Europas største restaurantfestival rammer Odense: Her kan du spise

Af Betina Vestergård Jepsen

Fra på søndag den 11. februar og frem til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags.

Den har eksisteret siden 2011, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino første gang dedikerede uge 7 til formålet.

Siden har de afholdt Dining Week hvert år, hvor de har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet, men fælles for alle restauranterne er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris.

215 kr. for tre retters menu

I år er prisen 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. en S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Du kan købe lige så mange billetter, du vil. På den måde kan du komme rundt på flere forskellige restauranter.

Foto: Dining Week.

I år kan du købe billet til følgende fynske restauranter:

Munkebo Kro
På Munkebo Kro består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie.
  • Helstegt oksefilet med rødvins sauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod.
  • Vaniljemazarin og citrus mousse.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Suppe af rodfrugter med sprøde chips og krydderurter.
  • Grøntsags bøf med syltede løg og gulerødder.
  • Æblesorbet med sukkerristede nødder.

 

Restaurant Oluf Bagers Gård
På Restaurant Oluf Bagers Gård består den tre-retters menu af:

  • Charcuterie & Fasan – Tyttebær – Salturt.
  • Gris – Porre – Perlespelt.
  • Mørk Chokolade – Æbler – Karamel.

 

Kok & Vin
På Kok & Vin består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget torsk “Nytårs Style” med beder, dild & peberrod.
  • Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri & palmekål.
  • Kok & Vins Solero med mango & passionsfrug.

 

Ristorante Capri
På Ristorante Capri består den tre-retters menu af:

  • Tortellini al tartufo: Fyldte tortellini med trøffelsauce.
  • Saltimbocca alla romana: Kalv med prosciutto og salvie samt kartoffelkroket.
  • Vandbakkelser med creme og vanilje is.

 

I Pupi Siciliani
På I Pupi Siciliani består den tre-retters menu af:

  • Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta.
  • Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Bruschetta med tomat og tallegio.
  • Tofu med broccolicreme og kikærter.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Gorm’s Pizza Odense
I bedste italienske ”la familia” stil serverer Gorm’s snacks, antipasti og slices af gourmetpizza over fem serveringer til deling for bordet:

  • CHIPS AF RUGBRØD – RYGEOSTCREME – BALSAMICOGLACE.
  • PØLSER – OSTE – SYLT – TAPENADE: To slags pølser og to slags oste.
  • LAKSE RILETTE med urtesalat og syltede cherrytomater, serveret på crostini.
  • MARGHERITA MED BØFFELMOZZARELLA: ¼ pizza med tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum.
  • LISSNERS LAM: ¼ pizza af hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble, rosmarin og rucola.
  • DINING WEEK SIGNATURPIZZA: ¼ pizza af gourmetpizza med tomat, mozzarella, spicy ”Ventricina” salami, grønkål og pesto.
  • TIRAMISU: Helt klassik med mascarpone-creme, brandy, espresso og kakao.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu, som du kan læse om her.

Brobygårds Køkken
På Brobygårds Køkken består den tre-retters menu af:

  • Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie.
  • Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe med ristede mandler og urteolie.
  • Saltbagt selleri, smørdampede gulerødder, bagte små tomater og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Gl. Brydegaard
På Gl. Brydegaard består den tre-retters menu af:

  • Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt Laks og brød.
  • Kålrabi pure – rå glaskål – bagt persillerod – kalve spidsbryst – peberods sauce.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Klar Jordskok suppe – olie – hasselnødder – bagte jordskokker – chips på siden og brød.
  • Stegt pastinak – sauté grønkål – chips af grønkål samt rødbeder – syrlig gele – gule beder – røde bønner.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Hotel Troense
På Hotel Troense består den tre-retters menu af:

  • Variation af torsk, rimet –souffle- boller.
  • Rulle af okse fyld med mascarpone, Serano & svampe. Hertil glaseret persillerødder, rødbede puré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe, Ramsløgsolie, jordskokkechips.
  • Svamperisotto. Hertil glaseret persillerødder og grønkål.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Brasserie Svanen
På Brasserie Svanen består den tre-retters menu af:

  • Grønkålssuppe med bagt torsk, og syrnet fløde.
  • Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål og pommes Anna. – Hertil svampesauce.
  • Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka perler.

 

Under Lindetræet og Sæson Spisested er også en del af Dining Week, men de har i øjeblikket alt udsolgt.

Læs mere om Dining Week, og køb billet her.