Er det en god sovesofa – tænk over disse 5 faktorer

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

En sovesofa er en på mange måder smart løsning – til soveværelset, stuen, gæsteværelset – eller hvor du nu ellers kunne have brug for en kombineret sofa og seng.

Det bliver straks sværere, når du skal finde en god sovesofa. For hvad der er en god sovesofa for andre, er det ikke nødvendigvis for dig. Sovesofaen skal med andre ord passe til netop dig og dine behov.

Netop tilpasningen til dine behov er det, vi tager udgangspunkt i i denne artikel. Frem for at få konkrete anbefalinger af sovesofaer, giver vi dig nemlig her fem faktorer, som du bør overveje, inden du køber din sovesofa.

1. Er sovesofaen med eller uden pocketfjedre?

Indmaden i din sovesofa er nok den vigtigste faktor ift., hvor komfortabel sofaen er.

En sovesofa kan eksempelvis have bonell-fjedre, pocket-fjedre og skum indeni sig.

Det er naturligvis en smagssag, hvilken af løsningerne, du finder bedst. De fleste vil dog nok mene, at sovesofaen med pocket-fjedre, er den variant, som yder en støtte, der kommer tættest på det, du vil få fra en rigtig seng.

Du vil naturligvis generelt skulle forvente, at sovesofaen er dyrere, jo bedre støtten er. Det er dog i sidste ende netop støtten, der gør den største forskel ift. din liggekomfort – og således også din søvn. Derfor kan vi kun anbefale, at du ikke sparer her – men derimod vælger den løsning, du føler dig bedst tilpas med.

2. Er sovesofaen dyr eller billig?

Sovesofaer kommer i mange forskellige prisklasser. Således har vi fundet sovesofaer, som ligger i priser fra godt 4.000 kr. og helt op til knap 21.000 kr.

Trods det store spænd i prisen, så ligger de fleste sovesofaer nok et sted mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. Det er derfor højst sandsynligt også det, som du skal forvente at komme til at slippe for din sofa.

Når du beslutter dig for dit budget, kan vi kun anbefale, at du sætter det efter, hvor meget du kommer til at benytte sofaen.

Kommer du blot til at bruge sovesofaen i ny og næ – eksempelvis som en gæsteseng – behøver du måske ikke den allerdyreste og mest luksuriøse løsning.

Kommer du derimod til at bruge sovesofaen som din primære seng, kan du naturligvis med fordel bruge lidt flere penge på den. Husk i denne forbindelse også på, at du med sovesofaen jo både får en seng og en sofa.

3. Kommer sovesofaen med eller uden opbevaring?

En sovesofa er i forvejen en pladsbesparende løsning. Grunden til dette er, at du jo med sovesofaen slår to fluer med ét smæk – Idet du både får en sofa og en seng.

Der findes imidlertid varianter af sovesofaen, som giver dig endnu mere plads. En sådan løsning er en sovesofa, der kommer med indbygget opbevaring.

Den indbyggede opbevaring vil typisk komme i form af et opbevaringsrum under sofaen. Denne opbevaringsplads kan du så eksempelvis bruge til at gemme sengetøj, gammel elektronik og andre ting af vejen, som du ikke lige har brug for hver dag.

4. Er sovesofaen stor eller lille?

Størrelsen på sovesofaen betyder naturligvis en del for, om du får truffet det rette valg for dig.

Vi kan således kun anbefale, at du noterer dig, hvad sovesofaen måler og så finder en sofa, der passer ind i netop dit rum.

5. Er sovesofaen udført i det rette design?

Sidst men ikke mindst bør du ved valg af sovesofaen sikre dig, at den passer ind i dit hjem.

Sovesofaer kommer i mange forskellige designs og farver:

Lige fra den neutrale grå farve og til den skrigende gule farve.

Og lige fra det simple design, der ikke gør det store væsen ud af sig og til Wegner-designer-sovesofaen.

