Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få dage har ændret alt: Fynsk bison farm har fået over 1 mio. kr. i donationer

Af Michael Qureshi

Det har været en uge i himmel og helvede for fynboen Niels Henrik Ove.

Han er indehaver af den populære Ditlevsdal Bison Farm, der hvert år er en attraktion for tusinder af både fynboer og turister fra både Danmark og udlandet.

Men Corona-krisen har ramt Bison Farmen lige i hjertet. For Erhvervsstyrelsen ville ikke godkende foder som faste omkostninger, og det kunne få alvorlige konsekvenser.

Kunne tvinges til at aflive

Faktisk lød analysen at Europas største bisonokse-farm ville løbe tør for penge i starten af juni, fordi foder er den største omkostning for farmen. Og med ingen gæster så var indtjeningsgrundlaget forsvundet.

Det kunne tvinge farmen til at aflive mindst halvdelen af de 380 bisoner og 100 kalve.

Men nu er der godt nyt. Efter Niels Henrik Ove var i medier landet over, strømmede hjælpen til fra nær og fjern. Faktisk har man på få dage fået donationer fra private og virksomheder for over 1 mio. kr.

I et Facebook-opslag takker man for de hjertevarme donationer til farmens overlevelse.

“Her på Ditlevsdal kan vi slet ikke finde ord for, hvor glade, rørte og overvældede vi er over den indsats i i fælleskab yder for at hjælpe vores bisonokser.

I onsdags græd Niels Henrik af afmagt og frustration, men på kun 2 døgn har i ændret fremtiden for dyrene her på Ditlevsdal. I aftes nåede vi nemlig et samlet donationsbeløb på over 1 million kroner – det er fantastisk,” skriver Ditlevsdal Bison Farm.

Del artikel

Andre læser også