Europas største restaurantfestival rammer Odense: Her kan du spise

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Fra på søndag den 11. februar og frem til søndag den 18. februar kan du komme til Dining Week på Fyn.

Dining Week er Danmarks første restaurantfestival og Europas største af sin slags.

Den har eksisteret siden 2011, hvor Copenhagen Food Magazine og San Pellegrino første gang dedikerede uge 7 til formålet.

Siden har de afholdt Dining Week hvert år, hvor de har samlet et udvalg af de bedste og mest interessante restauranter i Danmark. Restauranterne spreder sig ud over alle tænkelige køkkentyper i alle afkroge af landet, men fælles for alle restauranterne er, at de serverer en tre-retters menu til samme pris.

215 kr. for tre retters menu

I år er prisen 215 kr. + 25 kr. i billetgebyr pr. person for en tre-retters menu inkl. en S. Pellegrino-mineralvand (en flaske à 750 ml. pr. 2 pers.). Du kan købe lige så mange billetter, du vil. På den måde kan du komme rundt på flere forskellige restauranter.

Foto: Dining Week.

I år kan du købe billet til følgende fynske restauranter:

Munkebo Kro
På Munkebo Kro består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget laks med cremet selleri, sprøde chips, krydderurter og dildolie.
  • Helstegt oksefilet med rødvins sauce, sprød porretærte og smørstegt gulerod.
  • Vaniljemazarin og citrus mousse.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Suppe af rodfrugter med sprøde chips og krydderurter.
  • Grøntsags bøf med syltede løg og gulerødder.
  • Æblesorbet med sukkerristede nødder.

 

Restaurant Oluf Bagers Gård
På Restaurant Oluf Bagers Gård består den tre-retters menu af:

  • Charcuterie & Fasan – Tyttebær – Salturt.
  • Gris – Porre – Perlespelt.
  • Mørk Chokolade – Æbler – Karamel.

 

Kok & Vin
På Kok & Vin består den tre-retters menu af:

  • Koldrøget torsk “Nytårs Style” med beder, dild & peberrod.
  • Stegt okseculotte og ragout på tykkam med knoldselleri & palmekål.
  • Kok & Vins Solero med mango & passionsfrug.

 

Ristorante Capri
På Ristorante Capri består den tre-retters menu af:

  • Tortellini al tartufo: Fyldte tortellini med trøffelsauce.
  • Saltimbocca alla romana: Kalv med prosciutto og salvie samt kartoffelkroket.
  • Vandbakkelser med creme og vanilje is.

 

I Pupi Siciliani
På I Pupi Siciliani består den tre-retters menu af:

  • Bruscetta med paté, kapers, ansjos og pancetta.
  • Svinekæbe med marsala, sultana rosiner og polenta.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Bruschetta med tomat og tallegio.
  • Tofu med broccolicreme og kikærter.
  • Mascarpone is med mørk chokolade, chokoladesauce og friskrevet appelsinskin.

 

Gorm’s Pizza Odense
I bedste italienske ”la familia” stil serverer Gorm’s snacks, antipasti og slices af gourmetpizza over fem serveringer til deling for bordet:

  • CHIPS AF RUGBRØD – RYGEOSTCREME – BALSAMICOGLACE.
  • PØLSER – OSTE – SYLT – TAPENADE: To slags pølser og to slags oste.
  • LAKSE RILETTE med urtesalat og syltede cherrytomater, serveret på crostini.
  • MARGHERITA MED BØFFELMOZZARELLA: ¼ pizza med tomat, bøffelmozzarella, cherrytomat, basilikumolie og frisk basilikum.
  • LISSNERS LAM: ¼ pizza af hvid gourmetpizza med sydfynsk lammesalami, mozzarella, knoldselleri som puré og crudité, cherrytomat, æble, rosmarin og rucola.
  • DINING WEEK SIGNATURPIZZA: ¼ pizza af gourmetpizza med tomat, mozzarella, spicy ”Ventricina” salami, grønkål og pesto.
  • TIRAMISU: Helt klassik med mascarpone-creme, brandy, espresso og kakao.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu, som du kan læse om her.

