Endnu et lækkert sted åbner i Overgade: Her er byens nye Sandwich-og Salatbar

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Nicolai Lommer Larsen foran Lommer's Sandwich & Salat.
Nicolai Lommer Larsen foran Lommer's Sandwich & Salat.

Der sker meget i Overgade for tiden, og selvom overgangen mellem Vestergade og Overgade er lukket, er der bestemt mange gode grunde til at besøge den hyggelige gade.

Vi kunne for nylig berette om den kombinerede delikatesseforretning og spisested La Petite, som er åbnet i Overgade, og på lørdag åbner endnu et spisested.

Der er tale om Lommer’s Sandwich & Salat, som den 26-årige Nicolai Lommer Larsen fra Odense står bag. Nicolai er uddannet tjener, men han har længe drømt om at åbne sit eget sted:

”Jeg har gået med drømmen om at åbne en sandwich- og salatbar i 5-6 år, og så tænkte jeg: ”Nu skal det være.” Jeg har sparet op siden dengang, så jeg har ikke behøvet at låne en eneste krone,” siger Nicolai.

Få 25% rabat på åbningsdagen

På lørdag kan Nicolai endelig åbne dørene op for sin drøm:

”På lørdag holder jeg åbent fra kl. 10-15, hvor man får 25% rabat og gratis drikkevarer. Alle er velkomne til at komme ned og få en gratis cola og se butikken. Man behøver ikke engang købe noget mad,” siger Nicolai.

Lækre råvarer

”Lommer’s Sandwich & Salat adskiller sig fra andre steder ved, at jeg går meget op i lækre råvarer og laver alt fra bunden – med undtagelser af brødet, som er bakeoff. Det er min erfaring, at man herved sikrer den bedste kvalitet hver gang,” siger Nicolai og fortsætter:

”Du kan få en sandwich alle steder, men mange af stederne mangler der det allersidste. F.eks. at man selv håndplukker grøntsagerne om morgenen og hakker dem selv i stedet for at købe nogle, der er skåret ud og vakuumpakket.”

Fokus på studievenlige priser og firmaaftaler

”Jeg bestræber mig efter at være lidt billigere end de andre steder i Odense, så de studerende også kan være med. Jeg kommer f.eks. til at tage 45 kr. for et stort flute, hvor det mange andre steder koster 55 kr.

Jeg vil hellere have 100 igennem, der betaler lidt mindre, end jeg vil have 50 igennem, der betaler en højere pris. Jeg elsker at have travlt og have noget flow igennem, og det, tænker jeg også, er måden at drive en god forretning på; at der hele tiden er flow igennem råvarerne, så de ikke når at blive for gamle,” siger Nicolai.

Nicolai vil også tilbyde firmaaftaler, hvor virksomheder kan få friske sandwich til deres medarbejdere:

”Det kan godt være dyrt at stå at lave madpakker derhjemme, hvor man måske ofte ender med at smide de sidste tre skiver pålæg ud. I stedet synes jeg lige så godt, man kan få det friskt udefra hver dag,” siger Nicolai.

Nicolai gør det ikke for pengene

For Nicolai handler det mere om at udleve en længe ventet drøm end om at tjene gode penge på butikken:

”Det er begrænset, hvad jeg kommer til at tjene. Det lyder måske lidt flot at sige, men det er ikke pga. pengene, at jeg først og fremmest åbner butikken. Jeg gør det, fordi det længe har været min drøm, og fordi jeg vil nyde at stå hernede,” siger Nicolai.

Skræddersyede sandwichs og salater

Hos Lommer’s Sandwich & Salat kan du helt selv bestemme, hvad du vil have i din sandwich eller salat:

”Her kan folk selv bestemme præcis, hvad de vil have i deres sandwich. De kan ikke bare vælge imellem en række forudbestemte varianter,” siger Nicolai.

Herunder kan du få et overblik over menuen hos Lommer’s Sandwich & Salat. Der er mange lækkerier at vælge imellem.

Menuen hos Lommer’s Sandwich & Salat.

Man kan selv vælge, om man vil have sin mad med som takeaway, eller om man vil nyde det inde i butikken.

Åbningstider:
Man-fre 10-19.30
Lør 10-15

Overgade 39
5000 Odense C

 

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.