Eneste i verden: Helt unik Ferrari kan ses i Odense til Cool Car Race

Skrevet af: Michael Qureshi

På lørdag den 26. maj kan du se en række af de dyreste superbiler i Danmark i Brandts Klædefabrik.

Velgørenhedsløbet Cool Car Race indsamler hvert år penge til børn, som trænger til en ekstra håndsrækning, og i år kan bilentusiaster i Odense glæde sig over verdens eneste Ferrari California indpakket i et unika-kunstværk af den danske Los Angeles-baserede kunstner Mikael B.

Cool Car Race kører i år gennem Sverige, Danmark og Tyskland den 25.-27. maj 2018.

Cool Car Race begyndte i 2012 som et løb for velhavende erhvervsfolk, der gerne ville støtte børn med behov for en ekstra håndsrækning. I 2017 blev der indsamlet 911.484 kr., og i løbet af de seks år, Cool Car Race har eksisteret, har 150 deltagere indsamlet mere end to mio. kroner til velgørenhed.

Fra 2018 går de indsamlede penge til CoolUnite-fonden, som derefter sender pengene videre til børn i Danmark.

I år kører manden bag løbet, marketingdirektør i Coolshop Jacob Risgaard, i en Ferrari, som er indpakket i et unika-kunstværk malet af den nationalt og internationalt anerkendte kunstner Mikael B, der til daglig bor i Los Angeles.

 

Før så Risgaard Ferrari således ud

En af verdens mest unikke Ferrarier

Selve indpakningen af bilen har ejerne af virksomheden FolieDK Jan Edelgaard og Morten Bak-Fredslund stået for. De er begge Danmarksmestre i bilindpakning.

Desværre bliver det første gang i år, at løbet ikke starter i Aalborg. Faktisk rammer superbilerne slet ikke postnummer 9000 i denne omgang. Så vi må nyde Risgaards Ferrari på afstand.

“Målet har været at skabe en af verdens mest unikke Ferrarier, og det, der i begyndelsen lignede en vild og urealiserbar idé, er heldigvis endt med at blive til virkelighed.

Bilen skal være med til at skabe opmærksomhed omkring løbet, som i år har et mål om at nå op over en million indsamlede kroner.

Pengene går direkte videre til børn i Danmark, som af den ene eller anden grund har brug for ekstra støtte og hjælp. Derfor er jeg dybt taknemmelig for, at både Folie.dk og Mikael B har sagt ja til at bidrage til dette utroligt smukke kørende kunstværk,” siger Jacob Risgaard.

Jacob Risgaard

Fik idéen efter foredrag med Risgaard

Idéen til den helt særlige biludsmykning udsprang af et foredrag med netop Jacob Risgaard, som Jan Edelgaard fra FolieDK deltog i for nogle måneder siden. Han blev inspireret af Jacob Risgaards markedsføring, som i høj grad er båret af evnen til at skabe opmærksomhed uden at bruge reklamekroner.

“Jeg ville gerne lave en helt unik folieindpakning, som ikke er set før. Jeg er meget betaget af Mikael Bs kunstværker og skrev og fortalte ham om idéen. Han vendte hurtigt tilbage og var med på at føre projektet ud i livet, og nu står vi med en bil, som kun findes i ét eneste eksemplar i verden,” lyder det fra Jan Edelgaard.

Også for Mikael B har det været en stor oplevelse at se et ellers todimensionelt kunstværk udfolde sig i 3D på Ferrari Californiaens smukke former.

“Det er fantastisk, at jeg kan forene min kunst med et formål, som jeg tror på, og som jeg gerne vil støtte. Jeg har tidligere støttet projekter i samme kategori, så for mig er det en ære at være med til at samle penge ind til velgørenhed, når alle i fællesskab arbejder frivilligt.

Ud over det ser jeg frem til, at mit kunstværk forhåbentlig er med til at sikre et historisk stort beløb til børnene,” siger Mikael B, der ud over selve bilen også har udsmykket en personligt signeret Ferrari-kølerhjelm med samme motiv, som bortauktioneres under løbet.

