Eksperter i Ribs og Hot Wings: Memphis Roadhouse er åbnet i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

Danmarks eneste amerikansk-ejede barbecue joint, Memphis Roadhouse, udvider nu med restaurant nummer to her i landet.

Det nye skud på stammen kommer til at ligge i Odense – nærmere bestemt på Dalumvej 35.

I seks år har Memphis Roadhouse serveret gedigne barbecue-retter fra det amerikanske sydstatskøkken, og de har på kort tid etableret sig selv som lidt af en institution i Aarhus med en skare af trofaste stamkunder, som kommer igen og igen efter de famøse hot wings og spareribs – eller de ugentligt skiftende Weekend Specials.

“Sidste år var vi med til et festivalevent i både Aarhus, København og Odense, og her kunne vi virkelig mærke, at vores koncept passede perfekt sammen med Odense.

Folk er meget nede på jorden og open mindede – så da muligheden kom, sprang vi på den med det samme.” fortæller den amerikanske indehaver, Chris Lombardi, til MigogOdense.

Lang tilberedningstid giver kvalitet

Alle med hang til denne gren af det amerikanske køkken vil vide, at rigtig barbecue kræver sin tid.

Det har man stor respekt for på Memphis Roadhouse, hvor Kansas City style ribs ryges i seks timer og pulled pork i hele 13 timer.

Menuen på restauranten i Odense kommer til at inkludere alle favoritterne fra det aarhusianske, men kommer i sin opbygning til at adskille sig fra moderskibet.

Ved bestilling på Memphis Roadhouse Odense vælger man først en main dish i én af tre størrelser og så en sideorder i en af to størrelser.

Med andre ord kan du vælge mellem blandt andet Kansas City style ribs, hot wings eller short ribs – i en størrelse der matcher din appetit, og med en side dish der matcher dit temperament.

En unik spiseoplevelse

Hvor serveringen i restauranten i Aarhus er a la carte, vil restauranten i Odense drives udelukkende af kokkene.

Kokkene tager imod bestillinger og serverer maden – så hele spiseoplevelsen vil have sit udgangspunkt i køkkenet.

På Memphis Roadhouse laver kokkene alt selv. Kødet ryges i store røgeovne på stedet, og alle spicerubs og saucer laves fra bunden.

Men det er ikke kun maden, som Memphis tager meget alvorligt – i glasset kan du få specialøl eller en amerikansk whiskey fra restaurantens store udvalg.

Er du mere til en cocktail, er det slet heller ingen grund til at holde dig tilbage.

Margaritas by the pitcher skulle kunne tilfredsstille de flestes trang til en veltillavet cocktail, med gode mængder tequila.

Den amerikanske indehaver Chris Lombardi er vokset op i en stor, madglad familie fra sydstaterne.

Og med sig til Odense har han taget madglæden, en stor portion southern hospitality og en hemmelig opskrift, eller to, på Memphis’ egne BBQ-saucer.

Åbningsreception fredag d. 5. oktober

Memphis Roadhouse åbner på Dalumvej 35 d. 5. oktober med åbningsfest hele weekenden, med blandt andet øl- og whiskey-smagninger.

“Vi åbner kl. 16, men vi holder ikke en kæmpe åbningsreception. Det bliver en stille og rolig åbning med margaritas, lemonade og små smagsprøver på vores ribs med barbecuesauce – lavet på vores portable smoker, der vil stå udenfor.

Vi glæder os helt vildt til at komme i gang i Odense, og til at præsentere et koncept der ikke allerede eksisterer i byen, og på samme tid tilbyde et unikt spisested med amerikanske retter,” forklarer Chris og afslutter på bedste amerikanske vis:

“We’re relaxed, everything is great – even though we’re not perfectly ready yet, but we’ll get there.”

Følg med på Facebooksiden for opdateringer om åbningen og om de ugentlige specials.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.