Et sundt og klimavenligt arbejdsmiljø

Skrevet af: Martin Jørgensen

Annonce

To emner, som virkelig er oppe i vores samfund i dag, er sundhed og klima. Sammen har de to fremtiden tilfælles. En individuel fremtid og en fælles fremtid for os alle. Det er dog ikke kun alment i samfundet dette fylder, men særligt også på arbejdspladserne rundt omkring. Det helt nye er, at erhvervsfolk, der bruger meget transporttid kan cykle rundt. Det kan i dag lade sig gøre med den helt nye Sortimo transportcykel. Læs med herunder og få 4 gode grunde til hvorfor dit firma, skal anskaffe sig et sådant transportmiddel.

1.      Den er klimavenlig

Hvis du driver et firma, hvor transport er en nødvendighed, så er en Sortimo Transportcykel lige noget for jer, der ønsker at gøre virksomheden mere klimavenlig. Denne transportcykel bruger ingen form for CO2 og du forurener derved ikke, ved at starte bilen for at køre korte afstande. Ved at bruge denne transportform, vil du endvidere signalere til dine kunder, at du er klimabevidst og tænker over miljøet mm. Da disse transportcykler, ikke er så udbredte endnu, vil du tiltrække opmærksomhed og derved promovere dig selv og få flere potentielle kunder.

2.      Du skaber sundhed for dine medarbejdere

Et bedre arbejdsmiljø kræver både mental sundhed, men også fysisk sundhed. Med denne innovative Sortimo transportcykel kan du give dine medarbejdere begge dele. Den mentale sundhed opstår idet dine medarbejdere får frisk luft og ikke sidder indelukket i en bil. Den fysiske sundhed kommer naturlig vis, ved at medarbejderne aktiveres og ikke sidder stille. Dette kan skabe et højere energiniveau og derved højne arbejdskvaliteten. Fysisk sundhed hænger uløseligt sammen med psykisk sundhed, så derfor vil du sikre dine medarbejderes velvære ved at investere i en transportcykel fra Sortimo.

3.      Nemt til bykørsel

Transportcyklen er ikke blot et plus på klima -og sundhedskontoen, men kan lette arbejdsgangen og spare dig en masse tid. Hvordan, tænker du? Når du kører inde i byen, er det ofte svært at finde parkeringspladser, hvorved du her mister en stor mængde tid. Med transportcyklen fra Sortimo, vil du slippe for at skulle lede efter parkeringspladser og skulle betale p-afgifter. Du kan altså parkere lige ude foran kundens hjem og komme før i gang med arbejdet. Desuden slipper du for at holde i kø på vej ud og ved fyraftenstid.

4.      Kan bruges til de fleste erhverv

Hos de fleste firmaer, der kører rundt til deres kunder, er det oftest grundet de materialer/varer, de transporterer. Det kan være værktøj eller nogle af de varer, som de benytter. Med denne transportcykel kan du have malerbøtter, værktøj eller alle dine pakker med på ladet. Hvis det ønskes, kan der komme skuffer i indretningen således, at der er mere overblik. Du skal altså ikke bekymre dig om vådt eller glat føre, da alle dine ting vil ligge trygt. Det er også muligt at få reklame på siden af transportcyklen, og du kan herved samtidigt promovere din virksomhed. Du mister altså ikke reklame, ved at investere i transportcykler til dit firma.

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Odense har DMI lige en prognose på 17 grader og sol på mandag. Onsdag peger prognoserne på, at termometeret passerer 18 grader.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogOdense, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Odense kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

 

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner vejrmæssigt rigtig god på over 18 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.