Kendt håndboldprofil står for CoolUnite-fonden

Det er CoolUnite-fonden, der fra 2018 administrerer alle de indsamlede penge, og i spidsen for den står håndboldspilleren Daniel Svensson. Tidligere har Cool Car Race-løbet indsamlet penge, der er gået til Danmarks første hospice for børn og unge, til skyggebørn i Danmark, kræftramte børn samt børn, som på andre måder har brug for ekstra støtte i en svær tid.

Mads Peter Veiby har tidligere kørt Cool Car Race

Cool Car Race handler ikke om at komme først over målstregen, men derimod om turen, oplevelserne og det at have den rette ånd.

Løbet begynder i år i Sverige og kommer altså til Odense om lørdage. En komplet liste over dette års biler, deltagere og hold kan ses på http://www.coolcarrace.com/drivers-2018.php 

Du kan læse om hele programmet i Odense her

Mikael Bs design, som Jan Edelgaard og Morten Bak-Fredslund har pakket bilen ind i, skal efter løbet udgives som et print, hvor overskuddet går videre til CoolUnite-fonden.

Fakta om Mikael Brandrup

Mikael Brandrup bor og arbejder i Los Angeles. Fra 2008 –2013 grundlagde og drev han designbureauet IDentity Provided. I 2013 etablerede han Mikael B Design Inc., der førte til, at han i 2014 flyttede permanent til Los Angeles.

Mikael B har udstillet både nationalt og internationalt med hovedvægt på den amerikanske kunstscene, hvor han har skabt adskillige vægmalerier og deltaget i projekter for Art Basel/ SCOPE i Miami. Han samarbejder med og har udført projekter for Google, Nike, American Express, Linkedin, Heineken, Stand up 2 Cancer, m.fl.

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk

Gode nyheder: S’vineriet genopstår i Klaregade

Skrevet af: Simone Vestergaard

I 2015 fik Odense S’vineriet Vinapotek.

Det blev lynhurtigt et populært sted, hvor man kunne nyde et glas vin og lidt lækker mad i hyggelige omgivelser.

Et ejerskifte resulterede imidlertid i, at navnet blev ændret til Svinedrengen – Hvin Bar. Men i juni drejede man nøglen om, fordi der ikke var nok kunder.

Men nu er der gode nyheder til dem, der holdt af det oprindelige koncept. S’vineriet genopstår, og det bliver med gamle bekendte.

Begge har selv arbejdet på S’vineriet

André Berkholdt og Pernille Bohn er de nye ejere, og de har begge arbejdet på S’vineriet. De er begge uddannede sommerliers, og de var ikke i tvivl om, at konceptet er for godt til, at det ikke kan gå i Odense.

”Vi håber på at åbne i oktober og gerne så tidligt på måneden som muligt. Vi er i gang med at gøre butikken klar og købe ind, men vi venter på en alkoholbevilling. Planen er, at vi åbner, så snart den er i hus,” fortæller André Berkholdt til MigogOdense.

Han fortæller, at han stoppede på stedet, da han ikke havde sig selv med i det som ansat.

“Jeg har tidligere været en del af S’vineriet, men jeg trak mig, fordi jeg ikke kunne stå inde for konceptet. Nu er det Pernille og jeg, der står i spidsen, og vi har sat vores præg på butikken. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vi håber, at byen tager godt imod det,” forklarer André.

Vil tilbyde gæsterne noget andet

Han mener, at det er vigtigt med et sted, som skiller sig lidt ud fra, hvad man ellers finder i Odense.

”Vi kommer ikke til at lave de vilde ændringer på S’vineriet, men vi kommer til at have et bredere sortiment af unikke og sjove vine fra spændende leverandører.

Vi kommer til at tilbyde vores gæster produkter og oplevelser, de ikke også kan finde på den anden side af gaden,” siger han og supplerer;

”Det er Pernille og jeg, der kommer til at drive forretningen, og vi vil begge være at finde på gulvet, så folk kan stille spørgsmål og mærke vores nærvær og passion. Det er vigtigt for os, at gæsterne får den bedste oplevelse.”

