Er kollegielivet noget for dig?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Hvis du drømmer om at bo i Odense men ikke er gammel nok til at forlade reden, kan det være du skal skrive dig op til en ungdomsbolig Odense. Du kan skrive dig op til en ungdomsbolig, den dag du fylder 15 år og du kan flytte ind, når du fylder 18 år. En ungdomsbolig kan både være en lejlighed, som kan få lov til at leje, hvis du er studerende og det kan være et kollegieværelse. Der er forskellige regler fra sted til sted, så sæt dig ind i, hvordan udvælgelsesprocessen foregår der, hvor du gerne vil bo. Nogle steder skriver man sig op, og når de kommer til dit nummer på listen, får du tilbudt boligen. Andre steder skal man skrive en ansøgning, som bliver vurderet af et udvalg.

Inden man skriver sig op til et kollegieværelse, skal man overveje, om man vil befinde sig godt med en boligform, hvor man bor meget tæt på andre mennesker. Det kan være en stor udfordring at få det til at fungere med så mange forskellige mennesker, men det er en udfordring som er værd at give sig selv. Man kan lære meget om sig selv, andre mennesker, konflikthåndtering og sociale strukturer ved at bo mange mennesker under samme tag.

Der er mange gode ting at sige om at bo på kollegie og ofte knytter man venskaber for livet der.

Du kommer til at bo med mennesker, som er samme sted i livet som dig og som kender til frustrationerne ved eksamensperioder, irriterende forældre, udfordringerne med det modsatte køn og frustrerende tanker om fremtiden. Du kommer til at lære dine medkollegianere at kende på godt og ondt og det kan give tætte venskabsbånd.

Hvis du er bange for ikke at blive en del af fællesskabet, skal du ikke bekymre dig. På de fleste kollegier foregår der en masse sociale aktiviteter, som har til formål at ryste folk sammen. Som oftest laver man på skift aftensmad til dem, man bor på gang med. På den måde kan du lære de andre at kende på en stille og rolig hverdagsagtig måde. Desuden er det normalt, at der bliver arrangeret fester og andre aktiviteter i weekenderne, som kan give dig muligheden for at se dine naboer fra en mere festlig side. Så selvom det kan lyde som en stor mundfuld at flytte ind på et kollegie med fremmede mennesker, får du helt sikkert en masse oplevelser med dig derfra.

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres