Er OBs tid snart kommet til at vinde Superligaen igen?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Miraklet i Madrid er snart 25 år gammelt, og det er efterhånden også ved at være nogle år siden, at OB havde noget, der minder om succes i Superligaen. Er tiden snart inde til at gentage fordums medaljebedrifter, og hvad skal der til for, at det bliver en realitet?

Sidste gang et OB-hold kunne hænge en medalje om halsen, var den lavet af sølv, og kalenderen skrev 2011. Her havde klubben dog kunnet hænge tilsvarende sølvmedaljer om halsen de foregående år. Før det havde OB vundet sølv i 1993 samt bronzemedaljer i 1996 og 2006, men guldet lader stadig vente på sig. Som Danmarks tredjestørste by med et stort opland af klubber og spillere at plukke fra, burde det snart være OBs tur til at løfte guldpokalen igen, og klubben har da også gennem tiden leveret nogle flotte resultater på den internationale scene. OB overraskede de fleste i 1994-95, da klubben samlede slog tyske FC Kaiserslautern og spillede sig videre til 3. runde af UEFA Cuppen.   Og de fleste voksne Odenseaner kan sikkert huske jubelscenerne, da OB overraskede alt og alle og i den følgende runde gik videre på reglen om flest udebanemål over Real Madrid, og de odenseanere, som ikke var født, har sikkert fået fortalt historien igen og igen. Eventyret sluttede i kvartfinalen mod italienske Parma, som samlet vandt 1-0. OB overraskede selv de største og mest erfarne bookmakere dengang og måske er det tid til at overraske bookmakere og deres spillere igen. Der er nemlig gode odds at hente og selv på fx Betfair får nye spillere en velkomstbonus på 100% for indskud op til 1000 kr.

Peter Utaka 2011-2.jpg by Piotr Drabik [CC BY 2.0]

Hvor bliver guldet af?

Men man kan ikke leve af eller på fortiden, og når OB nu kan præstere så flot mod nogle af verdens største og mest berømte klubber, hvorfor har de så ikke vundet Danmarksmesterskabet i nyere tid? Man skal helt tilbage til 1989, hvor OB sidste gang kunne hænge guldmedaljer om halsen og løfte den gyldne pokal. Først og fremmest skal OB blive mere stabile i deres resultater, især mod de største konkurrenter. I de første fire opgør i sæsonen 2019/20 har klubben allerede mødt to af de største konkurrenter Brøndby og FC København og tabt begge kampe. Så hjælper det ikke, at mindre opgør som mod Lyngby og Roskilde er endt med fynsk sejr.

I sidste sæson spillede OB tætte opgør mod FCK, men trak aldrig de længste strå, og det er detaljer som dette, der afgør, om man ender på sejrsskamlen eller ej. Med 10 mål i fire kampe kan man ikke beskylde holdet for at spille kedeligt og målfattigt, men måske er det netop en større kynisme og mindre ambitioner om at levere underholdende fodbold, der skal til, hvis man vil vinde mesterskabet? Det er kedeligt for fodbolden og tilskuerne, men det er denne form for taktisk snilde og ambitioner, som har betydet, at afrikanske hold i højere grad er kommet på fodboldlandkortet, samt at Grækenland i 2006 vandt Europamesterskabet i fodbold. Fodbold har før overrasket – måske er det snart OBs tur?

Vilde gourmethotdogs: Devil Dogs er endelig åbnet i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

For et par måneder siden kunne vi fortælle den glædelige nyhed, at Odense ville få et gourmet hotdog-sted.

Et fast-food-alternativ til pizza og burgere i form af gourmet hotdogs, der smager lige så forrygende som de ser ud.

Den planlagte åbning gik efter 1. april, men så kom Corona buldrende og smadrede alle planer.

Nu er der dog særdeles godt nyt, hvis du har savnet den raffinerede version af pølse i brød.

Devil Dogs med Mik Fabricius i spidsen er endelig åbnet i Storms Pakhus.

“Den første uge er overstået. Der er blevet langet hundredevis af dogs over disken med positiv respons fra glade gæster.” fortæller Mik om åbningen af Devil Dogs.

“Jeg har arbejdet som skolelærer i Vollsmose de seneste 11 år, men jeg har altid elsket at lave mad.

Byens lækreste pølsebrød

At Miks hjerte virkelig banker for projektet, er der ingen tvivl om, når man hører om den lange proces, han har været igennem for at forfine sine hotdogs.

“Jeg havde ni bagere i gang med at lave dej og til sidst, valgte jeg den lokale bager Fru Lund.

Vi skruede på smag og konsistens, så nu kan jeg servere det lækreste pølsebrød,” forklarer madentusiasten.

Pølsebrødet er bl.a. sødet med honning, krydret med kardemomme og blandet med kartoffelmos for at gøre det dejligt svampet.

Den eksperimenterende facon gennemsyrer hele konceptet, og man vil tit se udskiftninger på menukortet.

“Vi vil altid have mindst tre hotdogs på kortet, som bliver skiftet ud efter vind og vejr.

Det kommer an på sæson, hvad kunderne efterspørger, og hvad jeg lige er i humør til at lave,” siger Mik.

Han har bl.a. testet hotdogs med chipotle sauce, cheddar sauce, jalapeño relish, vagtelspejlæg og frisk koriander for at nævne nogle af de lidt usædvanlige ingredienser, Mik arbejder med.

