Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En historisk dag: Oplev Danmarks nye kampfly over Odense

Af Stine Kjølby Christensen
WMJ Reference Number:  20-08147 
Customer: F-35 Communications; Tony Salvo 
Event: Denmark F-35 (known as AP-1 or L-001) First Flight 
Location: Fort Worth, Texas 
Date: 09-15-2020 
Time: 1130 
Public Release: Approved
WMJ Reference Number: 20-08147 Customer: F-35 Communications; Tony Salvo Event: Denmark F-35 (known as AP-1 or L-001) First Flight Location: Fort Worth, Texas Date: 09-15-2020 Time: 1130 Public Release: Approved

I dag er en skelsættende dag for Danmarks forsvar.

De topmoderne F-35 kampfly er nemlig ankommet, og denne begivenhed fejres på passende vis med en overflyvning af hele Danmark – inklusive Odense.

Helt særligt fly

F-35 repræsenterer ikke mindre end det hidtil største materielindkøb i Forsvarets historie. Dette kampfly er kendt for sin kraft og teknologiske avancerethed og er i stand til at udføre en lang række opgaver i luften.

F-35 har en bemærkelsesværdig evne til at identificere og spore andre fly hurtigere og på større afstande, samtidig med at det forbliver undetekteret.

Det er et yderst alsidigt fly, der kan udføre missioner alene, som tidligere ville kræve flere fly med forskellige specialiteter.

Det kan betragtes som en flyvende teknologiplatform, der effektivt indsamler, filtrerer og deler data, hvilket kan skabe overlegenhed på kamppladsen.

Her skal du kigge op

Fejringen af de nye F-35 starter kl. 10.15 i Skrydstrup, hvorefter flyene fortsætter med deres imponerende rute over hele landet.

Ifølge programmet forventes flyene at nå Odense, som sidste sted på ruten, omkring kl. 11.37, før de igen lander i Skydstrup.

Du kan se hele ruten her.

Del artikel

Andre læser også