Europas største restaurantfestival rammer Odense: Her kan du spise

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Fra på søndag den 11. februar og frem til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags.

Den har eksisteret siden 2011, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino første gang dedikerede uge 7 til formålet.

Siden har de afholdt Dining Week hvert år, hvor de har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet, men fælles for alle restauranterne er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris.

215 kr. for tre retters menu

I år er prisen 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. en S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Du kan købe lige så mange billetter, du vil. På den måde kan du komme rundt på flere forskellige restauranter.

Foto: Dining Week.

I år kan du købe billet til følgende fynske restauranter:

Munkebo Kro
På Munkebo Kro består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie.
  • Helstegt oksefilet med rødvins sauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod.
  • Vaniljemazarin og citrus mousse.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Suppe af rodfrugter med sprøde chips og krydderurter.
  • Grøntsags bøf med syltede løg og gulerødder.
  • Æblesorbet med sukkerristede nødder.

 

Restaurant Oluf Bagers Gård
På Restaurant Oluf Bagers Gård består den tre-retters menu af:

  • Charcuterie & Fasan – Tyttebær – Salturt.
  • Gris – Porre – Perlespelt.
  • Mørk Chokolade – Æbler – Karamel.

 

Kok & Vin
På Kok & Vin består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget torsk “Nytårs Style” med beder, dild & peberrod.
  • Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri & palmekål.
  • Kok & Vins Solero med mango & passionsfrug.

 

Ristorante Capri
På Ristorante Capri består den tre-retters menu af:

  • Tortellini al tartufo: Fyldte tortellini med trøffelsauce.
  • Saltimbocca alla romana: Kalv med prosciutto og salvie samt kartoffelkroket.
  • Vandbakkelser med creme og vanilje is.

 

I Pupi Siciliani
På I Pupi Siciliani består den tre-retters menu af:

  • Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta.
  • Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Bruschetta med tomat og tallegio.
  • Tofu med broccolicreme og kikærter.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Gorm’s Pizza Odense
I bedste italienske ”la familia” stil serverer Gorm’s snacks, antipasti og slices af gourmetpizza over fem serveringer til deling for bordet:

  • CHIPS AF RUGBRØD – RYGEOSTCREME – BALSAMICOGLACE.
  • PØLSER – OSTE – SYLT – TAPENADE: To slags pølser og to slags oste.
  • LAKSE RILETTE med urtesalat og syltede cherrytomater, serveret på crostini.
  • MARGHERITA MED BØFFELMOZZARELLA: ¼ pizza med tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum.
  • LISSNERS LAM: ¼ pizza af hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble, rosmarin og rucola.
  • DINING WEEK SIGNATURPIZZA: ¼ pizza af gourmetpizza med tomat, mozzarella, spicy ”Ventricina” salami, grønkål og pesto.
  • TIRAMISU: Helt klassik med mascarpone-creme, brandy, espresso og kakao.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu, som du kan læse om her.

Brobygårds Køkken
På Brobygårds Køkken består den tre-retters menu af:

  • Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie.
  • Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe med ristede mandler og urteolie.
  • Saltbagt selleri, smørdampede gulerødder, bagte små tomater og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Gl. Brydegaard
På Gl. Brydegaard består den tre-retters menu af:

  • Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt Laks og brød.
  • Kålrabi pure – rå glaskål – bagt persillerod – kalve spidsbryst – peberods sauce.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Klar Jordskok suppe – olie – hasselnødder – bagte jordskokker – chips på siden og brød.
  • Stegt pastinak – sauté grønkål – chips af grønkål samt rødbeder – syrlig gele – gule beder – røde bønner.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Hotel Troense
På Hotel Troense består den tre-retters menu af:

  • Variation af torsk, rimet –souffle- boller.
  • Rulle af okse fyld med mascarpone, Serano & svampe. Hertil glaseret persillerødder, rødbede puré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe, Ramsløgsolie, jordskokkechips.
  • Svamperisotto. Hertil glaseret persillerødder og grønkål.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Brasserie Svanen
På Brasserie Svanen består den tre-retters menu af:

  • Grønkålssuppe med bagt torsk, og syrnet fløde.
  • Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål og pommes Anna. – Hertil svampesauce.
  • Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka perler.

