En tur til københavn: Fra fyn til refshaleøen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Oplev nye friske sider af hovedstaden på blot én dag

Som fynbo mellem Jylland og Sjælland kan man nemt komme til og fra både Aarhus og København – og selvom Odense er skøn, så skader det jo ikke med lidt nye eventyr og udvide horisonten! Du kan også udnytte den korte transporttid til at få lidt feriestemning, selvom du måske kun har tid i en weekend, eller en enkelt dag for den sags skyld.

Med lyntoget kan du være i København på mindre end halvanden time, så tag kæresten eller en ven med, spis en lækker morgenmad i toget og så er I klar til éndagsferie-eventyr i København!

Glem alt om Den Lille Havfrue, Tivoli og Strøget – København har nemlig masser af oversete perler, som giver København en langt mere kompleks personlighed og moderne charme.

Refshaleøen – Havnestemning, rå rock’n’roll og adrenalin-boost

Ude på halvøen, som tidligere husede Danmarks største skibsværft B&W, summer det af liv – indenfor alle kulturelle genrer og lyster! Her finder du lækker havnestemning mixet med rå industribygninger, som nu huser alt fra klatrebaner og samtidskunst, og ikke mindst et enormt udvalg af streetfood og delikate gourmet-måltider.

Særligt inden for festivaler og større musikbegivenheder, gør halvøen sig som en helt genial scene – fornylig blev metalfestivalen Copenhell 2019 således afholdt på Refshaleøen med stor succes! Copenhell disker hvert år op med et hårdtslående program med alt fra rock’n’roll til dødsmetal. Programmet bød da også bl.a. på koncerter med alt fra metalgiganterne Slipknot, rock-ikonerne Scorpions og det skandinaviske folkmetalband Heilung.

Lyder de rå toner lokkende, så skal du være ude og købe billet tidligt, da Copenhell 2019 blev udsolgt næsten 2 måneder før med knap 25.000 solgte billetter! Kan du ikke vente, så kan du forsøde ventetiden med denne anmeldelse af baest, et upcoming og ganske ungt dansk dødsmetalband, som giver et godt indtryk af stemningen på Copenhell.

Adrenalin-boost med klatring og vandski

Refshaleøen er et genialt sted at dyrke lidt mere ekstreme former for sport – det skulle man måske ikke tro, når centrum af København kun er 15 minutter væk! Men i de gamle værftshaller finder du klatrebaner i 50 meters højde, bouldering og rapelling, og ved havnefronten er der op til flere forskellige vandaktiviteter, der er lidt vildere end sædvanligt. Har I brug for et adrenalinkick, kan I derfor gå på skarpladt mission i paintball-hallen såvel som der findes et knap 70 meter højt bungyjump på Refshaleøen!

Du kan også fræse med vandscooter ned gennem havnen, leje en lille motorbåd og tøffe rundt i kanalerne eller hvad med en tur på vandski? De varme sommerdage er geniale at tilbringe helt tæt ved vandet, så på Refshaleøen kan du derfor også finde havnebad og café lige ud til havneløbet.

Bliv derfor på øen dagen igennem og nyd udsigten til det glitrende centrum og en kold fadøl efter dagens aktiviteter. Rund dagen lækkert af med at smage på det enorme udvalg af restauranter og streetfood på Refshaleøen – du finder alt fra Noma-inspireret gastronomi, over original mediterransk strand-cuisine til en klassisk hotter med det hele.

På én enkelt dag kan du altså nå en hel del forskellige eventyr på Refshaleøen – og få et fedt indtryk af en ny og meget charmerende side af København!

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.