Gratis afbestilling giver tryghed: Smageriets konfirmationsmenuer har alt til den store dag

Skrevet af: Redaktionen

Bøgen, der springer ud, flere solskinstimer og glade konfirmander plejer at være sikre tegn på forårets kommen.

Status er dog, at vi i år står i et andet scenarie, og mange konfirmationsfester er blevet aflyst eller rykket.

Det kan være utrygt at skulle lægge for mange planer for den festlige dag, men med Smageriet bliver maden ikke én af dem – her kan du nemlig gratis tilpasse eller afbestille menuen indtil 8 dage før levering. Tjek det ud lige her

Fleksibel med gratis afbestilling

På trods af stadig mange ubekendte kan du trygt bestille din konfirmationsmenu hos Smageriet.

Smageriet leverer gennemtænkte konfirmationsmenuer til hele landet – og man kan helt gratis tilpasse og annullere bestillingen helt frem til 8 dage før konfirmationen.

Med den udvidede fleksibilitet kan man uden problemer få den dag, man drømmer om fyldt med familie, venner og den gode mad som samlingspunkt.

Foto PR

Flere forskellige menuer som både buffet eller tallerkenanretning

Når du lader Smageriet stå for maden til konfirmationen, kan du glæde dig til smagsoplevelser udover det sædvanlige.

Du kan bestille din menu allerede nu – der er flere forskellige menuer at vælge imellem og alt leveres færdigtilberedt i hele landet (fastland & brofaste øer) og anrettet på flot, hvidt porcelæn.

Uanset om I foretrækker buffet eller færdigtilberedt mad til tallerkenserveringer kan Smageriet imødekomme jeres ønsker.

De tilbyder nemlig både velsmagende konfirmationsmenuer med enten 2 og 3 retter fra 199,- pr. kuvert, som kunne friste med rosastegt oksefilet, bearnaisesauce, nye kartofler i brunet smør, grønne asparges og knasende frisk salat med jordbær.

Foto PR

Her er også mulighed for større konfirmationsbuffeter (fra 159,- pr. kuvert), og du sammensætter selv blandt et stort udvalg af forskelligt kød, lækre salater, kartofler & tilbehør.

Maden anrettes på fade á mellem 10-15 kuverter, så der er flere muligheder for servering enten på buffet eller som bordservering.

Det giver gode, fleksible muligheder i forhold til bordplan og god plads mellem jeres gæster.

Uanset om I vælger tallerkenservering eller fadanretning, så slip for besværet i køkkenet og lad Smageriet stå for den kulinariske del af jeres helt særlige dag.

Hvad: Smageriets konfirmationsmenuer
Hvor: Leveres i hele landet (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Smageriet tilpasser levering efter din spisetid
Hvor meget: Fra 159 kr./kuvert (ex. miljøtillæg & levering)
Hvordan: Læs mere lige her

Her laver de overdådige donuts: Donut-shop i Odense genåbner på fredag

Skrevet af: Daniel Poulsen

I stuen på Odense Banegård venter Kanita Muminovic sammen med resten af sit hold spændt på, at det bliver fredag.

Hun er butikschef hos butikken Mr. CoDo, der genåbner på fredag den 29. maj, efter Odenses helt nye donut-shop var tvunget til at lukke ned i midten af marts grundet Corona-krisen.

Men nu tager man revanche.

Butikken kommer til at bugne af lækre donuts, og som tilbehør bliver der mulighed for at kombinere en menu med en donut og kaffe til en skarp pris.

Mr. CoDo vil også have kolde drikkevarer klar i køleskabet og byder også på varm kakao til tørstige gæster, fortæller de, da MigogOdense kigger forbi.

En masse variationer af donuts

Kanita Muminovic fortæller begejstret til MigogOdense, at donut-shoppen vil prøve at have så mange forskellige og eksperimenterende donuts som muligt.

