MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har du penge stående?: Ejere af 18 mio. kroner efterlyses

Af Nathalia Hentze Nielsen

Har du penge stående, som du har glemt alt om?

Det lyder usandsynligt, men Skattestyrelsen efterlyser lige nu danskere, der ikke har givet sig til kende som ejerne af enten 1900 konti eller 160 depoter.

Disse konti og depoter indeholder godt 18 mio. kroner, og det er dermed ikke håndører, der savner deres ejermænd.

I en pressemeddelelse skriver Skattestyrelsen, at det nu er sidste chance, hvis du vil have dine penge.

Den 8. maj udløber fristen for at melde til sin bank, hvis man ejer en del af de i alt 18 mio. kr., som gennem snart et år har været efterlyst i Statstidende. 

Henvender ejerne sig ikke, bliver pengene inddraget af staten.

Sjældent at Skattestyrelsen efterlyser borgere

Efterlysningen sker på baggrund af information fra 22 danske banker i hele landet, der som del af deres indberetningspligt til Skattestyrelsen har meddelt, at de ikke har de nødvendige identifikationsoplysninger på ejerne af de nu efterlyste konti og depoter.

Fakta:

Alle konti og depoter i danske banker skal have tilknyttet en ejer, der kan identificeres ud fra navn, adresse, CVR-nummer eller lignende.

Hvis det ikke er muligt, er det bankens opgave at forsøge at finde frem til de pågældende ejere og ellers spærre uidentificerede konti eller depoter.

Når der er gået et år, uden at ejerne har reageret på spærringen, videregiver bankerne oplysningerne til Skattestyrelsen, der så efterlyser borgeren i Statstidende i endnu et år.

Hvis ejerne derefter fortsat ikke har kontaktet deres bank i løbet af de to år, kontoen og depotet har været spærret, inddrager Skattestyrelsen de indestående beløb og realiserer indholdet af depoterne på vegne af staten.

“Det er sjældent, at vi i Skattestyrelsen ligefrem må efterlyse borgere, der måske har glemt, at de har en konto eller et depot i en dansk bank.

Men det gør vi altså nu i ønsket om at skabe opmærksomhed om de uidentificerede konti og depoter, så ejerne af dem ikke risikerer at miste deres indeståender.

Så er man blandt dem, vi lige nu efterlyser i Statstidende, skal man se at få fat på sin bank i en fart,” siger underdirektør i Skattestyrelsen, Michael Medom Hansen.

Du kan tjekke efterlysningen i Statstidende for at se, om det er dig, det drejer sig om.

En enkelt konto med et indestående på 1,2 mio. kr.

Ud af de 1.900 konti er der 18 konti imellem, der hver har indeståender på over 100.000 kr. – og en enkelt konto har et indestående på 1,2 millioner kr.

Hertil kommer godt 160 depoter, hvis endelige værdi opgøres ved et salg.

Erfaringer fra de tidligere efterlysninger viser, at der typisk er tale om, at ejerne er flyttet til udlandet og har glemt at informere deres bank om deres nye adresse eller givet mangelfulde oplysninger, så deres bank ikke har kunne få kontakt til dem.

I andre tilfælde kan der også være tale om kunder, der ikke er vendt tilbage med de nødvendige oplysninger efter oprettelsen af en konto.

“Der er nogle store beløb imellem, og jeg håber, at vi nu får vakt noget interesse, så folk løber listen igennem.

Og så er det samtidig en god påmindelse om, hvor vigtigt det er, at man giver sin bank alle de nødvendige oplysninger, når man opretter en konto eller et depot,” siger Michael Medom Hansen.

Borgere, der først henvender sig efter et indestående på en uidentificeret konto eller depot er blevet inddraget af staten, vil normalt ikke have mulighed for at få beløbet refunderet.

Del artikel

Andre læser også