Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er selvbrunere effektive?

Af Redaktionen

Selvbrunere er en fantastisk måde at få en naturlig sommerglød på, uden at skulle bekymre sig om at få en solskoldning. De har været brugt i årtier, og mange berømtheder eller modeller sværger til dem. Men hvad er sandheden bag dem? Virker de virkelig?

Annoncør Betalt indhold leveret af mytrends.dk

Det er ikke ualmindeligt, at folk spekulerer på, om selvbrunerprodukter rent faktisk virker, eller om det bare er endnu en trend, der vil forsvinde som de fleste andre. Heldigvis findes der en række videnskabelige undersøgelser, som hjælper os med at besvare dette spørgsmål.

I slutningen af 1990’erne foretog Dr. Shirley Chai fra UCLA, forskning i selvbrunerprodukter, for at fastslå deres effektivitet i forhold til at forebygge hudkræft og aldring, forårsaget af ultraviolet stråling. Hun fandt ud af, at alle ti af de testede produkter var effektive mod både erytem og solskoldning.

Den seneste undersøgelse om selvbruner blev foretaget af British Association of Dermatologists og offentliggjort i 2016, hvor man undersøgte almindelige misforståelser om disse produkter. De fandt ud af, at folk ikke altid påfører nok til at se en forskel i deres hudtone, eller fordi de bruger et udløbet produkt.

Med disse undersøgelser som kilder, kan man altså konkludere, at solbrunere er effektive, og hvis korrekt anvendt, i stand til at give en lige så lækker glød, som naturlig sol kan. Der er derfor flere gode grunde til at bruge selvbrunere. En af de bedste grunde er at man undgår solskoldning, og derved minimerer risikoen for hudkræft. En anden grund er for at bevare en naturlig, sund glød året rundt.

Hvordan finder man så en god selvbruner? Man kan selvfølgelig bare gå ned i den lokale butik, og købe en masse produkter og prøve af, men det er både dyrt og tidskrævende. Heldigvis findes der dog allerede adskillige magasiner og andet, der allerede har gjort det for dig, for at finde den bedste selvbruner i test. Fordelen ved at læse om de tests som andre har foretaget, er at man kan drage nytte af deres erfaringer, og derved minimere den tid og den sum penge, man ellers skulle bruge for selv at komme til et resultat.

Selvom en selvbruner, er blevet kåret til bedst i test, er det ikke en garanti for at det er den selvbruner, der virker bedst på dig og din hud. Du er derfor stadigvæk nødt til at prøve forskellige produkter af.
Det kan være skal igennem et par selvbrunere, før du den finder den rigtige til din hudtype, men omvendt, så kan du også være heldig at finde den rigtige i første hug. Da det er din hud vi har med at gøre, skylder du dog dig selv, at finde en selvbruner der passer perfekt til dig og din hud.

 

Del artikel

Andre læser også