Få en smagsoplevelse sammen i Odense

Skrevet af: Martin Jørgensen

Nogle gange kan det være en god idé at foretage sig noget sammen for at ruske lidt op i parforholdet eller i et venskab, som har mange år på bagen. Hvis I er vant til altid at sidde på sofaen og se Netflix hver aften, så kan det give nyt liv til en relation at gøre noget andet, end det man plejer. At dele en oplevelse kan give anledning til nogle nye samtaleemner og en fælles referenceramme til en sjov eller lærerig oplevelse. Hvis du har lyst til at forære en oplevelsesgave til én, du har kær, sætter de fleste pris på en gave med et gastronomisk tema, hvor I kan forkæle smagsløgene og smage på Odense. Der er massere af muligheder som er alt lige fra vinsmagning, ølsmagning, madsmagning fra andre kontinenter og meget mere til!

 

Bliv kaffeeksperter på et par timer

Hvis I er vant til at drikke Neskaffe derhjemme, eller vælger kaffeautomatens Americano på arbejdet uden at tænke meget mere over dét, kan I få åbnet jeres øjne til en kaffesmagning. At brygge den perfekte kop kaffe er en kunst i sig selv og afhænger af både bønnen, ristningen, håndteringen og hvilket udstyr, kaffen laves med. Hvis I normalvis ikke tillægger kaffens smag den store betydning, kan I til en kaffesmagning blive klogere på, hvordan man kan fremkalde vidt forskellige smagsnuancer i den koffeinholdige drik. I kan også lære nogle tricks til, hvordan I selv kan brygge en kop kaffe, som falder lige præcis i jeres smag. Selvom man kan blive helt træt ved tanken om at skulle lære at kende forskel på en flat white, en cappuccino og en ristretto, så kan det bringe meget nydelse fremover at vide, hvilken mængde mælk man skal tilsætte sin kaffe for at ramme den perfekte balance, som får smagsløgene til at synge.

 

Oplev øllets univers

Der er en stolt ølbrygger-tradition i Danmark, som kan dateres tilbage til Stenalderen. Vi har de store bryggerier, Carlsberg og Tuborg, som er internationalt kendt – og efterhånden eksisterer der også mange mikrobryggerier rundt omkring i landet. I Danmark er det normalt at drikke øl i stedet for vin til maden og der findes et hav af amatør-ølbryggere, som står i deres kældre eller garager og brygger deres helt egen øl. Og hvis man er vild med den blomstrede humlesmag, den boblende kulsyre og bitterheden i øl, så er det da også en skøn drik! Med øllets store popularitet er der kommet meget store variationer i smagsprofilerne i de forskellige øl og selvom I ikke umiddelbart er de store øldrikkere, skal der nok være en udgave, som alligevel passer til jeres smagsløg. Tag til en ølsmagning og oplev at nogle øl er søde og frugtige, mens andre er stærke og bedske. Det er efterhånden også nemt at finde udgaver, som er enten meget lave i alkoholprocenten, eller som er helt alkoholfrie, så selvom man ikke er til alkohol, kan man finde en øl, som kan nydes en lun sommeraften.

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.