Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få has på tør hovedbund

Af Annoncør

Klør og kradser hovedbunden? Det kan være svært at modstå trangen til at tage klør fem og klø godt og grundigt i hovedbunden, når man er ved at gå til, fordi man bare ikke kan få ro.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Australien Bodycare

Skæl og tør hovedbund kan være enormt svært at få bugt med, men der findes heldigvis rigtig mange produkter, der kan hjælpe dig godt på vej til en hovedbund, der trives.

Skæl er ikke bare skæl. Selvom mange tænker, at en tør hovedbund er, hvad det er, og at der ikke er den store forskel, så findes det i mange forskellige grader, og alt efter hvor meget, du døjer med det, har du måske brug for forskellige typer af shampoo. Såfremt du blot har små, hvide skæl i hovedbunden, kan en shampoo mod skæl anbefales. Den er mild og kan bruges som en ganske almindelig shampoo i hvert eneste bad. Det kan forhåbentlig gøre din hovedbund lidt bedre til selv at regulere fugten, så du ikke i samme grad behøver døje med tørheden.

Skæleksem

Det kan være, du har skæl i et større omfang, som ikke bare går væk med shampoo, der kan fås i de fleste butikker. Det kan være frustrerende tilsyneladende at prøve alle former for produkter, når intet af det ser ud til at virke, men der findes heldigvis løsninger og forskellige produkter, man kan prøve af. Nogle skælshampooer, der kan klare en mere dybdegående skæleksem, kan fås i håndkøb på apoteket, mens andre kræver en recept. En hudlæge kan også give gode råd med på vejen vedrørende din hudpleje af hovedbunden, så du kan slippe af med irritationen.

Selvom det kan virke helt umuligt, bør man altid undgå at klø sig i hovedbunden, når man danner skæl. Det kan være med til at øge produktionen af skæl og irritere huden yderligere, hvilket i sidste ende giver bagslag. Hvis du oplever, at du ikke får noget ud af de produkter, du benytter, kan du henvende dig ved lægen eller på apoteket og få råd til produkter, der kan klare sværere tilfælde.

Shampoo med tea tree oil

Naturlige olier kan gøre underværker. De støtter din hud til selv at blive bedre til at blive renset, så du kan få en sund og frisk hovedbund. Tea tree oil er et rigtigt godt bud på en olie, der fugter huden og dermed gør, at du kan slippe af med de små, hvide skæl. Det er nemt at bruge og kan kombineres med dit almindelige bad. Der er ingen grund til at kombinere flere typer af shampoo i løbet af et enkelt bad, en shampoo med tea tree oil alene kan sagtens klare skærene.

Til gengæld anbefales det, at du efter at have brugt shampooen også bruger en balsam. Denne har nogle af de samme indholdsstoffer, der også er med til at fugte hovedbunden, og det anbefales at lade den sidde i håret i minimum et minut, så du virkelig kan mærke, hvordan du effektivt får noget ud af det.

 

Del artikel

Andre læser også