Er en hulmursisolering en god ide?
Ønsker du at betale mindre i varme er det en god ide at få tjekket om dit hus er blevet hulmursisoleret. Ofte er huse der er bygget før 1980 ikke hulmursisoleret og der kan være mange penge at spare ved at få det gjort.
Ofte vil besparelsen være tjent ind inden for 2-3 år, samtidig med at det gør det muligt at skifte oliefyret ud med en varmepumpe, hvor et af de få krav der er, for at det er en optimal varmekilde er, at huset er velisoleret.
Beregn selv prisen på en hulmursisolering
I flg. fageksperten Søren S. Hansen fra Bolux.dk koster det omkring 15.000 kr. at få et hus på omkring 120 m2 at få huset hulmursisoleret. På Bolux.dk er det muligt med få oplysninger selv at beregne hvad det vil koste.
Hulmursisolering vil typisk betyde en årlig besparing på omkring 10.000 kr. Samtidig vil du spare miljøet for en masse CO2 og dit hus vil stige i værdi.
Gør brug af en fagekspert
Når du skal have undersøgt om dit hus er hulmursisoleret, er det en god ide i flg. Bolux.dk ekspert Søren S. Hansen at få en fagekspert ud til at foretage målingerne og samtidig give dig gode råd og vejledning. En forkert hulmursisolering kan forårsage svamp i dit hus, så det er vigtigt at få den rette vejledning og den rette isolering. Beregn besparelsen her på hulmursisolering
Hvad er en hulmur egentlig?
Et hus har typisk en for- og bagmur og det er det hulrum der er imellem de 2 mure der kaldes en hulmur. Begge murer er separate men er forbundet af faste bindere som eks. mursten eller ståltrådsbindere. Jo større mellemrum jo bedre isolering er det muligt at få.
Selvom det anbefales at få en ekspert ud for at undersøge huset og foretage selve isoleringen, er det muligt selv at undersøge om der er en hulmur. Er din mur mere end 24 cm tyk, er der en stor sandsynlighed for, at der er et hulrum og det er muligt at få foretaget en hulmursisolering.
Hvilken isoleringsmaterialer er bedst?
Der findes isolering af mange forskellige typer og fælles for dem er at de er lette og forekommer i granuleret form som f.eks. korn eller meget små stykker for at sikre at der er så lidt luft som muligt efterfølgende. Samtidig er det materiale der ikke er god til at lede varme videre.
Alle materialerne skal samtidig leve op til bygningsreglementets krav om isoleringsevne og samtidig være brand og fugtsikkert.
- Stenuld
Også bedre kendt som Rockwool og i en smuldret udgave anvendes det til hulmursisolering.
- Glasuld
Består af spundet glasmasse og er ligesom stenuld både vand og brænd afvisende.
- Ekspanderbart polystyren (EPS)
Er oliebaseret flamingo der skummer op og er både let og luftigt. Det er brandfarligt og må derfor kun bruges under særlige omstændigheder.
- Papirisolering
Er lavet af genbrugspapir og er tilsat salte og andre brandhæmmende midler. Er dit hus ekstra fugtigt, anbefales det ikke at benytte papirisolering.