MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få en tilstandsrapport udarbejdet i Odense

Af Annoncør

Hvis du skal sælge din bolig, skal du formentlig have udarbejdet en tilstandsrapport. De fleste købere kræver nemlig at se en tilstandsrapport, inden de underskriver bolighandlen. Derudover er tilstandsrapporten også en obligatorisk del af en ejerskifteforsikring. Hvis du bor i Odense, kan du læse mere om, hvordan du får udarbejdet en  Tilstandsrapport i Odense.

Hvad indeholder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport består af tre elementer:

  • Den bygningssagkyndiges resultater af huseftersynet herunder også karaktergivning af de enkle bygningsdele
  • Dine personlige bemærkninger og informationer om eventuelle skader på boligen
  • Bygningskonstruktioner og oplysninger til ejerskifteforsikring

Det er derfor også en byggesagkyndig, der udarbejder den største del af en tilstandsrapport.

Få udarbejdet en tilstandsrapport i god tid

Når du skal sælge din bolig, er det en god idé at få udarbejdet tilstandsrapporten i god tid. På den måde kan du nemlig nå at gennemgå den i ro og mag sammen med din ejendomsmægler. Tilstandsrapporten har nemlig betydning for, hvilken pris du kan forvente at få for din bolig.

Hvis det står meget slemt til, kan det muligvis være nødvendigt at udbedre nogle af mangler på tilstandsrapporten. Det vil en byggesagkyndig og en ejendomsmægler kunne hjælpe dig med at vurdere.

Vælg en byggesagkyndig, der har kunden i fokus

Når du skal udvælge en byggesagkyndig, der kan udarbejde en tilstandsrapport for dig, bør du altid vælge én, der er kendt for sin gode kundeservice. Det er vigtigt, at vedkommende hurtigt kan træde til. Ligesådan er det også vigtigt, at vedkommende formår at kommunikere på en letforståelig måde. Du har muligvis nogle spørgsmål til selve rapporten. Dem skal du naturligvis kunne få svar på. Derfor er en god kommunikation vigtig.

Hvis du i stedet skal købe bolig

Hvis du skal købe en bolig, kan du også godt få brug for en byggesagkyndig. Han eller hun kan nemlig hjælpe dig med at forstå din tilstandsrapport. Det er nemlig en omfattende rapport med mange detaljer. Derfor er der også mange, der godt kan bruge en fagpersons vurdering af rapporten, når de skal købe bolig.

I så fald vil en byggesagkyndig mødes med dig ved boligen. Her vil han eller hun gennemgå boligen sammen med dig. På den måde kan du få stillet de spørgsmål, som du eventuelt måtte have. Det kan være en god løsning, hvis du gerne vil være fuldstændigt afklaret med, hvad du egentlig køber.

Del artikel

Andre læser også