ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Energikrise – sådan holder du varmen

Af Annoncør

Energikrisen hærger over store dele af verden og i særdeleshed også her i vores lille land, uanset om man bor i Odense eller Ålborg. Det gælder om at bruge ressourcerne fornuftigt, så vi får så meget ud af dem som muligt og sparer på udgifterne, som lige nu er på himmelflugt. Læs med her og få gode råd til at spare på varmeregningen.

Vejret kan mennesket endnu ikke kontrollere, og da kan vi blot håbe på en mild vinter. Her er klimaforandringerne måske vores ven, for de har betydet, at vintrene her i Danmark i dag ikke er nær så kolde som da de ældste medborgere var børn. Alligevel kan det dog sagtens blive koldt.

Hvor godt er dit gulv isoleret?

Hvis gulvet i huset ikke er isoleret godt nok, eller måske slet ikke, kan det betyde meget for både komforten og pengepungen at lægge ekstra isolering under. Er man handyman, kan man gøre det selv, men ellers må man have fat i professionelle. Indhent altid gulvisolering pris flere steder, inden du beslutter dig, og tjek også gerne, at den håndværker, du vælger, har gode anmeldelser, så er du mere sikker på et veludført stykke arbejde.

Træk dørene til

Hvis man er vokset op i 1970’erne kender man sandsynligvis til flere af de gode råd, der også var i spil dengang, hvor der også var energikrise. Et af de gode råd var simpelt hen at lukke dørene, for eksempel mellem en kold gang og den varme stue eller køkken. På den måde kan man holde på varmen og desuden spare lidt, da det varme rum ikke konstant skal indhente den tabte varme, der strømmer ind fra de koldere rum. Sørg derfor for at trække dørene til, hver gang du går ind eller ud af et rum.

Du kan også overveje et tykt gardin ved hoveddøren eller andre steder, hvor det kan trække ind. Et gardin kan i nogen grad fungere som isolering og både øge komforten og altså spare på varmeregningen.

Hold fødderne varme

Endelig kan det være værd at følge et så simpelt råd som at klæde sig varmt på. Brug undertrøje, og gerne en ulden, og sørg for at holde dine fødder varme. Når fødderne er varme, har resten af kroppen lettere ved at holde varmen, og derfor kan et par varme sutsko være af stor værdi, når vinteren sætter ind. Her er der mange forskellige modeller at vælge mellem, og selv et billigt par fra supermarkedet kan være meget værd, når temperaturen falder.

Del artikel

Seneste nyt