Få godt efterårsgrin i Odense: Disse shows bør du tage ind til

Skrevet af: Kasper Junge Wester
Rasmus Bjerg gæster Magasinet 11. november
Rasmus Bjerg gæster Magasinet 11. november

Odense er med kommunens ord i udvikling fra at være en stor dansk by til at blive en dansk storby.

Et kendetegn for en storby er en aktiv comedy-scene. Heldigvis følger comedy’en i Odense med byens generelle udvikling, og derfor har vi samlet et overblik over al den stand-up, du kan opleve i Odense de kommende uger og måneder.

Comedy Open Mic

Et fast indslag i det odenseanske comedy-miljø er selvfølgelig de mange open mic nights, der finder steder på en række beværtninger i midten af byen.

Det skifter gerne mellem The Old Irish, Sir Club og Studenterhuset, og arrangementerne afholdes med jævne mellemrum, så der burde være gode muligheder for at få gang i lattermusklerne i en nær fremtid.

Til de forskellige open mic nights, der er arrangeret og drevet af lokale ildsjæle, vil du blive underholdt af både byens egne komikere og landskendte ditto, og hvem ved – måske er en af de lokale den næste store stjerne?

Du kan læse mere om folkene bag Odenses open mic nights, ligesom du også kan finde info om næste event ved at klikke dig ind på Stand Up i Odense på Facebook.

Carsten Bang: Alter Ego (30. september)

En af dansk comedys ’grand old men’ slår vejen forbi Odense 30. september. Carsten Bang har været leveringsdygtig i skarpe bemærkninger og veltimet stand-up, siden dengang skibene var lavet af træ og mændene af stål.

Listen af Carstens Bangs optrædener er for lang til at gengive her, og det er næppe heller nødvendigt, når en af den danske komiks gudfædre besøger byen.

’Alter Ego’, som aftenens one-man show hedder, er til gengæld spritnyt og tager udgangspunkt i det centrale spørgsmål: Hvor ofte er vi os selv, og hvor ofte er vi et alter ego?

Du kan læse mere om showet her og købe billet her.

Martin Nørgaard: Indebrændt (5. oktober)

Du kender med garanti Martin Nørgaard fra Nørgaards Netfix på TV2 Zulu, hvor han med knivskarp humor så nærmere på, hvordan vi gebærder os på de sociale medier.

Nu er Martin Nørgaard klar med sit allerførste one-man show, og det præsenterer han lige i hjertet af Odense på torsdag i næste uge. Temaet? Alt, der er galt med verden. Eller i hvert fald alt det, der er galt med verden ifølge Martin Nørgaard. Det kan kun blive underholdende.

Læs nærmere om Indebrændt lige her. Eller her, hvor du også kan købe billetter til showet.

Uha! (6. oktober)

De fleste af os har enten på tv eller til et live show stiftet bekendtskab med stand-up.

Det er nok færre, der har overværet et såkaldt impro comedy show. Her er præmissen, at komikerne træder ind på scenen helt og aldeles uforberedte og med hjælp fra publikum får stablet et improviseret show på benene.

Det er direkte underholdende at kunne påvirke slagets gang som publikum, så slå vejen forbi Teater95B fredag i næste uge.

UHA! har etableret sig som et af de fremmeste impro-navne på den danske scene og har blandt andet deltaget i DM og Zulu Comedy Festival.

Læs mere om showet og få fingrene i en billet på Teater95B’s hjemmeside.

Specialklassen (9. oktober)

Få dage efter UHA! er det så Specialklassens tur til at indtage Teater 95B, og er du klar til en tur på skolebænken, skal de tre underholdende elever nok få dine lattermuskler på overarbejde.

Gruppen har optrådt på tv et utal af gange – blandt andet har de haft deres eget show på DR2, gæstet Dybvaaaad, optrådt til Zulu Comedy Galla, og senest har du kunne opleve dem i Grand Danois på TV2, hvor de har givet den som musikpædagoger.

Både niveauet og humøret kommer til at befinde sig oppe under loftsbjælkerne denne aften!

Link til billetter har vi fundet frem til dig her.

Rasmus Bjerg: Solo#2: Vel-Bjerget (11. november)

Til at runde listen af stærke comedynavne af har vi Rasmus Bjerg, der slår sine folder i både comedy og den seriøse ende af filmverdenen. Han har tidligere udødeliggjort Mr. Poxycat, improviseret sig gennem sketches i Live fra Bremen og så videre, og så videre.

11. november er det rollen som sig selv, Rasmus Bjerg tager under lup, når han fortsætter, hvor han slap i sit sidste show og gennemgår, hvordan det i grunden er, at han er havnet som Rasmus Bjerg. Alt fra livet som far til fire, rhododendronbedet og hans aktuelle succes tages under behandling.

Multitalentet Rasmus Bjerg plejer nok at vide, hvordan komikgeden skal barberes, så det skal nok blive rigtig morsomt på Magasinet!

Billetterne finder du gennem Ticketmaster. Bemærk, at der hurtigt kan blive udsolgt!

 

 

 

 

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her