MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe scoop: Europas største golf-tour kommer til Fyn

Af Christina Frederiksen
Foto: Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com
Foto: Jacob Sjöman. jacob@sjomanart.com

60.000 – 80.000 gæster i Kertemindes gader, verdens bedste golfspillere i en spektakulær, kystnær kulisse ved Great Northern og et solidt grundlag for at øge fremtidens golfturisme på Fyn.

Det er blot noget af det, fynboer og golfentusiaster i hele Europa kan glæde sig til frem mod 2026.

Når DP World Tour-turneringen, Danish Golf Championship, i sensommeren 2026 afvikler sin tredje udgave, bliver det nemlig på Great Northern i Kerteminde.

Det ambitiøse anlæg i den smukke nordøstfynske natur har længe været nævnt som potentiel vært for de helt store, internationale turneringer, og der er udbredt glæde over, at aftalen nu er puttet elegant i hul sammen med to andre golfevents i det fynske.

DP World Tour, der er den mest profilerede samling af golfturneringer i Europa, har normalt deltagelse af verdens bedste og mest berømte spillere, og turneringen i Kerteminde kommer til at have en præmiesum i omegnen af 20 mio. kr.

“Lige siden Great Northern blev bygget, har målet været at kunne tiltrække nogle af de allerstørste turneringer, og vi er både glade og stolte over, at vi i 2026 skal være værter for Danish Golf Championship.

Vores igangværende udvidelsesprojekter er planlagt ud fra, at de er klar til turneringen, og sikke en måde at indvie dem på,” siger Peer Rysgaard, direktør på Great Northern. 

Kertemindes borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S), ser frem til at kunne byde op mod 80.000 gæster velkommen i byen:

FAKTA:

DP World Tour er tidligere kendt som EuropaTouren

Danish Golf Championship afvikles for første gang i 2024 på Lübker Golf Resort ved Århus, men er efterkommer af den DP World Tour-turnering, der siden 2014 primært har været afviklet i Himmerland under navnet Made in Denmark/Himmerland

Sidste år vandt det danske stortalent Rasmus Højgaard turneringen i Himmerland, og de senere år har flere og flere danske spillere kunnet blande sig i toppen

Turneringen tv-transmitteres i mere end 67 lande verden over

Tilskuerrekorden blev sat i 2015, hvor hele 86.500 tilskuere besøgte turneringen fra onsdag – søndag.

I Odense og Nyborg afvikles der Challenge Tour-turneringer i hhv. 2024 og 2025

“Jeg er stolt over, at vi i Kerteminde Kommune formår at tiltrække så stor en sportsbegivenhed.

Siden tilblivelsen af Great Northern har det naturligvis stået klart, at potentialet var der, men jeg er utrolig stolt over, at DP World Tour tror på, at vi kan løfte den her kæmpe opgave.

Det fynske samarbejde, som er fundamentet i aftalen, er stærkt, og vi glæder os til sammen med Odense Kommune, Nyborg Kommune og Destination Fyn at vise, hvad Fyn og Kerteminde kan, når det kommer til golf. “

Jakob Staun, der er eventchef i Destination Fyn, glæder sig også over værtskabet og ser frem til Danish Golf Championship som kulminationen på en større fynsk golfsatsning, der tager sit afsæt allerede til næste år:

“Med en stærk stribe af events, der også omfatter en international Challenge Tour-turnering både i Nyborg og Odense, er vi overbeviste om, at golfbraget på Great Northern i 2026 bliver sløjfen på et stykke fynsk samarbejde, når det er bedst.

Det kommer til at skabe værdi bredt på Fyn – ikke mindst i kraft af de mange hotelsenge, der skal redes i Kerteminde, Nyborg og Odense, men også på den lidt længere bane, har vi en forventning om, at det kan bidrage til at øge golfturismen på Fyn.

Vi ved, at der blandt golfspillere både i Danmark og Europa er en stor interesse for at spille på DP World Tour’s baner. Det vil vi selvfølgelig forsøge at udnytte i samarbejde med de fynske golfklubber”.

Både hos DP World Tour og GolfPromote, der indtil i år har stået bag afviklingen af DP World Tour-turneringen i Himmerland, er begejstringen for at have fået Great Northern og Fyn som værter stor:

“At vi nu har fået 2026-udgaven af vores danske flagskib placeret på Great Northern, er en vigtig milepæl i vores målsætning om at få turneringen rundt i hele landet.

Jeg har selvfølgelig også informeret de danske spillere om nyheden, og de har alle taget imod den med udelt begejstring. Alle er sikre på, at det bliver en succes.,” siger Flemming Astrup, direktør i GolfPromote.

Del artikel

Andre læser også