Er kollegielivet noget for dig?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Hvis du drømmer om at bo i Odense men ikke er gammel nok til at forlade reden, kan det være du skal skrive dig op til en ungdomsbolig Odense. Du kan skrive dig op til en ungdomsbolig, den dag du fylder 15 år og du kan flytte ind, når du fylder 18 år. En ungdomsbolig kan både være en lejlighed, som kan få lov til at leje, hvis du er studerende og det kan være et kollegieværelse. Der er forskellige regler fra sted til sted, så sæt dig ind i, hvordan udvælgelsesprocessen foregår der, hvor du gerne vil bo. Nogle steder skriver man sig op, og når de kommer til dit nummer på listen, får du tilbudt boligen. Andre steder skal man skrive en ansøgning, som bliver vurderet af et udvalg.

Inden man skriver sig op til et kollegieværelse, skal man overveje, om man vil befinde sig godt med en boligform, hvor man bor meget tæt på andre mennesker. Det kan være en stor udfordring at få det til at fungere med så mange forskellige mennesker, men det er en udfordring som er værd at give sig selv. Man kan lære meget om sig selv, andre mennesker, konflikthåndtering og sociale strukturer ved at bo mange mennesker under samme tag.

Der er mange gode ting at sige om at bo på kollegie og ofte knytter man venskaber for livet der.

Du kommer til at bo med mennesker, som er samme sted i livet som dig og som kender til frustrationerne ved eksamensperioder, irriterende forældre, udfordringerne med det modsatte køn og frustrerende tanker om fremtiden. Du kommer til at lære dine medkollegianere at kende på godt og ondt og det kan give tætte venskabsbånd.

Hvis du er bange for ikke at blive en del af fællesskabet, skal du ikke bekymre dig. På de fleste kollegier foregår der en masse sociale aktiviteter, som har til formål at ryste folk sammen. Som oftest laver man på skift aftensmad til dem, man bor på gang med. På den måde kan du lære de andre at kende på en stille og rolig hverdagsagtig måde. Desuden er det normalt, at der bliver arrangeret fester og andre aktiviteter i weekenderne, som kan give dig muligheden for at se dine naboer fra en mere festlig side. Så selvom det kan lyde som en stor mundfuld at flytte ind på et kollegie med fremmede mennesker, får du helt sikkert en masse oplevelser med dig derfra.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00