MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En tur til københavn: Fra fyn til refshaleøen

Af Redaktionen

Oplev nye friske sider af hovedstaden på blot én dag

Som fynbo mellem Jylland og Sjælland kan man nemt komme til og fra både Aarhus og København – og selvom Odense er skøn, så skader det jo ikke med lidt nye eventyr og udvide horisonten! Du kan også udnytte den korte transporttid til at få lidt feriestemning, selvom du måske kun har tid i en weekend, eller en enkelt dag for den sags skyld.

Med lyntoget kan du være i København på mindre end halvanden time, så tag kæresten eller en ven med, spis en lækker morgenmad i toget og så er I klar til éndagsferie-eventyr i København!

Glem alt om Den Lille Havfrue, Tivoli og Strøget – København har nemlig masser af oversete perler, som giver København en langt mere kompleks personlighed og moderne charme.

Refshaleøen – Havnestemning, rå rock’n’roll og adrenalin-boost

Ude på halvøen, som tidligere husede Danmarks største skibsværft B&W, summer det af liv – indenfor alle kulturelle genrer og lyster! Her finder du lækker havnestemning mixet med rå industribygninger, som nu huser alt fra klatrebaner og samtidskunst, og ikke mindst et enormt udvalg af streetfood og delikate gourmet-måltider.

Særligt inden for festivaler og større musikbegivenheder, gør halvøen sig som en helt genial scene – fornylig blev metalfestivalen Copenhell 2019 således afholdt på Refshaleøen med stor succes! Copenhell disker hvert år op med et hårdtslående program med alt fra rock’n’roll til dødsmetal. Programmet bød da også bl.a. på koncerter med alt fra metalgiganterne Slipknot, rock-ikonerne Scorpions og det skandinaviske folkmetalband Heilung.

Lyder de rå toner lokkende, så skal du være ude og købe billet tidligt, da Copenhell 2019 blev udsolgt næsten 2 måneder før med knap 25.000 solgte billetter! Kan du ikke vente, så kan du forsøde ventetiden med denne anmeldelse af baest, et upcoming og ganske ungt dansk dødsmetalband, som giver et godt indtryk af stemningen på Copenhell.

Adrenalin-boost med klatring og vandski

Refshaleøen er et genialt sted at dyrke lidt mere ekstreme former for sport – det skulle man måske ikke tro, når centrum af København kun er 15 minutter væk! Men i de gamle værftshaller finder du klatrebaner i 50 meters højde, bouldering og rapelling, og ved havnefronten er der op til flere forskellige vandaktiviteter, der er lidt vildere end sædvanligt. Har I brug for et adrenalinkick, kan I derfor gå på skarpladt mission i paintball-hallen såvel som der findes et knap 70 meter højt bungyjump på Refshaleøen!

Du kan også fræse med vandscooter ned gennem havnen, leje en lille motorbåd og tøffe rundt i kanalerne eller hvad med en tur på vandski? De varme sommerdage er geniale at tilbringe helt tæt ved vandet, så på Refshaleøen kan du derfor også finde havnebad og café lige ud til havneløbet.

Bliv derfor på øen dagen igennem og nyd udsigten til det glitrende centrum og en kold fadøl efter dagens aktiviteter. Rund dagen lækkert af med at smage på det enorme udvalg af restauranter og streetfood på Refshaleøen – du finder alt fra Noma-inspireret gastronomi, over original mediterransk strand-cuisine til en klassisk hotter med det hele.

På én enkelt dag kan du altså nå en hel del forskellige eventyr på Refshaleøen – og få et fedt indtryk af en ny og meget charmerende side af København!

Del artikel

Andre læser også