 

Under Lindetræet og Sæson Spisested er også en del af Dining Week, men de har i øjeblikket alt udsolgt.

Læs mere om Dining Week, og køb billet her.

Jesper Buchs pølsegryde slår pizza: Her er børnefamiliernes yndlingsretter

Skrevet af: Redaktionen

De fleste kender Jesper Buch som den benhårde superiværksætter fra Løvens Hule på DR 1 og ikke mindst som stifter af JustEat, der gjorde ham til mangemillionær.

Men de færreste ved, at rigmanden også er en legende ved spisebordet hos tusindvis af børnefamilier.

Jesper Buchs opskrift på hjemmelavet pølsegryde slår nemlig pizza, burger og boller i karry med flere længder på top ti-listen over de mest populære retter hos danske børnefamilier.

Listen er opgjort af Mambeno, der er Danmarks mest populære madplans- og opskrift app til børnefamilier.

Hos Mambeno forsøger man også at målrette deres app mod Odense, hvor man  kan se, hvad der hitter her i det fynske.

“Vi er glade for at se, at vi også har god aktivitet i Odense, som også i sig selv rykker på madfronten i byen.

Men når man ikke lige er ude og spise på en af de gode Odense-restauranter, så er det meget rart at have nogle simple og gode opskrifter at falde tilbage på.

Det hjælper Mambeno med,” siger Morten Resen, der er medejer af Mambeno, til MigogOdense.

Ingen pizza eller bolognese i top ti

På Mambenos Top ti Jesper Buchs pølsegryde nemlig nummer fire på listen over de mest populære opskrifter – og hverken pizza, boller i karry eller spaghetti bolognese er at finde på top ti.

1. Kyllingetærte med spinat
2. Spaghetti i fad med oksekød og grønt
3. Sammenkogt ret med kylling
4. Jesper Buchs berømte pølsegryde
5. Grøntsagslasagne
6. Gratineret kylling i fad
7. Paprikagryde med kylling
8. One pot pasta med pølser og grøntsager
9. Stegte nudler med kylling og sesam
10. Pasta med rejer i tomatsauce

Morten Resen: Jesper er en glimrende kok!

Opskriften på Jesper Buchs pølsegryde kom på madplanen hos Mambeno, da GoLittle app-stifteren Morten Resen besøgte den kendte erhvervsmand i Spanien.

Mambeno er ejet af GoLittle, som Jesper Buch blandt andet har investeret i.

“Jesper er jo mager som en ræv i parringstid. Så at han var en glimrende kok og kunne røre en pølsegryde med bacon og masser af fløde sammen på rekordtid kom som en ret stor overraskelse.

Men selvom opskriften er simpel, smager den fuldkommen fantastisk!

Vores egne unger elsker den, og det samme gør tusindvis af andre familier, har det vist sig,” siger Morten Resen.

Hent opskriften på pølsegryden gratis

Opskriften kan hentes gratis på mambeno.dk/jesper eller i Mambenos app i App Store. Og selvom Jesper Buch mener, at retten kræver masser af piskefløde, kan den (trods alt) også laves i en lidt mere fedtfattig udgave.

Listen er udarbejdet i perioden 1. oktober 2016 – 1. oktober 2018 og tager udgangspunkt i flere end 2 millioner besøg på mambeno.dk.

Unik spiseoplevelse: Kæmpe navne laver gourmetaften på Hotel Grand

Skrevet af: Simone Vestergaard

First Hotel Grand inviterer til en unik vin- og madoplevelse i hjertet af Odense, når Winemakers Dinner finder sted d. 25. oktober fra kl. 18-22.30. 

På denne aften går mad og vin op i en højere enhed, når Løgismose med det kendte vinhus Domaine Michelot og kokken Per Hallundbæk byder indenfor til en unik gourmetaften.

Per Hallundbæk har over 30 års erfaring fra restaurant- og hotelbranchen, både som kok, souschef, køkkenchef og direktør.

Han har tidligere ført Falsled Kro op som Fyns største bejler til en Michelin-stjerne.

På aftenen vil den erfarne kok servere en skøn fem retters menu med nyfortolkning af klassikere fra Bourgogne, til vinene fra Domaine Michelot.

