Få kolde fadøl derhjemme i sommervarmen

Skrevet af: Redaktionen

Med høj solskin og høje temperaturer, følger som bekendt hygge og socialt samvær. Danskerne er flokket til vandet og andre luftige områder, for at få kølet sig en smule ned i disse tider. Men alligevel er der noget der har ændret sig. Hvor der før var gang i den, og masse af kolde øl, har corona pandemien gjort, at vi har ændret vores måde at være sammen på. Mange af os holder os hjemme – og derfor kan det være en god idé at overveje et fadølsanlæg til hjemmet, så du kan sørge for at få hyggen i top – nu hvor det kan være svært at finde gode øl på dit sædvanlige udskænknings-sted.

Corona eller ej – så kan de fleste af os hurtigt blive enige om, at et lækkert fadølsanlæg er en hemmelig drøm for langt de fleste af os. Det er en perfekt opgradering til slyngelstuen, drengeværelset eller biblioteket. Men er det ikke svært og besværligt at få et anlæg derhjemme? Det behøver det faktisk ikke være. Og det vil vi komme mere ind på i artiklen her.

Har du plads til et fadølsanlæg?

Først og fremmest skal der selvfølgelig være plads til anlægget. Mange tror de ikke har plads til et fadølsanlæg, fordi de måske ikke har indrettet en hel hjemmebar i kælderen. Men det behøver faktisk ikke være voldsomt pladskrævende.

Faktisk kan du få et komplet anlæg der ikke fylder meget mere end en vasketøjskurv. Eksempelvis kan du få et fadølsanlæg der er omsluttet af en øltønde, der indeholder alt hvad du har brug for. Her er der plads til CO2 flaske, anker, teknik og slanger – og det er alt sammen pakket ind i en pæn indpakning, der kan stå i alle hjem.

Har du dog indrettet et rum til hjemmebar, har du selvfølgelig nogle flere muligheder. Her kan du få nogle mere ekstravagante haner, større kølesystemer og mulighed for flere øl ad gangen – men hvis du allerede er på dette stadie, har du nok ikke behov for denne guide.

Hvordan vælger du det rigtige fadølsanlæg?

Når du skal finde det perfekte anlæg til dig, så handler det om at se på hvordan du har tænkt dig at bruge det. Er det til nogle kolde fadøl til grillaftenen, eller måske blot et sjovt indslag til når vennerne er på besøg? Så har du nok ikke brug for det store. Her kan ovennævnte løsning fungere fint.

Er du derimod rigtig feinschmecker, og har brug for at kunne servere flere forskellige typer af øl, er du nødt til at gå efter et mere avanceret anlæg, hvor du kan have flere forskellige ankre tilkoblet.

En anden ting er vedligeholdelsen. Kommer anlægget til at blive brugt et par gange om måneden – eller et par gange om året? Du er nødt til at tænke på dine vaner, for at sikre at du ikke ender med et alt for komplekst system, der er for svært og besværligt at rense og vedligeholde.

Til sidst bør du overveje om det er en god idé at fadølsanlægget er mobilt. Har du en hjemmebar, kan du selvfølgelig bare have anlægget der. Men bruger du det eksempelvis på terrassen, i stuen, på herreværelset, i køkkenet osv. – så kan det være en god idé med en mobil løsning. Man kan få mange forskellige anlæg, hvor det hele er samlet i én enhed, som egentlig blot skal tilføres strøm. På denne måde kan du let og enkelt rulle fadølsanlægget ud på terrassen når i skal grille, og ind i stuen når der skal hygges.

På denne måde får du en anelse mere fleksibilitet, og du kan sikre dig at anlægget rent faktisk også bliver brugt.

 

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her