MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er OBs tid snart kommet til at vinde Superligaen igen?

Af Annoncør

Miraklet i Madrid er snart 25 år gammelt, og det er efterhånden også ved at være nogle år siden, at OB havde noget, der minder om succes i Superligaen. Er tiden snart inde til at gentage fordums medaljebedrifter, og hvad skal der til for, at det bliver en realitet?

Sidste gang et OB-hold kunne hænge en medalje om halsen, var den lavet af sølv, og kalenderen skrev 2011. Her havde klubben dog kunnet hænge tilsvarende sølvmedaljer om halsen de foregående år. Før det havde OB vundet sølv i 1993 samt bronzemedaljer i 1996 og 2006, men guldet lader stadig vente på sig. Som Danmarks tredjestørste by med et stort opland af klubber og spillere at plukke fra, burde det snart være OBs tur til at løfte guldpokalen igen, og klubben har da også gennem tiden leveret nogle flotte resultater på den internationale scene. OB overraskede de fleste i 1994-95, da klubben samlede slog tyske FC Kaiserslautern og spillede sig videre til 3. runde af UEFA Cuppen.   Og de fleste voksne Odenseaner kan sikkert huske jubelscenerne, da OB overraskede alt og alle og i den følgende runde gik videre på reglen om flest udebanemål over Real Madrid, og de odenseanere, som ikke var født, har sikkert fået fortalt historien igen og igen. Eventyret sluttede i kvartfinalen mod italienske Parma, som samlet vandt 1-0. OB overraskede selv de største og mest erfarne bookmakere dengang og måske er det tid til at overraske bookmakere og deres spillere igen. Der er nemlig gode odds at hente og selv på fx Betfair får nye spillere en velkomstbonus på 100% for indskud op til 1000 kr.

Peter Utaka 2011-2.jpg by Piotr Drabik [CC BY 2.0]

Hvor bliver guldet af?

Men man kan ikke leve af eller på fortiden, og når OB nu kan præstere så flot mod nogle af verdens største og mest berømte klubber, hvorfor har de så ikke vundet Danmarksmesterskabet i nyere tid? Man skal helt tilbage til 1989, hvor OB sidste gang kunne hænge guldmedaljer om halsen og løfte den gyldne pokal. Først og fremmest skal OB blive mere stabile i deres resultater, især mod de største konkurrenter. I de første fire opgør i sæsonen 2019/20 har klubben allerede mødt to af de største konkurrenter Brøndby og FC København og tabt begge kampe. Så hjælper det ikke, at mindre opgør som mod Lyngby og Roskilde er endt med fynsk sejr.

I sidste sæson spillede OB tætte opgør mod FCK, men trak aldrig de længste strå, og det er detaljer som dette, der afgør, om man ender på sejrsskamlen eller ej. Med 10 mål i fire kampe kan man ikke beskylde holdet for at spille kedeligt og målfattigt, men måske er det netop en større kynisme og mindre ambitioner om at levere underholdende fodbold, der skal til, hvis man vil vinde mesterskabet? Det er kedeligt for fodbolden og tilskuerne, men det er denne form for taktisk snilde og ambitioner, som har betydet, at afrikanske hold i højere grad er kommet på fodboldlandkortet, samt at Grækenland i 2006 vandt Europamesterskabet i fodbold. Fodbold har før overrasket – måske er det snart OBs tur?