MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En æra er slut: Festligt farvel til Brandts

Af Jens Erik Møller
Pressefoto
Pressefoto

Siden 1885 har der været museum på adressen, men nu er det slut.

Brandts 13 i Jernbanegade lukker som museum, når den permanente udstilling på adresen, Brandts samling, holder flyttedag. Det sker lørdag 9. juni, hvor Brandts samler sine kunstværker på den nuværrende hovedadresse på Brandts Torv.

Samlingen i Jernbanegade repræsenterer nogle af det 20. århundredes allerstørste danske kunstnere, såvel som klassisk dansk kunst fra 1750 til 1900. Der er alt lige fra Vilhelm Lundstrøms karakteristiske blå værker til Jens Juels portrætter af den danske 1700-tals adel. Samlingen har siden den slog dørene op i 1885 vækket stor begejstring blandt odensianerne.

På samlingens sidste dag i Jernbanegade vil museumsinspektør Ellen Egemose give museumsgæsterne et tilbageblik på samlingens historie, som ved åbningen havde fokus på alt fra oldtid og middelalder til naturhistorie og kunst, mens kurator Eirin Bergum fortæller om samlingens fremtid på Brandts.

Der er gratis adgang i Jernbanegade hele dagen, og museet byder på champagne og kransekage til alle museumsgæster. Der er bliver derfor ikke et vemodigt, men festligt farvel til den gamle museumsbygning.

Lokalerne i Jernbanegade kommer dog ikke til at stå tomme, når Brandts flytter ud. De vil nemlig fremover danne rammen om Det Fynske Kunstakademi og deres udstillinger.

Læs mere om det festlige farvel her

 

Del artikel

Seneste nyt