Europas største restaurantfestival rammer Odense: Her kan du spise

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Fra på søndag den 11. februar og frem til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags.

Den har eksisteret siden 2011, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino første gang dedikerede uge 7 til formålet.

Siden har de afholdt Dining Week hvert år, hvor de har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet, men fælles for alle restauranterne er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris.

215 kr. for tre retters menu

I år er prisen 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. en S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Du kan købe lige så mange billetter, du vil. På den måde kan du komme rundt på flere forskellige restauranter.

Foto: Dining Week.

I år kan du købe billet til følgende fynske restauranter:

Munkebo Kro
På Munkebo Kro består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie.
  • Helstegt oksefilet med rødvins sauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod.
  • Vaniljemazarin og citrus mousse.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Suppe af rodfrugter med sprøde chips og krydderurter.
  • Grøntsags bøf med syltede løg og gulerødder.
  • Æblesorbet med sukkerristede nødder.

 

Restaurant Oluf Bagers Gård
På Restaurant Oluf Bagers Gård består den tre-retters menu af:

  • Charcuterie & Fasan – Tyttebær – Salturt.
  • Gris – Porre – Perlespelt.
  • Mørk Chokolade – Æbler – Karamel.

 

Kok & Vin
På Kok & Vin består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget torsk “Nytårs Style” med beder, dild & peberrod.
  • Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri & palmekål.
  • Kok & Vins Solero med mango & passionsfrug.

 

Ristorante Capri
På Ristorante Capri består den tre-retters menu af:

  • Tortellini al tartufo: Fyldte tortellini med trøffelsauce.
  • Saltimbocca alla romana: Kalv med prosciutto og salvie samt kartoffelkroket.
  • Vandbakkelser med creme og vanilje is.

 

I Pupi Siciliani
På I Pupi Siciliani består den tre-retters menu af:

  • Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta.
  • Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Bruschetta med tomat og tallegio.
  • Tofu med broccolicreme og kikærter.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Gorm’s Pizza Odense
I bedste italienske ”la familia” stil serverer Gorm’s snacks, antipasti og slices af gourmetpizza over fem serveringer til deling for bordet:

  • CHIPS AF RUGBRØD – RYGEOSTCREME – BALSAMICOGLACE.
  • PØLSER – OSTE – SYLT – TAPENADE: To slags pølser og to slags oste.
  • LAKSE RILETTE med urtesalat og syltede cherrytomater, serveret på crostini.
  • MARGHERITA MED BØFFELMOZZARELLA: ¼ pizza med tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum.
  • LISSNERS LAM: ¼ pizza af hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble, rosmarin og rucola.
  • DINING WEEK SIGNATURPIZZA: ¼ pizza af gourmetpizza med tomat, mozzarella, spicy ”Ventricina” salami, grønkål og pesto.
  • TIRAMISU: Helt klassik med mascarpone-creme, brandy, espresso og kakao.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu, som du kan læse om her.

Brobygårds Køkken
På Brobygårds Køkken består den tre-retters menu af:

  • Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie.
  • Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe med ristede mandler og urteolie.
  • Saltbagt selleri, smørdampede gulerødder, bagte små tomater og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Gl. Brydegaard
På Gl. Brydegaard består den tre-retters menu af:

  • Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt Laks og brød.
  • Kålrabi pure – rå glaskål – bagt persillerod – kalve spidsbryst – peberods sauce.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Klar Jordskok suppe – olie – hasselnødder – bagte jordskokker – chips på siden og brød.
  • Stegt pastinak – sauté grønkål – chips af grønkål samt rødbeder – syrlig gele – gule beder – røde bønner.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Hotel Troense
På Hotel Troense består den tre-retters menu af:

  • Variation af torsk, rimet –souffle- boller.
  • Rulle af okse fyld med mascarpone, Serano & svampe. Hertil glaseret persillerødder, rødbede puré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe, Ramsløgsolie, jordskokkechips.
  • Svamperisotto. Hertil glaseret persillerødder og grønkål.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Brasserie Svanen
På Brasserie Svanen består den tre-retters menu af:

  • Grønkålssuppe med bagt torsk, og syrnet fløde.
  • Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål og pommes Anna. – Hertil svampesauce.
  • Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka perler.

 

Under Lindetræet og Sæson Spisested er også en del af Dining Week, men de har i øjeblikket alt udsolgt.

Læs mere om Dining Week, og køb billet her.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00