Er en hulmursisolering en god ide?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Ønsker du at betale mindre i varme er det en god ide at få tjekket om dit hus er blevet hulmursisoleret. Ofte er huse der er bygget før 1980 ikke hulmursisoleret og der kan være mange penge at spare ved at få det gjort.

Ofte vil besparelsen være tjent ind inden for 2-3 år, samtidig med at det gør det muligt at skifte oliefyret ud med en varmepumpe, hvor et af de få krav der er, for at det er en optimal varmekilde er, at huset er velisoleret.

Beregn selv prisen på en hulmursisolering

I flg. fageksperten Søren S. Hansen fra Bolux.dk koster det omkring 15.000 kr. at få et hus på omkring 120 m2 at få huset hulmursisoleret. På Bolux.dk er det muligt med få oplysninger selv at beregne hvad det vil koste.

Hulmursisolering vil typisk betyde en årlig besparing på omkring 10.000 kr. Samtidig vil du spare miljøet for en masse CO2 og dit hus vil stige i værdi.

Gør brug af en fagekspert

Når du skal have undersøgt om dit hus er hulmursisoleret, er det en god ide i flg. Bolux.dk ekspert Søren S. Hansen at få en fagekspert ud til at foretage målingerne og samtidig give dig gode råd og vejledning. En forkert hulmursisolering kan forårsage svamp i dit hus, så det er vigtigt at få den rette vejledning og den rette isolering. Beregn besparelsen her på hulmursisolering

Hvad er en hulmur egentlig?

Et hus har typisk en for- og bagmur og det er det hulrum der er imellem de 2 mure der kaldes en hulmur. Begge murer er separate men er forbundet af faste bindere som eks. mursten eller ståltrådsbindere. Jo større mellemrum jo bedre isolering er det muligt at få.

Selvom det anbefales at få en ekspert ud for at undersøge huset og foretage selve isoleringen, er det muligt selv at undersøge om der er en hulmur. Er din mur mere end 24 cm tyk, er der en stor sandsynlighed for, at der er et hulrum og det er muligt at få foretaget en hulmursisolering.

Hvilken isoleringsmaterialer er bedst?

Der findes isolering af mange forskellige typer og fælles for dem er at de er lette og forekommer i granuleret form som f.eks. korn eller meget små stykker for at sikre at der er så lidt luft som muligt efterfølgende. Samtidig er det materiale der ikke er god til at lede varme videre.

Alle materialerne skal samtidig leve op til bygningsreglementets krav om isoleringsevne og samtidig være brand og fugtsikkert.

  • Stenuld

Også bedre kendt som Rockwool og i en smuldret udgave anvendes det til hulmursisolering.

  • Glasuld

Består af spundet glasmasse og er ligesom stenuld både vand og brænd afvisende.

  • Ekspanderbart polystyren (EPS)

Er oliebaseret flamingo der skummer op og er både let og luftigt. Det er brandfarligt og må derfor kun bruges under særlige omstændigheder.

  • Papirisolering

Er lavet af genbrugspapir og er tilsat salte og andre brandhæmmende midler. Er dit hus ekstra fugtigt, anbefales det ikke at benytte papirisolering.

Masser af retro- og loppefund: Kom til kæmpe loppemarked i weekenden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Det store loppemarked i Storms Pakhus er altid et tilløbsstykke i Odense.

Hvert eneste år trækker tusinder ned til Odense Havn for at gøre retro- og loppefund.

Inden sæsonen slår om og loppemarkedet kan rykke udenfor, afholdes det kæmpestore genbrugs- og retromarked inde i pakhuset.

Det bliver mere præcist den kommende weekend, søndag den 2. februar kl. 11.00.

Ryd ud i skabet

Der bliver masser af stande på det store genbrugs- og retromarked, og man kommer helt sikkert til at finde noget retroguld.

Skulle man selv sidde derhjemme og trænge til at få ryddet ud i skabet eller af børnenes legetøj, så kan man også booke en stand til Odense Loppemarked.