Gæster for første gang Danmark

Nicolas Mestre fra Domaine Michelot gæster for første gang Danmark, og med sig har han årets høst fra 2016 årgangen, samt ældre udvalgte vine fra familiens historiske domaine i en af Bourgognes fineste hvidvinskommuner.

Løgismose har længe haft et godt samarbejde med Domaine Michelot – et samarbejde, der faktisk startede for præcis 20 år siden.

“Det er første gang i mange år, at vi har besøg af Domaine Michelot.

Det er et mindre vinhus drevet af familien selv, så det er ikke så ofte, de besøger Danmark.

Domaine Michelot er meget specielt.

Det er jo en hjørnesten i Løgismoses sortiment, og et vinhus der har været med i rigtig mange år – og som vi har et rigtig godt og nært forhold til.

Derudover laver de vine på et utroligt højt niveau.” fortæller Remi Sahner, salgschef hos Løgismose.

Et arrangement udover det sædvanlige

Det er første gang at denne konstellation er blevet en realitet, og Remi Sahner er meget glad for at kunne give de kommende gæster en helhedsoplevelse udover det sædvanlige.

“Med dette arrangement har vi fået muligheden for at lave en perfekt aften med kombinationen af vinhuset og Per – som også er en gammel kending af Løgismose.

Så gæsterne kan godt forvente en aften med god vin og mad på højt niveau, i fantastiske rammer.” fortæller Remi og afslutter:

“Det er en af de helt specielle aftener på året, og en aften vi glæder os rigtig meget til.”

Aftenens menu er:
– Syltet pighvar med persillecreme og små porrer
– Torsk med snegle ragout, peberbacon og bagt fennikel
– Kanin med sennepcreme og glaskål
– Gratineret and fra Dombes ”Bourguignon” med nye løg og karl johan aroma
– Brie de Meaux med brioche, salater og trøffelvinaigrette

Det får du:
– Kir Royale & Snacks
– 5 retters menu med tilhørende vine
– Kaffe & sødt
– Vand under middagen

Pris pr. person 995 kr. (ekskl. booking gebyr på 25 kr.)

Læs mere og køb din billet til arrangementet her.

Kan et tog hedde Brunneren? Odense griner af de skøreste forslag til Letbanen

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Letbane Odense
Foto: Letbane Odense

“Du skal bare tage Brunneren i retning mod Hjallese.”

Forestil dig den sætning, hvis en dansk turist kommer til Odense og skal en tur med Letbanen.

Det kan meget vel blive virkelighed, når Letbanen står færdig om nogle år.

Lige nu er der en afstemning i gang om, hvad de 16 forskellige Letbane-vogne skal hedde.

En af de helt store favoritter er nemlig “Brunneren” med reference til vores elskede nationalret – Brunsvigeren.

Ikke desto mindre kan der også refereres til andet, hvis man tænker lidt latrinært.

Vi har taget et kig på, hvad der især på sociale medier som Facebook diskuteres på navnene, og her er vores bud på de mærkeligste/skøreste/sjoveste navneforslag til Letbanen.

Sjoveste forslag

Det hele skal kunne sammensættes efter sætningen;

At rejse er at…

BRUNNEREN (at rejse er…lige så godt som brunsvigeren)

FODFÆSTET (at rejse er…at miste fodfæstet)

SOLNEDGANGEN (at rejse er…at se solnedgangen nye steder)

SMAGEN (at rejse er…at smage på verden)

PERSPEKTIVET (at rejse er…at forny sit perspektiv)

UNDRINGEN (at rejse er…at undre sig)

SINDET (at rejse er…at flytte sit sind)

KOMMENTARER PÅ Odense Letbanes Facebook-side

Nu skal der stemmes

Hele Odense fik mulighed for at byde ind med mulige navne, og de er nu blevet evalueret og udvalgt.

Nu skal der så stemmes på de bedste bud, så man kan indsnævre det til 16 letbanevogne.

“I har hjulpet med at finde et samlende tema og en liste med konkrete navneforslag. Her i tredje fase er dine krydser afgørende – Odenses letbanetog får de 16 navne med flest stemmer.

Stem ved at udfylde stemmesedlen herunder med højst 5 krydser,” skriver Odense Letbane.

Der trækkes lod om gavekort på 3000 kr. til ODEON.

Deadline er 24. oktober.

Du kan stemme og se alle navne-forslagene her