Europas største restaurantfestival rammer Odense: Her kan du spise

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Fra på søndag den 11. februar og frem til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags.

Den har eksisteret siden 2011, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino første gang dedikerede uge 7 til formålet.

Siden har de afholdt Dining Week hvert år, hvor de har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet, men fælles for alle restauranterne er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris.

215 kr. for tre retters menu

I år er prisen 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. en S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Du kan købe lige så mange billetter, du vil. På den måde kan du komme rundt på flere forskellige restauranter.

Foto: Dining Week.

I år kan du købe billet til følgende fynske restauranter:

Munkebo Kro
På Munkebo Kro består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie.
  • Helstegt oksefilet med rødvins sauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod.
  • Vaniljemazarin og citrus mousse.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Suppe af rodfrugter med sprøde chips og krydderurter.
  • Grøntsags bøf med syltede løg og gulerødder.
  • Æblesorbet med sukkerristede nødder.

 

Restaurant Oluf Bagers Gård
På Restaurant Oluf Bagers Gård består den tre-retters menu af:

  • Charcuterie & Fasan – Tyttebær – Salturt.
  • Gris – Porre – Perlespelt.
  • Mørk Chokolade – Æbler – Karamel.

 

Kok & Vin
På Kok & Vin består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget torsk “Nytårs Style” med beder, dild & peberrod.
  • Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri & palmekål.
  • Kok & Vins Solero med mango & passionsfrug.

 

Ristorante Capri
På Ristorante Capri består den tre-retters menu af:

  • Tortellini al tartufo: Fyldte tortellini med trøffelsauce.
  • Saltimbocca alla romana: Kalv med prosciutto og salvie samt kartoffelkroket.
  • Vandbakkelser med creme og vanilje is.

 

I Pupi Siciliani
På I Pupi Siciliani består den tre-retters menu af:

  • Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta.
  • Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Bruschetta med tomat og tallegio.
  • Tofu med broccolicreme og kikærter.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Gorm’s Pizza Odense
I bedste italienske ”la familia” stil serverer Gorm’s snacks, antipasti og slices af gourmetpizza over fem serveringer til deling for bordet:

  • CHIPS AF RUGBRØD – RYGEOSTCREME – BALSAMICOGLACE.
  • PØLSER – OSTE – SYLT – TAPENADE: To slags pølser og to slags oste.
  • LAKSE RILETTE med urtesalat og syltede cherrytomater, serveret på crostini.
  • MARGHERITA MED BØFFELMOZZARELLA: ¼ pizza med tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum.
  • LISSNERS LAM: ¼ pizza af hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble, rosmarin og rucola.
  • DINING WEEK SIGNATURPIZZA: ¼ pizza af gourmetpizza med tomat, mozzarella, spicy ”Ventricina” salami, grønkål og pesto.
  • TIRAMISU: Helt klassik med mascarpone-creme, brandy, espresso og kakao.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu, som du kan læse om her.

Brobygårds Køkken
På Brobygårds Køkken består den tre-retters menu af:

  • Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie.
  • Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe med ristede mandler og urteolie.
  • Saltbagt selleri, smørdampede gulerødder, bagte små tomater og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Gl. Brydegaard
På Gl. Brydegaard består den tre-retters menu af:

  • Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt Laks og brød.
  • Kålrabi pure – rå glaskål – bagt persillerod – kalve spidsbryst – peberods sauce.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Klar Jordskok suppe – olie – hasselnødder – bagte jordskokker – chips på siden og brød.
  • Stegt pastinak – sauté grønkål – chips af grønkål samt rødbeder – syrlig gele – gule beder – røde bønner.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Hotel Troense
På Hotel Troense består den tre-retters menu af:

  • Variation af torsk, rimet –souffle- boller.
  • Rulle af okse fyld med mascarpone, Serano & svampe. Hertil glaseret persillerødder, rødbede puré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe, Ramsløgsolie, jordskokkechips.
  • Svamperisotto. Hertil glaseret persillerødder og grønkål.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Brasserie Svanen
På Brasserie Svanen består den tre-retters menu af:

  • Grønkålssuppe med bagt torsk, og syrnet fløde.
  • Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål og pommes Anna. – Hertil svampesauce.
  • Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka perler.

 

Under Lindetræet og Sæson Spisested er også en del af Dining Week, men de har i øjeblikket alt udsolgt.

Læs mere om Dining Week, og køb billet her.

