Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er kollegielivet noget for dig?

Af Redaktionen

Hvis du drømmer om at bo i Odense men ikke er gammel nok til at forlade reden, kan det være du skal skrive dig op til en ungdomsbolig Odense. Du kan skrive dig op til en ungdomsbolig, den dag du fylder 15 år og du kan flytte ind, når du fylder 18 år. En ungdomsbolig kan både være en lejlighed, som kan få lov til at leje, hvis du er studerende og det kan være et kollegieværelse. Der er forskellige regler fra sted til sted, så sæt dig ind i, hvordan udvælgelsesprocessen foregår der, hvor du gerne vil bo. Nogle steder skriver man sig op, og når de kommer til dit nummer på listen, får du tilbudt boligen. Andre steder skal man skrive en ansøgning, som bliver vurderet af et udvalg.

Inden man skriver sig op til et kollegieværelse, skal man overveje, om man vil befinde sig godt med en boligform, hvor man bor meget tæt på andre mennesker. Det kan være en stor udfordring at få det til at fungere med så mange forskellige mennesker, men det er en udfordring som er værd at give sig selv. Man kan lære meget om sig selv, andre mennesker, konflikthåndtering og sociale strukturer ved at bo mange mennesker under samme tag.

Der er mange gode ting at sige om at bo på kollegie og ofte knytter man venskaber for livet der.

Du kommer til at bo med mennesker, som er samme sted i livet som dig og som kender til frustrationerne ved eksamensperioder, irriterende forældre, udfordringerne med det modsatte køn og frustrerende tanker om fremtiden. Du kommer til at lære dine medkollegianere at kende på godt og ondt og det kan give tætte venskabsbånd.

Hvis du er bange for ikke at blive en del af fællesskabet, skal du ikke bekymre dig. På de fleste kollegier foregår der en masse sociale aktiviteter, som har til formål at ryste folk sammen. Som oftest laver man på skift aftensmad til dem, man bor på gang med. På den måde kan du lære de andre at kende på en stille og rolig hverdagsagtig måde. Desuden er det normalt, at der bliver arrangeret fester og andre aktiviteter i weekenderne, som kan give dig muligheden for at se dine naboer fra en mere festlig side. Så selvom det kan lyde som en stor mundfuld at flytte ind på et kollegie med fremmede mennesker, får du helt sikkert en masse oplevelser med dig derfra.

Del artikel

Andre læser også