Man vil dog altid kunne bestille hotdog’en, med det meget passende navn, Crowd Pleaser, som er ganske traditionel med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg.

Djævlens musik og pølser

Hvis man (ligesom os) undrer sig lidt over navnet Devil Dogs, er der en ganske simpel forklaring.

Den tidligere skolelærer er stor metal- og rockelsker, og ligesom metalmusik ofte kaldes “djævlens musik”, er hotdogs også lidt “djævlens mad”.

“Hotdogs er jo lidt forbudt spise, fordi det er fastfood og ikke specielt sundt,” uddyber Mik til MigogOdense.

Metal- og rockverdenen går endvidere igen i retternes navne, da hver enkelt hotdog er opkaldt efter en musikalsk reference – f.eks. Black Sabbath, Groupie eller Headbanger.

Er man lidt nervøs for om en Crowd Pleaser eller Headbanger er mad nok til at blive mæt, vil Devil Dogs også tilbyde større retter som biksemad, chili con carne eller svensk pølsemix.

Generelt for al maden er selvfølgelig, at der er masser af smag og masser af smagfulde pølser.

Hvad: Devil Dogs er åbnet i Storms Pakhus
Hvor: Storms Pakhus, Lerchesgade 4, 5000 Odense

Bolig tæt på Odense vækker opsigt: Her får du et hus med dit eget vandland

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Estate
Foto: Estate

Glasloft, gildesale og gyldne guitarer er bare noget af det, der adskiller nogle af de mere særprægede boliger fra alle murermestervillaerne og parcelhusene på boligmarkedet.

Det er i hvert fald ikke alle danske hjem, der kan prale af en kælder med hvælvede lofter, en indendørs pool eller en kæmpe glaspyramide midt i stuen.

Det skriver boligsitet Boliga.dk, der har fundet nogle af de mest specielle hjem – fra Nordjylland, til Fyn og Lolland og helt til hovedstadsområdet – som lige nu er til salg for både helt store millionbeløb til de mere moderate.

En halv times kørsel fra Odense i Nørre Aaby har en helt særlig bolig fået opmærksomhed på det danske boligmarked.

Foto: Estate
Foto: Boliga/Estate

Grotte, vandfald og spa

“Rosenholm på Fyn var engang præstegården i Ronæs, men i dag er det en luksuriøs bolig på intet mindre en 785 kvadratmeter.

Der er både blevet plads til et indendørs poolområde med en grotte, vandfald og spa oveni i et kæmpe master bedroom med marmorkamin og et aktivitetsrum med billard og bordtennis.

Der er “naturligvis” også egen sø, hvor der selvfølgelig er etableret terrasse, strøm m.v. helt ned til søen, der er stor park til boligen og direkte adgang til Stranden.

Ejendomsmægleren Estate skriver videre om boligen;

“Du har sidebygningen med hele 174 m² pool- og relaxområde, med en 65 m² stor swimmingpool, 6-personers spa, sauna, grotter, vandfald og bar.

Ved siden af pool- og therapy og relaxområdet findes der et stort aktivitetsrum med både billard og bordtennis. Dette rum vil nemt kunne ændres til garage til 3 køretøjer.”

Du kan købe det for ti millioner kroner.

Se bolig her

Boliga har desuden sat andre særprægede huse på deres liste, som du kan se i sin fulde længde her.

Gildesal med underjordisk gang i Aalborg

En kæmpe kælder med hvælvinger indrettet som gildesal med bar, dart og bordtennis er noget af det, der adskiller denne villa i Hjallerup nord for Aalborg fra mængden.

Der er desuden direkte underjordisk gang fra gildesalen op til selve huset.

Den 271 kvadratmeter store bolig har også en dobbelt garage med et fitnessrum og hele otte værelser.

Det kan blive dit for 4.995.000 kroner.

Du kan se mere af boligen lige her

Amerikansk træhus i Virum

Woodstock” i Virum nord for København ligner ikke umiddelbart et gennemsnitligt dansk hus. Det er nemlig et 267 kvadratmeter stort amerikansk træhus med seks værelser og en have med en “svømmesø” i natursten og et vandfald.

Huset koster 13,9 millioner kroner – og for det beløb får du udover en helt masse træ også en forgyldt guitar på gavlen med i handlen.

Se bolig her

Hvem har set Mads?: Politiet efterlyser 19-årig sidst set i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Opdateret 19.10 Fyns Politi oplyser, at den 19-årige er fundet i god behold.

Fyns Politi har udsendt en efterlysning på en 19-årig, der sidst er set i Odense onsdag formiddag.

På Twitter skriver Fyns Politi;

“19-årige Mads Madsen, som sidst er set igår onsdag kl. 1200 ved skole på Munkebjergvej i Odense efterlyses.

Det frygtes at Mads er forsvundet i nedtrykt tilstand. Mads er 182 cm høj, alm. af bygning og lyst skulderlangt hår. Ved du noget om Mads eller ser ham, ring 114.”

Ingen ide om hvor man skal lede

Over for Ekstra Bladet udtrykker vagtchef Peter Vestergaard stor bekymring.

“Ingen har hørt eller set fra ham. Vi har ingen idé om, hvor vi skal lede henne,” siger han til Ekstra Bladet.