“Det er faktisk forskelligt, hvad vi har af udvalg. Vi varierer hver dag. Vi vil satse på at have de største donuts, have fyld i dem og så mange variationer, at folk altid kan prøve noget forskelligt, når de kommer forbi,” fortæller butikschefen.

Teamet bag Mr. CoDo vil rigtig gerne vise en masse odenseanere, at de stadig laver donuts med masser af smag, flot pynt  og fyld.

Fra fredag den 29. maj og 14 dage frem får man en donut til kun 15 kroner, så der er masser af muligheder for at få smagt et pragteksemplar af en donut – eller en hel kasse hvis man er virkelig lækkersulten.

Butikken vil desuden have berlinere med fyld og frugt med chokolade til de gæster, der har lyst til at snacke noget andet end donuts, når de er forbi i den genåbnede butik.

Der er faktisk mere at glæde sig over. For i løbet af kort tid vil Mr. CoDo udvide med en ekstra afdeling, hvor de vil lange velsmagende donuts over disken.

Vind donuts fra Mr. CoDo

Er du hurtig, kan du nå at vinde fire donuts fra butikken. I en konkurrence i forbindelse med genåbningen udlodder stedet 4 x 4 valgfrie donuts.

Du kan deltage her og måske være heldig, hvis du deltager inden torsdag aften.

Er heldet ikke med dig i denne omgang, skal du ikke fortvivle.

Ejeren forsikrer, at der kommer masser af konkurrencer, da teamet hver uge vil afholde en minikonkurrence på deres Facebook-side. Manager hos Mr. CoDo, Kanita Muminovic, uddyber konceptet til MigogOdense.

“Nogle gange bliver det til børn, andre gange til mødre, til studerende eller til fodboldhold. Vi kan komme ud til en masse forskellige mennesker, og det er netop, hvad vi gerne vil med disse konkurrencer.

Som en ekstra ting vil donutshoppen desuden levere gratis til erhverv ved bestillinger over 20 donuts, så festligheder af enhver art kan have velsmagende kager.

Den gratis service vil allerede gælde fra genåbningen fredag, så alle kan nyde en solid donut, hvis en reception, fødselsdag eller weekenden skal fejres lidt ekstra.

Hvad: Genåbning af Mr. CoDo d. 29. maj klokken 10.

Hvor: Østre Stationsvej 27, 5000 Odense C

Åbningstider: mandag til søndag fra 10:00-19:00

Facebook: https://www.facebook.com/Mr-CoDo

24 grader venter i Odense: Det fantastiske vejr starter i pinsen

Skrevet af: Redaktionen

Den netop overståede weekend bød på masser af regn og blæst.

Så det er i den grad opløftende med udsigt til masser af sol og sommerlige temperaturer i pinsen. Det starter allerede på torsdag d. 28. maj, hvor DMI lover masser af sol og op til 20 grader.

Fredag bliver der masser af sol i Odense og temperaturer, som holder sig i omegnen af de 20 grader.

Det er et højtryk, som lægger sig over Danmark, som udløser de høje temperaturer.

Der bliver rig lejlighed til at nyde weekenden og den ekstra fridag med 2. pinsedag på mandag d. 1 juni, hvor det ser ud til at ligge meget stabilt omkring de 18 skønne grader.

Selv om de fleste skal tilbage til hverdagen efter pinsen, så kan man i hvert fald godt nyde, at man lover hele 24 grader i Odense-området onsdag d. 3. juni.

Vejrudsigten for den kommende uge i Odense – Kilde: DMI

Juni starter sommerligt

Det betragtes som en sommerdag, når temperaturen runder 25 grader, så juni starter sommerligt.

“Der venter sommerligt vejr i pinsen, som er perfekt til at være uden for og til at grille. Især på Fyn og i Jylland kan man komme helt op omkring de 23-24 grader,” forklarer Frank Nielsen, vagthavende ved DMI.

Så man kan godt finde solcremen frem og gør grillen klar til nogle hyggelige dage.