concerts Live!, der i samarbejde med EON Productions, Metro Goldwyn Mayer Studios (MGM), Christopher Entertainment og ODEON præsenterer Casino Royale in Concert, der udgør første del i James Bond Concert Series.

Du kan læse mere om filmkoncerten her.

Møbelbutik åbner: Stor Happening i weekenden midt i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 22. september vil 70 designerstole pryde Gråbrødre Plads i Odense, hvor forbipasserende kan sætte sig ned, nyde en gratis kop kaffe og stoppe tiden for en stund.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler åbner deres første butik med tidløst design i Odense – og stolene doneres efterfølgende til Frivilligcenter Odense.

Stop op, sæt dig ned og nyd nuet. Det er budskabet på lørdag.

Her vil 70 designerstole fra FDB Møbler blive opstillet fra 10-17, og forbipasserende blive opfordret til at sætte sig ned, stoppe tiden og nyde en gratis kop kaffe.

Det sker i forbindelse med, at FDB Møbler i næste uge slår dørene op til deres første butik i Odense med tidløst design af store danske designere som Børge Mogensen, Poul M. Volther og Jørgen Bækmark mfl. – og ikke mindst alle de nye danske designskud, som FDB Møbler samarbejder med.

Foto: FDB Møbler

Det tidløse danske design kan opleves i FDB Møblers nye flagship store i Odense, der åbner fredag den 28. september i Kongensgade 37.

På åbningsdagen vil der være forfriskninger og gode tilbud, ligesom FDB Møbler på dagen vil fremvise et spændende kunstsamarbejde med billedkunstner Anders Bonnesen, der har fortolket én af de helt store designklassikere.

”Vi har et ønske om at “ignorere” tiden med vores design, der skal kunne holde i flere generationer; og på alle måder være tidløst.

På lørdag på Gråbrødre Plads opfordrer vi derfor folk til at ignorere tiden for en stund sammen med os og opleve nuet på én af vores stole – og få en forsmag på, hvad vores første butik i Odense byder på,” fortæller Ole Kiel, der er direktør for FDB Møbler.

Stolene doneres til Frivilligcenter Odense

Happeningen skal sætte fokus på, hvor vigtigt det er at stoppe op, nyde nuet og derved gøre øjeblikke i hverdagen tidløse.

Derfor er der på dagen også sørget for gratis kaffe, som kan nydes i eget selskab eller med den, der har slået sig ned på nabostolen.

Du kan blandt andet finde denne ikoniske Børge Mogensen-stol i den nye FDB Møbelbutik. Foto: FDB Møbler

Når dagen er slut vil de 70 stole fra FDB Møbler blive doneret til Frivilligcenter Odense, som er knudepunkt for frivillige sociale foreninger i Odense – foreninger der med omtanke, erfaring og gåpåmod støtter socialt udsatte borgere i at stoppe op i deres liv for at lade det tage en ny drejning.

“Det betyder meget for os, at Frivilligcenter Odense har haft lyst til at modtage stolene efter vores arrangement på Gråbrødre Plads, hvor de forhåbentligvis i mange generationer fremover vil kunne bidrage til at hjælpe socialt udsatte borgere i Odense” fortsætter Ole Kiel.

De 70 stole vil blive brugt til at opgradere rammerne for de frivillige sociale organisationer i Odense, der benytter Borgernes Hus til at hjælpe udsatte i byen.

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk