MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Energikrise: Stor fastfoodkæde skruer ned for varmen

Af Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Burgerne og fritterne vil fortsat være varme, men det kan godt være, du skal beholde jakken på, når du skal besøge Sunset Boulevard fremover.

Sunset Boulevard,, der er landets største danskejede fastfoodkæde, reducerer nu el- og varmeforbruget i kædens restauranter.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Temperaturen i lobbyerne sænkes til en start med 2 grader, og el-forbruget nedbringes gennem en række konkrete ændringer i lobbyerne og køkkenerne.

Alt sammen nøje udvalgte tiltag, som skal bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen, lyder det.

Skruer ned – uden at gå på kompromis

Der skal spares på varmen i offentlige bygninger, Coop vil skrue ned for energiforbruget i butikkerne og på hovedkontoret, og nu går Sunset Boulevard, der med 41 restauranter i Danmark er landets største danskejede fastfoodkæde, også i gang med at implementere en række nye tiltag, der skal nedbringe energiforbruget i kædens restauranter.  

“Det er helt oplagt lige nu, at vi kigger en ekstra gang ind i, hvor vi kan skrue ned for energiforbruget uden at gå på kompromis med gæsteoplevelsen og arbejdsforholdene i vores restauranter. Selv mindre tiltag kan føre til væsentlig nedbringelse, og det har vi pligt til at reagere på som dansk virksomhed. Både for at bidrage til den generelle reduktion af energiforbruget i samfundet og for at spare på el- og varmeregningen. Vores ambition er at reducere vores samlede el-forbrug med 10-15% om året,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

2 grader ned og mere end 2.769 kW sparet pr restaurant

Kæden skruer blandt andet varmen i lobbyerne ned fra 23 til 21 grader, slukker udvalgte spots i lobbyområderne og skruer i stedet op for hyggen med LED bloklys på særligt udvalgte placeringer, regulerer køleskabstemperaturne for sodavand og implementerer nye procedurer i køkkenerne omkring lys og udstyr. Slukningen af spots alene er udregnet til at reducere det årlige el-forbrug med 2.769 kilowatt pr.restaurant, hvilket fører til en samlet besparelse for kæden på omkring 373.815 kr. om året.   

”Vi tror på de mange små skridt i den rigtige retning og viljen til at turde se og afprøve nye muligheder, som i det her tilfælde f.eks. at se potentialet i faktisk at gøre restauranterne endnu hyggeligere med lavere belysning og LED lys som led i en energi-spareøvelse. Det er helt grundlæggende vigtigt for os ikke at gå på kompromis med gæsteoplevelsen. Derfor skruer vi heller ikke ned til 19 graders varme i første omgang, men starter med de 2 grader,” siger Jens Broch.  

Det at ’starte et sted’, gribe mulighederne og løbende implementere de konkrete forbedringer,der er mulige her og nu,er en af hjørnestene i Jens Brochs lederskab. Sunset Boulevard var også den første danske fastfood kæde til at udfase sugerørene af engangsplast med alternative sugerør af siv- og hvedestrå i februar 2020. I oktober 2020 fjernede kæden desuden som de første legetøjet fra børnemenuen for i stedet sammen med Growing Trees Network at plante træer i de danske skove. 

Del artikel

Andre læser også