Aftale med Restaurant Bacchus

André og Pernille har lavet en aftale med populære Restaurant Bacchus på, at de leverer forskellige serveringer, som gæsterne kan nyde sammen med vinen.

“Maden bliver også opgraderet. Det bliver simple men bedre retter. Der vil være lidt til enhver smag – både mættende og lette retter.”

Svineriet bliver både vinbar og vinbutik, så gæsterne har mulighed for at købe med hjem,” siger André.

I det store kælderlokale nedenunder er der plads til 70-80 gæster, og i vinbutikken er der også siddepladser.

Smider kvart milliard i projektet: Thorborg bygger i helt ny bydel i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Illustration: Humlebo Gruppen
Illustration: Humlebo Gruppen

Odenses rigeste L’Easy stifteren Niels Thorborg er med til at bygge en helt ny bydel i Odense.

Thorborgs andel kommer fra byggegiganten 3C Groups, og deres investering i projektet kommer til at koste i omegnen af 250 mio. kr.

Der skal efter planen bygges 110 2-plans rækkehuse. Det skriver TV2 Fyn.

Det er det gamle COOP lagerareal mellem Lollandsgade og Østerbro, som danner fundamentet under den nye spirende bydel.

Den har fået navnet Østerlunden, og det er Humlebo Gruppen, som har det overordnede strategiske ansvar på byggeprojektet.

Kommer til at huse 1000 mennesker

Lageret er revet ned, og stedet skal det huse cirka 1000 mennesker. Der skal skabes en masse liv i området.

Boligerne i Østerlunden fordeler sig på fire karreer med et haverum i hver. Boligerne placeres med de laveste ud mod Langelandsgade og Lollandsgade, mens boligerne med fem etager får udsigt ud over Østerbro.

I alt bliver der 416 boliger: 240 lejligheder ud mod Østerbro, 56 boliger i et andet byggefelt og 110 rækkehuse i to plan på området ud mod Lollandsgade.

Omkring boligerne bliver der rekreative fælles grønne områder og udearealer med plads til leg og sport.

Strategi om at bygge flere lejeboliger

Investeringen fra Thorborgs 3C Group falder godt i tråd med strategien om at bygge flere lejeboliger i Odense.

“Vi vil gerne tiltrække gode lejere, og så ønsker vi at beholde vores ejendomme i lang tid. Det er et spørgsmål om at gøre det attraktivt at flytte ind, og det er vi overbeviste om, bliver en god forretning for os,” siger Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i 3C Groups til TV2 Fyn.

L’easy-milliardærens koncern er også bygherre på 160 boliger i Cortex Park nær Syddansk Universitet, som er et projekt til cirka 200 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her

Flot triumf: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for andet år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2018.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

For andet år i træk løb Odense-stedet Restaurant Fynboen med trofæet og den gigantiske ære.

Arkivfoto fra Restaurant Fynboen

Dommerne roste deres kreativitet

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og Malte Bjerring for at forsvare sidste års titel, og det lykkedes til fulde.

Dommerne roste blandt andet en servering med glace med æble og honningsnaps.

Fælles for det store set-up i ODEON var, at de fynske råvarer og fødevareproducenter var i centrum.

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Der var hård konkurrence til Fynboen blandt andet i form af Jesper Danielsen fra Bryggeriet Flakhaven, og den nye kok i byen Jacob Burmølle fra Restaurant Vår, som løb med sidste års andenpladsen.

Andre dygtige kokke fra resten af landet

De tre fynboer fik selskab i konkurrencekøkkenerne af Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen fra Langå ved Randers og Kasper Correll fra Restaurant Uformel i København.

Juryens fire medlemmer bestod af Klavs Styrbæk, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks, Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, leder af Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, folketingspolitiker og tidligere fødevareminister Dan Jørgensen samt Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[a]este lab i København.

Restaurant Fynboen vandt en kontant præmie på 20.000 kr., et smukt trofæ fra Kærbygaard Plankeborde samt en outdoor marketing-kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense.