Eksperter i Ribs og Hot Wings: Memphis Roadhouse er åbnet i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Danmarks eneste amerikansk-ejede barbecue joint, Memphis Roadhouse, udvider nu med restaurant nummer to her i landet.

Det nye skud på stammen kommer til at ligge i Odense – nærmere bestemt på Dalumvej 35.

I seks år har Memphis Roadhouse serveret gedigne barbecue-retter fra det amerikanske sydstatskøkken, og de har på kort tid etableret sig selv som lidt af en institution i Aarhus med en skare af trofaste stamkunder, som kommer igen og igen efter de famøse hot wings og spareribs – eller de ugentligt skiftende Weekend Specials.

“Sidste år var vi med til et festivalevent i både Aarhus, København og Odense, og her kunne vi virkelig mærke, at vores koncept passede perfekt sammen med Odense.

Folk er meget nede på jorden og open mindede – så da muligheden kom, sprang vi på den med det samme.” fortæller den amerikanske indehaver, Chris Lombardi, til MigogOdense.

Lang tilberedningstid giver kvalitet

Alle med hang til denne gren af det amerikanske køkken vil vide, at rigtig barbecue kræver sin tid.

Det har man stor respekt for på Memphis Roadhouse, hvor Kansas City style ribs ryges i seks timer og pulled pork i hele 13 timer.

Menuen på restauranten i Odense kommer til at inkludere alle favoritterne fra det aarhusianske, men kommer i sin opbygning til at adskille sig fra moderskibet.

Ved bestilling på Memphis Roadhouse Odense vælger man først en main dish i én af tre størrelser og så en sideorder i en af to størrelser.

Med andre ord kan du vælge mellem blandt andet Kansas City style ribs, hot wings eller short ribs – i en størrelse der matcher din appetit, og med en side dish der matcher dit temperament.

En unik spiseoplevelse

Hvor serveringen i restauranten i Aarhus er a la carte, vil restauranten i Odense drives udelukkende af kokkene.

Kokkene tager imod bestillinger og serverer maden – så hele spiseoplevelsen vil have sit udgangspunkt i køkkenet.

På Memphis Roadhouse laver kokkene alt selv. Kødet ryges i store røgeovne på stedet, og alle spicerubs og saucer laves fra bunden.

Men det er ikke kun maden, som Memphis tager meget alvorligt – i glasset kan du få specialøl eller en amerikansk whiskey fra restaurantens store udvalg.

Er du mere til en cocktail, er det slet heller ingen grund til at holde dig tilbage.

Margaritas by the pitcher skulle kunne tilfredsstille de flestes trang til en veltillavet cocktail, med gode mængder tequila.

Den amerikanske indehaver Chris Lombardi er vokset op i en stor, madglad familie fra sydstaterne.

Og med sig til Odense har han taget madglæden, en stor portion southern hospitality og en hemmelig opskrift, eller to, på Memphis’ egne BBQ-saucer.

Åbningsreception fredag d. 5. oktober

Memphis Roadhouse åbner på Dalumvej 35 d. 5. oktober med åbningsfest hele weekenden, med blandt andet øl- og whiskey-smagninger.

“Vi åbner kl. 16, men vi holder ikke en kæmpe åbningsreception. Det bliver en stille og rolig åbning med margaritas, lemonade og små smagsprøver på vores ribs med barbecuesauce – lavet på vores portable smoker, der vil stå udenfor.

Vi glæder os helt vildt til at komme i gang i Odense, og til at præsentere et koncept der ikke allerede eksisterer i byen, og på samme tid tilbyde et unikt spisested med amerikanske retter,” forklarer Chris og afslutter på bedste amerikanske vis:

“We’re relaxed, everything is great – even though we’re not perfectly ready yet, but we’ll get there.”

Følg med på Facebooksiden for opdateringer om åbningen og om de ugentlige specials.

Danmarks Comedy-konge: Anden afslører nyt show i Odense om to måneder

Skrevet af: Redaktionen
Foto: PR
Foto: PR

Anders ’Anden’ Matthesen er kendt for at gå egne veje og bryde grænser inden for stand up.

Nu gør han det igen.

Han har netop annonceret, at han laver et helt nyt stand up-show med titlen ’ANDEN bringer ud’.

Mens mange forestillinger og stand up-shows lige nu bliver offentliggjort op til halvandet år i forvejen, har Anders Matthesen valgt at gå i den modsatte grøft.

Det er faktisk allerede i februar, at Anden kommer til ODEON i Odense.

Nærmere betegnet onsdag d. 20. februar 2019.