Det sidste indendørs loppemarked bliver den 1. marts.

Læs mere her.

Hvad: Odense Loppemarked i Storms Pakhus

Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Hvornår: 2. februar, kl. 11.00

Burgere, bajere og football: Kom til Super Bowl-event i Arkaden

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Næste weekend kan vi endnu engang se frem til en af verdens største sportsbegivenheder, når den 54. udgave af Super Bowl finder sted på Hard Rock Stadium i Florida.

Den amerikanske nationalsport tiltrækker stadig flere og flere fans kloden rundt, og er du én af dem, behøver du heldigvis ikke tage hele vejen til Guds eget land for at opleve den helt rette stemning.

Arkaden Street Food afholder et brag af en Super Bowl-event og inviterer alle interesserede til en fantastisk aften/nat med burgere, bajere og chicken tenders i bedste amerikanske stil.

catch dine kammerater og tackle din vej ned til Arkaden til en aften fyldt med amerikansk fodbold.

Storskærm og mad hele natten

Arkaden sender direkte fra Hard Rock Stadium i Miami hele aftenen og natten, inkl. optakt, show og finale-kampen, som står mellem legendariske San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs.

Eventet starter søndag aften klokken 22.00 og fortsætter ind til den lyse morgen.

Du kan enten købe en entré-billet til 59 kr eller en menu-billet, som inkluderer en street food menu samt en amerikansk øl eller Coca Cola.

Med en menu-billet til 159 kr kan du enten vælge mellem en af LET’S B FRANK burgere med Frank’s fritter og dip eller HARALD’S BURGER.

Er du mere til kylling, kan du for 139 kr få chicken tenders med pomfritter, dip og coleslaw fra Chicken’n Chips.

Bliver du ekstra snackish i løbet af natten, holder de tre boder heldigvis åben.

Vildt half-time show

Udover en stor sportslig oplevelse er Super Bowl også kendetegnet ved de vildeste pauseshows.

I år kan vi se frem til underholdning fra både Jennifer Lopez og Shakira – og får du selv lyst til at ryste hofterne lidt til showet, forestiller vi os, at det også er tilladt.

Læs mere her.

Hvad: Super Bowl på Arkaden Street Food
Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense
Hvornår: Søndag 2. februar, kl. 22:00 – mandag den 3. februar, kl. 04:30

Flaskerne skal tømmes: Lørups Vinstue inviterer til Sjatfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Lørups Vinstue
Foto: Lørups Vinstue

Sidste år kunne det legendariske værtshus Lørups Vinstue fejre fødseldag efter 83 fornemme år i Odense.

Alderen har selvsagt sat sine tegn på den gamle beværtning, og ejerne har derfor besluttet, at det er tid til et ansigtsløft.

Vinstuen lukkes derfor ned et par uger i februar til renovation, men før håndværkerne kommer, beder ejerne om hjælp med at tømme deres fustager og flasker til en såkaldt “sjatfest.”

Festen foregår lørdag den 1. februar fra dørene åbner kl. 10.00 til lukningen kl. 03.00 næste morgen, og der 20% på drikkevarer hele dagen.

Som enhver anden lørdag er der også musik denne lørdag, hvor flyglet spiller fra kl. 11.00 til 13.00 om formiddagen.

Tilbage den 21. februar

Stamgæster og andre festlige sjæle behøver ikke savne Lørups Vinstue i lang tid.

Beværtningen vender stærkt tilbage fredag den 21. februar og har allerede en masse aktiviteter planlagt.

Man kan bl.a. nyde livemusik hver lørdag, deltage i Lørups Quizzen i marts eller være med i “Rundt om flyglet” den 3. torsdag i måneden.

Læs mere om Sjatfesten her.

Hvad: Sjatfest på Lørups Vinstue

Hvor: Lørups Vinstue, Claus Bergs Gade 5, 5000 Odense

Hvornår: 1. februar, kl. 10.00-03.00