Et lille hyggeligt sted: Mr. Torp er Odenses nyeste café

Skrevet af: Morten Hopballe

Odense har fået en ny café.

Den ligger i Vintapperstræde, hedder “Mr. Torp” og har fokus på hjertevarme retter til folk, der elsker rigtig mad, og en hyggelig stemning som derhjemme.

“Det er en lille, hyggelig café, hvor gæsterne meget gerne må have en følelse af, at de er hjemme i deres egen eller min stue,” siger Michael Torp, der står bag den nye café.

En mangeårig drøm

Han er uddannet slagter, har været kokkeelev på Sortebro Kro og kommer senest fra en stilling som delikatesseleder i Bilka.

Den nye status som caféejer er en mangeårig drøm, der går i opfyldelse:

“Jeg har altid drømt om at skabe mit eget sted, og lige siden jeg gik i lære som slagter, har det været et mål for mig. Jeg er typen, der elsker nye udfordringer.

Efter min slagtertid kom jeg i lære som kok, men da jeg blev tilbudt en lederstilling, takkede jeg ja, fordi jeg tænkte, at det ville være godt med noget ledelseserfaring i forhold til at skulle åbne mit eget,” siger Michael Torp.

 

Tid til gæsterne

Mr. Torp har kun plads til 12 spisende gæster og yderligere seks til en kop kaffe. Og det er helt bevidst.

For Michael Torp er det nemlig vigtigt, at der er god tid til alle gæster:

“Jeg vil gerne have, at gæsterne føler sig hjemme. Jeg skal have tid til at snakke med dem og hygge om dem. Tidligere drømte jeg nok om et større sted, men jeg har fundet ud af, at nærvær og tid til gæsterne er det vigtigste for mig – det andet bliver for stort og personligt,” siger Michael Torp og tilføjer:

“Jeg kører med et smalt menukort, som kører nogle måneder af gangen og hele tiden forsøger at ramme tidens trends og årstidernes råvarer.”

Lige nu er der blandt andet langtidsbagt laks, løgtærte, tatar, kyllingesalat og to slags sild på menuen – foruden to slags dessert.

Godt fra start

Den nye café åbnede med en reception i lokalerne i Vintapperstræde 47 i søndags, og der har været godt med gæster fra start:

“Jeg havde nok frygtet, at der ikke ville ske noget fra start, men der har været overraskende mange gæster de første dage – og ikke kun venner og familie – så jeg synes, jeg er kommet rigtig godt fra start,” siger Michael Torp og tilføjer:

“Jeg håber selvfølgelig, at jeg med tiden gør den her café til et sted, hvor gæsterne kommer, fordi de får serveret god mad og får det pakket ind i god, uformel stemning og føler sig hjemme.”

Du kan følge Mr. Torps Facebook-side her.