Er kollegielivet noget for dig?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Hvis du drømmer om at bo i Odense men ikke er gammel nok til at forlade reden, kan det være du skal skrive dig op til en ungdomsbolig Odense. Du kan skrive dig op til en ungdomsbolig, den dag du fylder 15 år og du kan flytte ind, når du fylder 18 år. En ungdomsbolig kan både være en lejlighed, som kan få lov til at leje, hvis du er studerende og det kan være et kollegieværelse. Der er forskellige regler fra sted til sted, så sæt dig ind i, hvordan udvælgelsesprocessen foregår der, hvor du gerne vil bo. Nogle steder skriver man sig op, og når de kommer til dit nummer på listen, får du tilbudt boligen. Andre steder skal man skrive en ansøgning, som bliver vurderet af et udvalg.

Inden man skriver sig op til et kollegieværelse, skal man overveje, om man vil befinde sig godt med en boligform, hvor man bor meget tæt på andre mennesker. Det kan være en stor udfordring at få det til at fungere med så mange forskellige mennesker, men det er en udfordring som er værd at give sig selv. Man kan lære meget om sig selv, andre mennesker, konflikthåndtering og sociale strukturer ved at bo mange mennesker under samme tag.

Der er mange gode ting at sige om at bo på kollegie og ofte knytter man venskaber for livet der.

Du kommer til at bo med mennesker, som er samme sted i livet som dig og som kender til frustrationerne ved eksamensperioder, irriterende forældre, udfordringerne med det modsatte køn og frustrerende tanker om fremtiden. Du kommer til at lære dine medkollegianere at kende på godt og ondt og det kan give tætte venskabsbånd.

Hvis du er bange for ikke at blive en del af fællesskabet, skal du ikke bekymre dig. På de fleste kollegier foregår der en masse sociale aktiviteter, som har til formål at ryste folk sammen. Som oftest laver man på skift aftensmad til dem, man bor på gang med. På den måde kan du lære de andre at kende på en stille og rolig hverdagsagtig måde. Desuden er det normalt, at der bliver arrangeret fester og andre aktiviteter i weekenderne, som kan give dig muligheden for at se dine naboer fra en mere festlig side. Så selvom det kan lyde som en stor mundfuld at flytte ind på et kollegie med fremmede mennesker, får du helt sikkert en masse oplevelser med dig derfra.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her