Eksperter i Ribs og Hot Wings: Memphis Roadhouse er åbnet i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Danmarks eneste amerikansk-ejede barbecue joint, Memphis Roadhouse, udvider nu med restaurant nummer to her i landet.

Det nye skud på stammen kommer til at ligge i Odense – nærmere bestemt på Dalumvej 35.

I seks år har Memphis Roadhouse serveret gedigne barbecue-retter fra det amerikanske sydstatskøkken, og de har på kort tid etableret sig selv som lidt af en institution i Aarhus med en skare af trofaste stamkunder, som kommer igen og igen efter de famøse hot wings og spareribs – eller de ugentligt skiftende Weekend Specials.

“Sidste år var vi med til et festivalevent i både Aarhus, København og Odense, og her kunne vi virkelig mærke, at vores koncept passede perfekt sammen med Odense.

Folk er meget nede på jorden og open mindede – så da muligheden kom, sprang vi på den med det samme.” fortæller den amerikanske indehaver, Chris Lombardi, til MigogOdense.

Lang tilberedningstid giver kvalitet

Alle med hang til denne gren af det amerikanske køkken vil vide, at rigtig barbecue kræver sin tid.

Det har man stor respekt for på Memphis Roadhouse, hvor Kansas City style ribs ryges i seks timer og pulled pork i hele 13 timer.

Menuen på restauranten i Odense kommer til at inkludere alle favoritterne fra det aarhusianske, men kommer i sin opbygning til at adskille sig fra moderskibet.

Ved bestilling på Memphis Roadhouse Odense vælger man først en main dish i én af tre størrelser og så en sideorder i en af to størrelser.

Med andre ord kan du vælge mellem blandt andet Kansas City style ribs, hot wings eller short ribs – i en størrelse der matcher din appetit, og med en side dish der matcher dit temperament.

En unik spiseoplevelse

Hvor serveringen i restauranten i Aarhus er a la carte, vil restauranten i Odense drives udelukkende af kokkene.

Kokkene tager imod bestillinger og serverer maden – så hele spiseoplevelsen vil have sit udgangspunkt i køkkenet.

På Memphis Roadhouse laver kokkene alt selv. Kødet ryges i store røgeovne på stedet, og alle spicerubs og saucer laves fra bunden.

Men det er ikke kun maden, som Memphis tager meget alvorligt – i glasset kan du få specialøl eller en amerikansk whiskey fra restaurantens store udvalg.

Er du mere til en cocktail, er det slet heller ingen grund til at holde dig tilbage.

Margaritas by the pitcher skulle kunne tilfredsstille de flestes trang til en veltillavet cocktail, med gode mængder tequila.

Den amerikanske indehaver Chris Lombardi er vokset op i en stor, madglad familie fra sydstaterne.

Og med sig til Odense har han taget madglæden, en stor portion southern hospitality og en hemmelig opskrift, eller to, på Memphis’ egne BBQ-saucer.

Åbningsreception fredag d. 5. oktober

Memphis Roadhouse åbner på Dalumvej 35 d. 5. oktober med åbningsfest hele weekenden, med blandt andet øl- og whiskey-smagninger.

“Vi åbner kl. 16, men vi holder ikke en kæmpe åbningsreception. Det bliver en stille og rolig åbning med margaritas, lemonade og små smagsprøver på vores ribs med barbecuesauce – lavet på vores portable smoker, der vil stå udenfor.

Vi glæder os helt vildt til at komme i gang i Odense, og til at præsentere et koncept der ikke allerede eksisterer i byen, og på samme tid tilbyde et unikt spisested med amerikanske retter,” forklarer Chris og afslutter på bedste amerikanske vis:

“We’re relaxed, everything is great – even though we’re not perfectly ready yet, but we’ll get there.”

Følg med på Facebooksiden for opdateringer om åbningen og om de ugentlige specials.

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Fik du ikke billet?: Bliv frivillig til Ed Sheeran-koncert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Var du én af forventningsfulde, som det ikke lykkedes at få fat i billetter til nogle af Ed Sheerans Odense-koncerter, så er der nu blevet tændt endnu et håb.

Burger Anarchy i Odense, der til koncerterne har en madbod i Titusindårsskoven, søger nemlig frivillige, der er villige til at bruge deres lørdag på at servere burgere og nyde live-tonerne fra den britiske verdensstjerne i baggrunden.

Arbejdet består i sin enkelthed i at lange lækre burgere over disken i otte timer, alt imens du kan nyde tilstedeværelsen fra Ed Sheeran og selvfølgelig synge om kap med de øvrige frivillige i burgerboden.

Burger- og Ed Sheeran-aften

Arbejdet er som sagt ulønnet, men du vil til gengæld modtage et gavekort på 500 kr. til det populære Burger Anarchy i Odense som tak.

Du vil altså ikke modtage en decideret koncertbillet for arbejdet, men får altså chancen for at være med til koncerten fra en god placering i madområdet på koncertpladsen.

Foto: Burger Anarchy

Derudover er det vel også bare en oplagt mulighed for at få en hyggelig, musikalsk og spændende aften i selskab med andre dedikerede burger- og Ed Sheeran-fans.

Burger Anarchy mangler i skrivende stund 10 frivillige til koncerten d. 27. juli.

“Vi glæder os rigtig meget. Vi har allerede fuldt hold søndag, og håber på, at vi får samlet de sidste til lørdag snarest, så vi kan lægge vagtplan og holde velkomstmøde for alle,” fortæller restaurantchef, Nikki Molnár.

For at tilmelde dig, skal du præsentere dig selv i en mail til nikki@burgeranarchy.dk.

Varmepust fra syd: Over 30 grader i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De seneste par dage har budt på et okay sommervejr, men dog uden at ramme de helt høje temperaturer.

Men det vender for alvor i næste uge. Det skriver DMI i dag i en pressemeddelelse. 

Langtidsmeteorolog Steen Hermansen har kigget langt frem i prognoserne. Mest af alt ser han ikke de store udsving fra almindeligt dansk sommervejr. Og dog. Næste uge, ser nemlig ud til at skille sig ud, idet gedigen varmluft fra syd trækker op over landet. Derved er der mulighed for at det kan blive varmt – altså rigtig varmt.

Ifølge vagtchef Mette Wagner viser den seneste prognose, at det bliver varmt fra tirsdag og nogle dage frem.

”Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig.”

Tager man et kig på langtidsudsigterne for Odense på DMI.dk, lover den altså også 30 grader på onsdag, op til 31 grader torsdag og 30 grader fredag.

Jo længere frem i tiden man forsøger at sige noget om vejret, des mere usikkert bliver det. Derfor skal næste uges varme også tages med et gran salt.

Langtidsmeteorolog ved DMI, Steen Hermansen uddyber:

”Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert.”