Brobygårds Køkken
På Brobygårds Køkken består den tre-retters menu af:

  • Jordskokkesuppe med torsk, ristede mandler og urteolie.
  • Oksemørbrad med grøn salat, ovnbagte små aspargeskartofler og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe med ristede mandler og urteolie.
  • Saltbagt selleri, smørdampede gulerødder, bagte små tomater og bearnaisesauce.
  • Citrontærte med brændt marengs og brombærsorbet.

 

Gl. Brydegaard
På Gl. Brydegaard består den tre-retters menu af:

  • Stegt pastinak – sauté grønkål – asiatisk smør – brændt Laks og brød.
  • Kålrabi pure – rå glaskål – bagt persillerod – kalve spidsbryst – peberods sauce.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Klar Jordskok suppe – olie – hasselnødder – bagte jordskokker – chips på siden og brød.
  • Stegt pastinak – sauté grønkål – chips af grønkål samt rødbeder – syrlig gele – gule beder – røde bønner.
  • Havtorne – fromage – marengs – gele – sorbet.

 

Hotel Troense
På Hotel Troense består den tre-retters menu af:

  • Variation af torsk, rimet –souffle- boller.
  • Rulle af okse fyld med mascarpone, Serano & svampe. Hertil glaseret persillerødder, rødbede puré, grønkål, kraftig glace og Pommes Anna.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Du kan også vælge en vegetarmenu bestående af:

  • Jordskokkesuppe, Ramsløgsolie, jordskokkechips.
  • Svamperisotto. Hertil glaseret persillerødder og grønkål.
  • Æbletærte, sorbet coulis og sne.

 

Brasserie Svanen
På Brasserie Svanen består den tre-retters menu af:

  • Grønkålssuppe med bagt torsk, og syrnet fløde.
  • Stegt svinekrone med brændte porrer, smørdampede rosenkål og pommes Anna. – Hertil svampesauce.
  • Panna cotta med karamel, æble sorbet, tuilles og tapioka perler.

 

Under Lindetræet og Sæson Spisested er også en del af Dining Week, men de har i øjeblikket alt udsolgt.

Læs mere om Dining Week, og køb billet her.

Præmier for over 10.000 kr.: Kom til gratis banko i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“BANKO!”

Er vi de eneste, der kan mærke spændingen i maven blot ved at læse dette ord?

Banko er efterhånden blevet en trendy fætter igen, og man skal ikke lade sig narre af de ellers mange år på bagen.

Men under corona har vi måtte undvære det geniale spil, og derfor er det jo kun skønt, at vi igen kan gå og glæde os til banko rundt omkring i landet.

Her i Odense bliver der en oplagt mulighed torsdag den 11. juni fra klokken 19-21, hvor Arkaden inviterer til Odense Banko.

Deltagelse er fuldstændig gratis, men det kræver dog en billet, som du kan sikre dig her.

Din plads til bankospillet er reserveret fra kl.18.30. Er du ikke mødt op senest kl.18.45 frigives din plads til andre gæster.

Vilde præmier på højkant

Du kan vinde præmier for mere end 10.000 kr. til oplevelser, mad & drikke i og omkring skønne Odense.

“Vi sørger naturligvis for at overholde alle de gældende regler i forbindelse med Covid-19, af samme årsag er der begrænset antal deltagere,” skriver Arkaden.

Du kan vinde præmier fra følgende steder:

Billetter til Odense Aafart
Cykelabonnement fra Swapfiets
Lækre Kiehl’s samples fra Magasin du Nord
Gavekort til Bager From & Bæk’s Konditori
Gavekort til Restaurant Bondestuen
Gavekort til 5 l fadøl på Ølkunsten hos Lørups Vinstue
Gavekort til Vaffelhuset i Kerteminde
Gavekort til Restaurant Grand Hotel
Gavekort til UNIK i Kerteminde
Gavekort til Nybro Frugtplantage
Gavekort til The Original Pita
Gavekort til Let’s B Frank

Praktisk info

Pladerne er gratis. Der udleveres 1 plade pr. deltager inden start.
Spiser du aftensmaden på Arkaden inden bankospillet kan du gratis få udleveret en ekstra plade ved fremvisning af din kvittering fra madboden.

Du finder mere info lige her.

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.