Her går han på scenen med et helt nyt stand up-show, der fører ham tilbage til rødderne med klassisk stand up – bare Anden og en mikrofon, uden dikkedarer.

I Aalborg blev showet udsolgt på under et døgn, og det forventes også, at der bliver rift om billetterne her i Odense.

Show med nyt materiale

Sidder man tilbage og tænker, at Anders Matthesen lige har taget danskerne med storm med sit 25 års jubilæumsshow, der spillede i Royal Arena i København og Boxen i Herning, og at det er imponerende, hvis der allerede nu er nyt materiale klar fra ham – så har man helt ret!

Det nye show indeholder nemlig skrevet materiale gennem de seneste par år, som endnu ikke har været brugt i et af hans mange shows.

Og den nye tour bryder dermed op til flere tendenser fra hans tidligere shows, da der også vil være flere lokale spillesteder på plakaten ud over de store spillesteder som eksempelvis ODEON.

Magi med publikum i højsædet

På Andens nye tour bliver det ikke mindst samspillet med publikum, der kommer i højsædet, og kender man en smule til, hvor hurtig og skarp Anden er med en kæk kommentar, er der lagt op til både lårklaskende sjovt og uforudsigeligt stand up.

“Jeg glæder mig helt vildt – ikke kun til at være ude blandt folk igen, men også til at vende tilbage til klassisk stand up uden et manuskript.

Det bliver nogle aftener, hvor alt kan ske, og hvor materialet kan tage den drejning, det vil. Det er der, der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig,” siger Anders ’Anden’ Matthesen om den nye tour.

Modsat Anders Matthesens tidligere shows vil de nye stand up-aftener formentlig ændre sig fra aften til aften i indhold og stil, og det vil have karakter af at ’møde folk, der hvor de er’.

Hvad: Anden Bringer Ud
Hvor: ODEON
Hvornår: 20. februar kl. 20.00
Billetter kan købes her

Kendt fra Netflix-serie: FBI-ekspert holder stort foredrag i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Netflix Manhunt: Unabomber
PR-foto Netflix Manhunt: Unabomber

En gerningsmands ordvalg kan være lige så afslørende som hans fingeraftryk.

Det ved tidligere FBI-retslingvist James R. Fitzgerald, og i morgen onsdag 12. december gæster han SDU i Odense og fortæller om sine erfaringer fra FBI, og hvad sprogvidenskab også kan bruges til.

Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

Det er lidt af et højt profileret navn, som gæster Odense. Det kan man blandt andet også se på interesse for arrangementet. Over 2.400 har meldt sig “interesseret” i begivenheden på Facebook.

Fitzgerald er en af den slags eksperter, der tilkaldes når en uopklaret forbrydelse indeholder skriftligt materiale, og der ikke er fingeraftryk eller DNA-spor at gå efter.

Han var den første certificerede retslingvist i FBI’s historie, og har i dag sin egen virksomhed inden for området, ligesom han arbejder som konsulent på forskellige film og tv-serier.

Spektakulær sag er højaktuel

Fitzgerald er nok bedst kendt for sin afgørende rolle i afsløringen af den frygtede “Unabomber” – en af de dyreste og mest omfattende kriminalefterforskninger i nyere amerikansk historie.

Den spektakulære Unabomber-sag er højaktuel igen efter Netflix/Discovery for nylig lancerede den populære tv-serie “Manhunt: Unabomber” med skuespiller Sam Worthington som Fitzgerald.

Også lingvistikprofessor Natalie Schilling, der hedder Natalie Rogers i Manhunt-serien, er med som gæsteforelæser 12. december på SDU.

Det er anden gang på fire år, at Fitzgerald og hans tidligere vejleder, lingvistikprofessor Natalie Schilling fra Georgetown University, holder gæsteforelæsning på SDU.

Og det er der én grund til: Lektor Rasmus Nielsen fra Institut for Sprog og Kommunikation på SDU.

James R. Fitzgerald/Foto SDU

Venner med de to skarpe folk

Rasmus Nielsen tog sin ph.d. i lingvistik fra Georgetown University i Washington D.C. og i den forbindelse blev SDU-lektoren personlige venner med først professor Natalie Schilling og efterfølgende James R. Fitzgerald, der var gæsteunderviser på Georgetown University.

“Natalie Schilling er en af de skarpeste, jeg kender.

Jeg har sjældent mødt en person, som har fået mig til at tænke så meget over hver en sætning, jeg skriver.

Hun har betydet alt for min akademiske karriere. Min relation til James Fitzgerald er mere på det personlige plan, vi taler og skriver utrolig meget om sport sammen.

