En tur til københavn: Fra fyn til refshaleøen

Skrevet af: Martin Jørgensen

Oplev nye friske sider af hovedstaden på blot én dag

Som fynbo mellem Jylland og Sjælland kan man nemt komme til og fra både Aarhus og København – og selvom Odense er skøn, så skader det jo ikke med lidt nye eventyr og udvide horisonten! Du kan også udnytte den korte transporttid til at få lidt feriestemning, selvom du måske kun har tid i en weekend, eller en enkelt dag for den sags skyld.

Med lyntoget kan du være i København på mindre end halvanden time, så tag kæresten eller en ven med, spis en lækker morgenmad i toget og så er I klar til éndagsferie-eventyr i København!

Glem alt om Den Lille Havfrue, Tivoli og Strøget – København har nemlig masser af oversete perler, som giver København en langt mere kompleks personlighed og moderne charme.

Refshaleøen – Havnestemning, rå rock’n’roll og adrenalin-boost

Ude på halvøen, som tidligere husede Danmarks største skibsværft B&W, summer det af liv – indenfor alle kulturelle genrer og lyster! Her finder du lækker havnestemning mixet med rå industribygninger, som nu huser alt fra klatrebaner og samtidskunst, og ikke mindst et enormt udvalg af streetfood og delikate gourmet-måltider.

Særligt inden for festivaler og større musikbegivenheder, gør halvøen sig som en helt genial scene – fornylig blev metalfestivalen Copenhell 2019 således afholdt på Refshaleøen med stor succes! Copenhell disker hvert år op med et hårdtslående program med alt fra rock’n’roll til dødsmetal. Programmet bød da også bl.a. på koncerter med alt fra metalgiganterne Slipknot, rock-ikonerne Scorpions og det skandinaviske folkmetalband Heilung.

Lyder de rå toner lokkende, så skal du være ude og købe billet tidligt, da Copenhell 2019 blev udsolgt næsten 2 måneder før med knap 25.000 solgte billetter! Kan du ikke vente, så kan du forsøde ventetiden med denne anmeldelse af baest, et upcoming og ganske ungt dansk dødsmetalband, som giver et godt indtryk af stemningen på Copenhell.

Adrenalin-boost med klatring og vandski

Refshaleøen er et genialt sted at dyrke lidt mere ekstreme former for sport – det skulle man måske ikke tro, når centrum af København kun er 15 minutter væk! Men i de gamle værftshaller finder du klatrebaner i 50 meters højde, bouldering og rapelling, og ved havnefronten er der op til flere forskellige vandaktiviteter, der er lidt vildere end sædvanligt. Har I brug for et adrenalinkick, kan I derfor gå på skarpladt mission i paintball-hallen såvel som der findes et knap 70 meter højt bungyjump på Refshaleøen!

Du kan også fræse med vandscooter ned gennem havnen, leje en lille motorbåd og tøffe rundt i kanalerne eller hvad med en tur på vandski? De varme sommerdage er geniale at tilbringe helt tæt ved vandet, så på Refshaleøen kan du derfor også finde havnebad og café lige ud til havneløbet.

Bliv derfor på øen dagen igennem og nyd udsigten til det glitrende centrum og en kold fadøl efter dagens aktiviteter. Rund dagen lækkert af med at smage på det enorme udvalg af restauranter og streetfood på Refshaleøen – du finder alt fra Noma-inspireret gastronomi, over original mediterransk strand-cuisine til en klassisk hotter med det hele.

På én enkelt dag kan du altså nå en hel del forskellige eventyr på Refshaleøen – og få et fedt indtryk af en ny og meget charmerende side af København!

Chokolade ad libitum: Kom med på Chokolade cruise på Åen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Kan du heller ikke modstå fristelsen af chokolade?

Så skal du helt sikkert med til Chokolade på Åen, der vil byde på et væld af kager, anretninger og søde sager – alt sammen med fællesnævneren: CHOKOLADE!

Odense Aafart er kendt for sine geniale alternative rundfarter på Åen, og det her bliver ingen undtagelse.

Det hele finder sted lørdag den 29. august.