Helt særligt juni-tilbud: Køb din Vi Elsker 90’erne billet inden sommerferien

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Odense, og MigogOdense er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Odense buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at odenseanerne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

Helt særligt juni-tilbud

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogOdense sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogOdenses særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 24. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 24. august 2019
Hvor: Kongens Have
Billetterne koster med MigogOdenses link lige nu frem til 24. juni
549 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1199 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Har serveret mad i Odense siden 1965: Stadig håb for Under Lindetræet

Skrevet af: Michael Qureshi

I storhedstiden var Restaurant Under Lindetræet et fyrtårn i Odenses gastronomiske verden.

Siden har det været lidt op og ned for det hyggelige spisested. Lige nu er fremtiden dog meget uvis. Under Lindetræet er faktisk lukket efter forpagteren Brian Madsen efter 14 år i spidsen stoppede sidste dag i maj.

Under Lindetræet har serveret mad for gæster siden 1965, så er det en institution i byen, der er lukket. Men ejeren af bygningen satser ikke på, at det er permanent.

Han fortæller, at der har været dialog med flere interesserede, men det har hidtil ikke udmøntet sig i en aftale. Der er heller ingen garanti for, at man viderefører Under Lindetræet i sin oprindelige form.

“Jeg har ikke lagt mig fast, om det skal føres videre, som det er, eller om der skal ske noget nyt. Det kommer an på, hvad der er af muligheder. Dem vil jeg da forholde mig til,” siger ejer af bygningen, Jes Petersen, til fyens.dk

Kom som en bombe

Det kom som en bombe, da Brian Madsen meldte sin beslutning ud.

“De sidste 14 år har jeg dedikeret min tid og min karriere til at drive Restaurant Under Lindetræet, og det har været en fantastisk rejse, der har budt på et væld af gode oplevelser, og vi har i dag mange gæster hver eneste måned, som nyder alt fra vores topanmeldte – og næsten altid udsolgte – brunch til Eventyrmenuen om aftenen med de velafstemte vine til.

Men 14 år er også længe, at være det samme sted, og jeg kan mærke, at det for mig er tid til at prøve noget nyt, hvorfor jeg pr. 31. maj ikke længere vil drive Restaurant Under Lindetræet,” fortalte han dengang.

Jordbærfestival i næste uge: Hvem laver Odenses bedste jordbærkage?

Skrevet af: Redaktionen

Sommer er også lig med jordbær-sæson.

Det fejrer de hvert år i Tarup Center, hvor der pyntes op hele ugen, og der sker en masse aktiviteter med de lækre jordbær i fokus.

I år er ingen undtagelse, og i næste uge løber Jordbær-festivalen så af stablen i shoppingcenteret.

Som kulmination på ugen afvikles Odenses største jordbærkagedyst. Du kan være med, hvis du selv synes, du laver den vildeste jordbærkage.

Lørdag d. 29. juni kan alle der har mod på bagningens kunst aflevere en kage med jordbær som hovedingrediens samt opskrift mellem kl. 9-9.30.

Bedømmes af eksperter

Kagerne bedømmes af dommerpanelet, som består af konditor Pia Grønnegaard som til dagligt underviser i konditorlinjen på Kold og konditor Charlotte From Sveistrup fra Bæk’s Konditori.

Der vurderes på udseende, konsistens og smag.

Fra Kl. 12.00 kåres tre vindere, der alle kan se frem til flotte præmier.

Førstepræmien er et gavekort på 3000 kr. til Tarup Centers butikker. Hvis man vil deltage, skal man senest på fredag d. 21. juni tilmelde sig på konkurrence@tarupcenter.dk.

Det oplyser Tarup Center.

Hvis man ligefrem vinder har Tarup Center eller måske nogen fra dommerpanelet ret til at sætte vinderkagen i produktion.

Professionelle i konditorbranchen kan ikke deltage.

Du kan læse mere om reglerne her

Blandt Odenses bedste burgere: Vind en aften for 4 personer på Burger Shack

Skrevet af: Redaktionen

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

I april lavede vi så den helt store Burger-tour i samarbejde med vores medejere Gastromand, der har en af Danmarks største madblogs.

Her fik vi kåret Odenses bedste burgere – du kan læse guiden her.

Burger Shack har fået en glimrende start som Odenses nye favorit burgerjoint.

Gode detaljer på burgeren og fritterne

Blandt andet skrev vores anmelder følgende;

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Burger og fritter fra Burger Shack.

Web: https://burgershack.dk/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

I anledning af at det er mandag, man skal have noget at se frem til den kommende weekend, så udlodder vi i samarbejde med Burger Shack 4 store burgermenuer til en god aften med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdenses Facebook mandag d. 17. juni kl. 19.10
Skriv mindst to du vil dele den lækre præmie med

Vi trækker en vinder på fredag d. 21. juni.