Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er det en god sovesofa – tænk over disse 5 faktorer

Af Redaktionen

Annonce

En sovesofa er en på mange måder smart løsning – til soveværelset, stuen, gæsteværelset – eller hvor du nu ellers kunne have brug for en kombineret sofa og seng.

Det bliver straks sværere, når du skal finde en god sovesofa. For hvad der er en god sovesofa for andre, er det ikke nødvendigvis for dig. Sovesofaen skal med andre ord passe til netop dig og dine behov.

Netop tilpasningen til dine behov er det, vi tager udgangspunkt i i denne artikel. Frem for at få konkrete anbefalinger af sovesofaer, giver vi dig nemlig her fem faktorer, som du bør overveje, inden du køber din sovesofa.

1. Er sovesofaen med eller uden pocketfjedre?

Indmaden i din sovesofa er nok den vigtigste faktor ift., hvor komfortabel sofaen er.

En sovesofa kan eksempelvis have bonell-fjedre, pocket-fjedre og skum indeni sig.

Det er naturligvis en smagssag, hvilken af løsningerne, du finder bedst. De fleste vil dog nok mene, at sovesofaen med pocket-fjedre, er den variant, som yder en støtte, der kommer tættest på det, du vil få fra en rigtig seng.

Du vil naturligvis generelt skulle forvente, at sovesofaen er dyrere, jo bedre støtten er. Det er dog i sidste ende netop støtten, der gør den største forskel ift. din liggekomfort – og således også din søvn. Derfor kan vi kun anbefale, at du ikke sparer her – men derimod vælger den løsning, du føler dig bedst tilpas med.

2. Er sovesofaen dyr eller billig?

Sovesofaer kommer i mange forskellige prisklasser. Således har vi fundet sovesofaer, som ligger i priser fra godt 4.000 kr. og helt op til knap 21.000 kr.

Trods det store spænd i prisen, så ligger de fleste sovesofaer nok et sted mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. Det er derfor højst sandsynligt også det, som du skal forvente at komme til at slippe for din sofa.

Når du beslutter dig for dit budget, kan vi kun anbefale, at du sætter det efter, hvor meget du kommer til at benytte sofaen.

Kommer du blot til at bruge sovesofaen i ny og næ – eksempelvis som en gæsteseng – behøver du måske ikke den allerdyreste og mest luksuriøse løsning.

Kommer du derimod til at bruge sovesofaen som din primære seng, kan du naturligvis med fordel bruge lidt flere penge på den. Husk i denne forbindelse også på, at du med sovesofaen jo både får en seng og en sofa.

3. Kommer sovesofaen med eller uden opbevaring?

En sovesofa er i forvejen en pladsbesparende løsning. Grunden til dette er, at du jo med sovesofaen slår to fluer med ét smæk – Idet du både får en sofa og en seng.

Der findes imidlertid varianter af sovesofaen, som giver dig endnu mere plads. En sådan løsning er en sovesofa, der kommer med indbygget opbevaring.

Den indbyggede opbevaring vil typisk komme i form af et opbevaringsrum under sofaen. Denne opbevaringsplads kan du så eksempelvis bruge til at gemme sengetøj, gammel elektronik og andre ting af vejen, som du ikke lige har brug for hver dag.

4. Er sovesofaen stor eller lille?

Størrelsen på sovesofaen betyder naturligvis en del for, om du får truffet det rette valg for dig.

Vi kan således kun anbefale, at du noterer dig, hvad sovesofaen måler og så finder en sofa, der passer ind i netop dit rum.

5. Er sovesofaen udført i det rette design?

Sidst men ikke mindst bør du ved valg af sovesofaen sikre dig, at den passer ind i dit hjem.

Sovesofaer kommer i mange forskellige designs og farver:

Lige fra den neutrale grå farve og til den skrigende gule farve.

Og lige fra det simple design, der ikke gør det store væsen ud af sig og til Wegner-designer-sovesofaen.

Del artikel

Andre læser også