Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En helt særlig togtur: Kør med veterantoget fra Odense til Fruens Bøge

Af Emil Kjær Jørgensen
MO 1846 Foto: Ole Dinesen
MO 1846 Foto: Ole Dinesen

De næste to søndage fløjtes der til afgang fra Odense Banegård, og Danmarks Jernbanemuseum bringer publikum tilbage til odenseanernes gamle udflugtsmål Fruens Bøge.

“De næste to søndage fløjtes der til afgang fra Odense Banegård, når veterantoget MO 1846 kører mod Fruens Bøge. Her kan I nyde området ved stationen, skoven, engen og skovsøen. Vi kører søndag den 8. og den 15. august med tre afgange dagligt,” fortæller Jernbanemuseet.

Billetter koster 45 kr. for børn og 75 kr. for voksne.

De næste søndage kan du køre med motorvognen MO 1846 fra Odense Banegård og ankomme, ligesom tusindvis af odenseanere i tidens løb har gjort, til den fine, fredede udflugtsstation i Fruens Bøge.

“Her vil I kunne nyde området ved stationen, skoven, engen og skovsøen, inden vi kører retur 45 min. senere. På turen får I udleveret en folder, hvor I kan læse mere om Fruens Bøge og MO 1846,” skriver Jernbanemuseet om eventet.

Fruens bøge var et yndet udflugtsmål

Fruens Bøge var et populært udflugtsmål for odenseanerne, også før jernbanen mellem Odense og Svendborg åbnede i 1876. Jernbanen gjorde det dog langt lettere og hurtigere at komme til Fruens Bøge.

De første ti år stoppede toget kun ved stationen i sommerhalvåret. Ifølge køreplanen skete det hver halve time, men der var gerne så mange rejsende, at der var indsat særtog, der kørte i pendulfart mellem Odense og Fruens Bøge. Der kørte særtog til stationen i ca. 50 år.

I 1930’erne besluttede DSB, at damplokomotiverne skulle udfases, da diesellokomotiver var fremtiden. I samarbejde med lokomotivfabrikken Frichs i Århus udviklede DSB et diesellokomotiv, der også havde plads til transport af passagerer. Det er en sådan motorvogn, MO 1846 fra 1954, som bringer jer til og fra Fruens Bøge.

Hvad: Søndagsudflugt til Fruens Bøge
Hvor: Fra Odense til Fruens Bøge
Hvornår: Søndag d. 8 august og 15. august

Billetinfo mm. lige her.

Del artikel

Andre læser også