Særligt meget selvfølgelig, da hans favorithold i amerikansk fodbold, Philadelphia Eagles, i år vandt Superbowl-finalen.

I øjeblikket bliver lektor Rasmus Nielsen bestormet af henvendelser fra folk, der gerne vil med til arrangementet med James R. Fitzgerald.

Netflix-serien ”Manhunt: Unabomber” har gjort den tidligere FBI-profiler til en global superstjerne.

Kan bruges til mere end folk tror

Det er al travlheden værd, understreger han:

“Med dette arrangement vil jeg gerne sætte en tyk streg under, at humaniora kan bruges til meget mere end mange går og tror.

James R. Fitzgeralds baggrund som retslingvist har været afgørende i opklaringen af mange store kriminalsager i USA,” siger lektor Rasmus Nielsen fra Centre for Communication, Culture and Society.

Forelæsningerne med først Natalie Schilling og efterfølgende James Fitzgerald foregår 12. december 12.00-14.00 i U45 på Syddansk Universitet i Odense.

Der er fuldt booket til selve arrangementet, men forelæsningerne vil blive livestreamet fra U46 på SDU.

Gælder også Odense: Gastromand og Mads Cortsen leverer vild nytårsmenu til døren

Skrevet af: Michael Qureshi

Mads Cortsen og Gastromand går sammen om at levere den ultimative nytårsmenu – til døren

Er du typen der ikke kan få det vildt nok på årets sidste aften, ja så er det måske nu du skal spidse ører.

For hvordan lyder kaviar, trøffel, hummer og bladguld måske?

Det er det unge stjernefrø Mads Cortsen, der dagligt lever af at servere menuer i 3-4000 kroners klassen, der er gået sammen med folkene bag Danmarks måske mest populære madblog Gastromand.dk, om at lave deres svar på den ultimative nytårsmenu.

Mads Cortsen har desuden opnået en andenplads i tv-programmet Masterchef.

Her på MigogOdense redaktionen tør vi godt at lægge hovedet på blokken og hævde, at det ikke blive

Menuen indeholder 3 snacks og 4 retter.

Med andre ord: Alt hvad man behøver for en nytårsaften i særklasse!

Læs også: Guide: De her fede juleting SKAL du opleve i København

Ingen detalje er for lille

Ifølge de ambitiøse herrer er intet overladt til tilfældighederne.

“Det er bare ikke nytårsaften, du ønsker at stå med en overtilberedt mørbrad eller en skilt sauce!” 

Derfor kommer menuen i 3 kasser – 1 til fryseren, 1 til køleskabet og 1 til køkkenbordet.

Samtlige råvarer er pakket i passende bøtter, poser og flasker, mærket med en farvekode for henholdsvis snacks, forret osv.

En farvekode der går igen i opskrifterne, så det er nemt at afkode og finde de rigtige råvarer – også når alkoholen går ind.

Sidst men ikke mindst er tilberedningen minimal og vejledningerne er overskuelige og nemt forståelige.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns bedste gourmetrestauranter

Leverer til døren

Som de eneste i landet leveres menuen til døren af professionelle kokke, som personligt gennemgår menuen, så alle forudsætninger er på plads for en perfekt aften.

“For os er det rigtig vigtigt, at alt står helt skarpt og lever fuldt ud op til jeres forventinger.

Derfor kører vores kokke selv ud og leverer alle nytårmenuerne personligt og gennemgår ved leveringen menuen med gæsterne,” forklarer Mads Cortsen til MigogOdense.

Omkring samarbejdet mellem en af Danmarks største madblogs og et uovertruffent kokke-talent lyder det;

“Mads er kompromisløs og det vildeste kokketalent.

Læs også: Farlig torsdagsklub: Spis burger ad libitum for 150 kr

Hans nytårsmenu anno 2017 var med afstand den bedste jeg har prøvet.

Menuen er skræddersyet til den kræsne nytårsvært/gæst, der vil have det bedste af det bedste på årets sidste dag! Hvor mange andre nytårsmenuer får du eksempelvis en hel dåse luksuskaviar pr. mand?,” spørger Anders Damm fra Gastromand retorisk.

Omkring menuen tilføjer;

“Der er lagt så mange timer og så meget energi i at levere det ultimative produkt. Vi kan stå inde for hvert et gram,” afslutter Mads Cortsen.

Menuen kommer i stærkt begrænset antal, koster 995,- pr. kuvert og kan bestilles på cortsendining.dk og der leveres direkte til hoveddøren i hele Danmark (brofaste øer).