“Vi byder på en overflod af chokolade i alt fra luksuslagkager, fromagekager, cheeescakes, cupcakes, fyldte chokolader og meget mere.

Alle afskygningerne af chokolade vil være repræsenteret: mørk chokolade, lys chokolade, hvid chokolade og Ruby chokolade, som er en nyopdaget kakaobønne, der er kendt for sin frugtige chokoladesmag og lyserøde farve,” skriver de om eventet.

Alle kagerne er kreeret af den autodidakte konditor Lone Ebdrup, som har mere end 25 års erfaring som kagebager.

I 2016 deltog Lone som medvirkende i ”Kagekampen” på Kanal 5, og siden har hun gjort kærligheden til kagerne og konditorfaget til sin levevej.

Hele herligheden koster 299,- pr. person og er inklusiv sejltur (tur/retur), kaffe, te og kage ad libitum.

Hvad: Chokolade på Åen
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag den 29. august

Du finder mere info her.

Vi mødes 15 minutter før afgang ved Odense Aafarts billetsalg, Filosofgangen 30B 5000 Odense.

Dejlig sommernyhed: H.C. Andersen Paraden spiller igen i Eventyrhaven

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune

Samfundet er langsomt ved at genåbne, og coronakrisen kommer heldigvis ikke til at bremse H.C. Andersen Paraden.

Dermed bliver det atter muligt at opleve hjertevarmen, stemningen og hyggen ved “24 eventyr på 24 minutter”, når forfatteren selv – i skikkelse af Torben Iversen – og de mange dygtige børn vækker eventyrene til live.

Kulturoplevelser binder os sammen, og vi bliver klogere på os selv og hinanden.

Det gælder i allerhøjeste grad også for H.C. Andersens fortællinger, og derfor glæder by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) sig over, at det er blevet muligt for H.C. Andersen Paraden at fortsætte sin 33 års lange tradition med forestillinger og parader gennem byen – næsten – som normalt.

“Kulturen giver smil på læben og indhold i livet. Det er det gode liv. Det er noget, vi glæder os over – og til. Den seneste tid har været fyldt med aflysninger, men heldigvis kan vi se, at kulturens tilbud langsomt, men sikkert, vender tilbage til os.

Vi kan glæde os igen. I Odense er H.C. Andersen Paraden en del af sommeren, og for mange familier er paraden en fast tradition, som de nu kan se frem til. Forhåbentlig vil der også komme mange besøgende fra resten af Danmark, som får lejlighed til at opleve de fantastiske børn og de vidunderlige eventyr,” siger Jane Jegind.

Sådan bliver paraden

Torben Iversen står traditionen tro i spidsen for H.C. Andersen Paraden, og han kan mærke forventningens glæde.

“Vi kan næsten ikke vente med tage imod vores stampublikum i Odense – og de mange danske sommergæster, som vi håber, vil besøgereventyrets hovedstad i år.

Ved hovedindgangen til Eventyrhaven vil en stor opslået eventyrbog byde velkommen med teksten: “Velkommen! Vi skal være sammen igen! Men på afstand!”,” siger Torben Iversen og forklarer, at der bliver taget hensyn til de aktuelle forhold:

“Vi har kejserlige virus-vagter/pandemi-pager, som vil tilbyde håndsprit fra guldsifon. Og så er vi ellers klar med forestillingen “24 eventyr på 24 minutter”.

Efter optræden er der igen tid til foto, men dog ikke så tæt, som vi plejer. Til gengæld er cirka 60 store og små eventyrfigurer klar og oplagt til eventyr – og ihhh, hvor vi glæder os!   “

Foruden håndspritten vil der være kontrol med, at sundhedsmyndighedernes regler overholdes, så der er den nødvendige afstand mellem personer, som ikke bor sammen.

Opstillingen af Eventyrslottet begynder i uge 24.

H.C. Andersen Paraden har forestillinger fra 27. juni til 8. august – mandag til lørdag kl. 11 og 13.

Derudover er der optakt på Flakhaven (Ællingen og Svanen) mandag til fredag kl. 12.45, ligesom der er parade gennem City-gågaderne lørdag kl. 12.30.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.