MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eksklusive boliger og restaurant: Store planer for havnesilo

Af Jens Erik Møller
Projekttegning: Archidea
Projekttegning: Archidea

I gamle dage var Odense Havn fyldt med industri.

I dag er Havnen både i Odense og mange andre danske byer blevet et af de hotte steder at drive restaurant eller bygge boliger på.

Olav de Linde Byggeselskab har i samarbejde med arkitektfirmaet Archidea netop offentliggjort nye spændende planer for en af de gamle havnesiloer på Odense Havn.

Ifølge Søren Gørup Christiansen, afdelingsleder ved Olav de Linde i Odense, har siloen seks etager á 180 kvadratmeter, som kan indrettes til 6-12 eksklusive lejligheder.

Der kommer udvendige trapper på siloen, elevator og terrasser, samt en restaurant med plads til omkring 200 gæster i bunden. Planerne indbefatter også, at der åbnes op, så der er adgang til vandet fra kajkanten.

Nyt liv på havnen

At der er tale om en ombygning af en gammel silo, er, ifølge Søren Gørup Christiansen, ikke tilfældigt.

”Vi synes, at det er sjovt at lave noget anderledes og spændende i stedet for at bygge nyt,” siger Søren Gørup Christiansen og uddyber:

”Vi rejser selvfølgelig også spørgsmålet, om ikke der kan komme mere liv på den side af havnen. I Aarhus har de haft stor succes med at åbne åen op, og det tror vi også, det kan blive her. Folk vil bare gerne tæt på vandet, så hvorfor kan vi ikke gøre det muligt?”

Kræver ny lokalplan

Selvom planerne er store, er det stadig uvist, om de kan realiseres. Det kræver nemlig en ny lokalplan for området, da der ikke på nuværende tidspunkt er tilladt at bygge boliger i området.

Men falder alt i hak med en ny lokalplan, og kan Olav de Linde købe selve grunden, hvor siloen ligger – siloen ejer de nemlig allerede – så vurderer Søren Gørup Christiansen, at boliger og restaurant kan stå klar i 2020.

Det tredelte siloanlæg stammer fra begyndelsen 1920’erne, og gennem årene har det været brugt af blandt andet Havnemøllerne til kornopbevaring og til transport over kajen.

Del artikel

Seneste nyt